Çamak: Bir aile hekimine 4 bin hasta düşüyor


Tarih : 29 Mart 2018 Perşembe 20:22

‘AİLE HEKİMLERİ MUTSUZ’

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, araştırma sonuçlarına göre erkek aile hekimlerinin yüzde 37’sinin, kadın aile hekimlerinin yüzde 34’ünün mutsuz olduğunu belirterek, “Bu tablodan sağlıklı bir sonuca varmak mümkün değil” dedi. Çamak,  ortalama 4 bin hastaya hizmet vermek zorunda olan aile hekimlerinin üzerindeki iş yükünün azaltılması, aile sağlığı merkezlerinin giderlerinin devlet tarafından karşılanması gerektiğini vurguladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, TBMM Genel Kurulu’nda gündem dışı söz alarak aile hekimlerinin yaşadığı sorunları dile getirdi.

Türkiye'de aile hekimlerinin sorunlarının acil çözüm beklediğini  kaydeden Çamak, “Özellikle büyükşehirlerde aile hekimlerinin iş yükü ortalamanın çok üstünde seyretmekte. Bir hekime düşen hasta sayısı 4 binleri bulabilmektedir” dedi.

Hekimlerin,  bir yandan sağlık hizmeti sunmaya çalışırken bir yandan da kurumlarının bütçesini dengelemekle uğraştığını kaydeden Çamak, “Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu tarafından yapılan araştırmaya göre erkek aile hekimlerinin yüzde 37'si, kadın hekimlerin ise yüzde 34'ü mutsuz. Bu tablodan sağlıklı bir sonuca varmak mümkün değil. Aile sağlığı merkezlerinde cari gider uygulaması kaldırılmalı, bu merkezlerin giderlerini devlet herhangi bir aracı kullanmadan karşılamalıdır. Ayrıca, hekimlerimiz üzerindeki iş yükünü hafifletecek önlemlerin acilen hayata geçirilmesi gerekmektedir” diye konuştu.


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA