Yelkovan,”Yeni sanayi sitesi istiyoruz”


Tarih : 29 Mart 2018 Perşembe 20:21

Mersin Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Sabit Yelkovan, Mersin’in ihtiyacına cevap verecek yeni bir sanayi sitesinin kurulması gerektiğini belirtti.

Mersin Büyükşehir imar planlarında sanayi sitesi ile ilgili yerlerin kesinlik kazanması ve çalışmalara bir an önce başlanması gerektiğini ifade eden Yelkovan, “Mersin Sanayi Sitesi şu anda kent için uygun bir yerde değil. Bu sanayi sitesinin bir an önce uygun bir alana kaldırılması gerekiyor. Biz bunun için her türlü fedakârlığı yapmaya hazırız. Burada önemli olan Mersin’in geleceğini inşa etmek fakat esnafımızın da işini rahat bir yerde yapabilmesi için gerekeni yapmak lazım. Bekirli Yolu’nun da işaretlenen sanayi sitesi yeri konuşulabilir ama bunun maliyetini kim çekecek? Bugün sanayi esnafı oldukça zor günler geçiriyor. Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuyu ivedi bir şekilde gündemine alması gerekmektedir. Biz hep şunu söyledik, sanayi sitesi alanı yapmak istiyorsanız, kamulaştıracak, istimlak edecek ve esnafa vereceksiniz. Bu sorunun çözümüne buradan başlamadıktan sonra mesafe alamazsınız. Biz Mersin Madeni Sanatkârlar Odası olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi ile ortak bir çalışma yürütmeye hazırız. Bu konuda yıllardır yaptığımız hazırlıklar var. Mersin’in merkezinde yer alan sanayi sitesinin kaldırılması ve esnafımıza günün şartlarına uygun yeni sanayi site yapılması aslında bu kentin birinci önceliğidir. Bu bağlamda yetkilileri göreve davet ediyoruz” dedi.

Mersin Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Sabit Yelkovan gazetemize konuşarak Mersin’in ihtiyacına cevap verecek yeni bir sanayi sitesinin kurulması gerektiğini belirtti.


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA