Akdeniz Belediyesi’nden şiddet ve uyuşturucuya karşı seminerler


Tarih : 6 Mart 2018 Salı 10:14

Kadına yönelik şiddete ve uyuşturucu madde kullanımına karşı seminer ve panel düzenlendi

* Akdeniz Belediyesi, kadına yönelik şiddete ve madde bağımlılığına karşı toplumsal farkındalığı arttırmak ve bilinç yaratmak amacıyla başladığı seminerler dizisine devam ediyor.
Akdeniz Belediyesi Kadın ve Aile Müdürlüğü tarafından, yaklaşan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, kadına yönelik şiddete karşı seminer organize edilirken, Akdeniz Belediye Spor Kulübü tarafından da kulüp bünyesinde faaliyet gösteren sporculara yönelik olarak da uyuşturucu madde kullanımına karşı bir panel düzenlendi. Mersin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Çiğdem Göllü’nün konuşmacı olduğu ilk seminere, ağırlıklı olarak belediyenin kadın çalışanları dinleyici olarak katıldı.
Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi’nde (ŞÖNİM) en önemli kriterin gizlilik olduğunun altını çizdiği sunumunda Göllü, merkez olarak 7 gün 24 saat hizmet verdiklerini ifade etti. Akdeniz, Toroslar, Tarsus, Silifke, Erdemli, Anamur ve Mut ilçelerinde bulunan sosyal hizmet merkezlerinden de sorumlu olduğunu kaydeden Göllü, “Engelli maaşı, evde bakım maaşı, yaşlıların huzurevine yerleştirilmesi, evlat edinme, koruyucu aile ve kadına yönelik şiddet gibi problemlerde bu merkezlerimize başvurabilirsiniz” şeklinde konuştu.
Mersin’de şiddet mağduru 26 bin 484 kadın için tedbir kararı alındı
Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi’nin; barınma, hukuki destek, istihdam, sağlık hizmeti ve psikososyal destek çalışmalarını da anlatan Göllü, 6284 Sayılı Kanun’un yürürlüğe girdiği 20 Mart 2012’den bu yana, Tarsus’tan Anamur’a kadar Mersin’in 13 ilçesinde “26 bin 484 kadının” şiddete maruz kaldığını ve Aile Mahkemelerinin tedbir kararı aldığına dikkat çekti. Çiğdem Göllü; “Şiddet, maalesef hep en yakınımızdaki insandan; eşimizden, babamız veya kardeşimizden geliyor. Şiddete en çok maruz kalanlar da kadınlardır. Şiddet, sadece fiziksel değildir. Şiddet ekonomiktir, şiddet psikolojiktir, şiddet cinseldir, şiddet sözeldir. Sadece darp şiddet değildir” diye konuştu.
Alo-183 ve BİMER’e başvurulabilir
Kadına yönelik şiddet konusunda toplumun her kesiminin duyarlılık ve bilinçlenmeye ihtiyacı olduğunun çizen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Çiğdem Göllü, şiddet mağduru kadınlara sağlık hizmetinin yanı sıra hukuki hizmet verdiklerini de belirtti. Göllü “Sizlerin de vatandaş olarak şiddeti ihbar etme yükümlülüğünüz var. Ayrıca Alo-183 ihbar hattı var ve bu hat 7 gün 24 saat açık. Bir yakınınız, bir komşunuz şiddete maruz kaldığında bu numarayı arayabilirsiniz. Yine aynı şekilde BİMER’e de başvuru yapabilirsiniz” diye konuştu.
Sporculara, uyuşturucuya karşı bilinçlendirme semineri
Akdeniz Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü, Akdeniz Belediye Spor Kulübü ve İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen diğer bir etkinlikte ise, sporcu çocuklar ve gençlere yönelik uyuşturucu maddelerin zararları ve kullanımının yarattığı tehlikeler anlatıldı. Belediye konferans salonunda organize edilen panele, Müdürlük amirleri ve Kulüp yöneticileri, spor eğitmenleri, Gençlik Spor Müdürlüğü yetkilileri ile sporcuların velileri katıldı. Etkinlik, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Silah Arkadaşları ve Afrin’de devam eden operasyonda yaşamlarını yitiren Şehitler anısına yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.
“Kararlı olun, ‘Hayır’ demeyin öğrenin!”
Akdeniz Belediyespor Kulüp Başkanı Mehmet Us’un, uyuşturucu madde kullanımına karşı gençleri uyardığı açılış konuşmasından sonra Akdeniz İlçe Gençlik Spor Temsilcisi Osman Yalçın söz aldı. Yalçın; “Madde bağımlılığı, bağımlılığın olumsuz etkileri, madde kullanım belirtileri, bağımlılığın nasıl başladığı, kullanıcıların sığındığı gerekçeler, madde kullanımının tedavisi” konularında sunum yaptı. 
Uyuşturucu madde kullanımının nasıl başlayıp ilerlediğini anlatan Osman Yalçın, bu sürecin; “Bir kereden bir şey olmaz”, “Bir daha kullanmam”; “Ben bağımlı olmam”; “İstersem bırakırım”; “Bu meret bırakılmaz ki”; “Bırakmak zorundayım”; “Artık bırakacağım”; “Bıraktım, bir daha da başlamam” şeklinde kısır döngü içinde sürdüğünü vurguladı.
Özellikle arkadaş ortamında görülebilen madde kullanımı tekliflerine karşı “Hayır” diyebilmenin önemine de dikkat çeken Yalçın, “Lütfen ‘hayır’ diyebilmeyi öğrenin ve bu konuda kararlı durun. Bağımlılık yapıcı maddelerle ilgili size bir teklif geldiğinde, verebileceğiniz en kısa ve en net yanıt ‘hayır’ olmalıdır” diye konuştu. Etkinlik, sporcu çocukların sorularına verilen yanıtların ardından toplu fotoğraf çekimi ve çiçek takdiminden sonra sona erdi.

 


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA