Talay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramını Kutladı


Tarih : 21 Nisan 2018 Cumartesi 14:48

CHP Genel Başkan Başdanışmanı, Kültür eski Bakanı ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkan a. Adayı M. İstemihan Talay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 98.’nci yıl dönümünü kutladı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 98’nci yıldönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımlayan İstemihan Talay, “Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşu, Cumhuriyet tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biridir. 23 Nisan 1920'de Ankara'da toplanan ilk Meclis her anı unutulmaz kahramanlıklarla dolu Kurtuluş Savaşı destanının yazılmasına öncülük etmiştir.” Diyerek, mesajında şu görüşlere yer verdi: 

“98 yıl önce kurulan Büyük Millet Meclisi’mizin değişmez tek ilkesi, Hâkimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir. Yıkık ve yoksul bir coğrafyadan bir büyük vatan ve ulus yaratan bu Gazi Meclistir. Ulusal egemenlik, ancak ulusal kimliğin güçlü tutulması ile sürekli olabilir. Türkiye Büyük Millet Meclisi; demokrasi deneyimi ve siyasal birikimi ile her zaman ortak hedeflere ulaşabilme konusunda ulusumuzun umudu olmaya devam edecektir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuyla ulusumuz çağdaş dünyaya kapılarını ardına kadar açmıştır. Bu inançla yetişen yeni kuşaklar, genç ve dinamik bilinçli Türk çocukları, ağabeylerinin, atalarının bıraktığı her mirasa yürekten bağlı olarak yaşatacak bilince erişmiştir. Ulu Önderimiz Mustafa kemal Atatürk'ün tespit ettiği gibi çağdaş Türkiye, sonsuza dek çocuklarımızın omuzlarında yükselecektir. Onun için bu bayramın gerçek sahipleri çocuklarımızdır. 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisini açarak Kurtuluş Savaşı destanını yazan, başta Türkiye Cumhuriyetini kuran büyük önder Atatürk'ü, onun silah arkadaşlarını, ilk mecliste görev yapmış millet temsilcilerini ve tüm ulusal kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 98.’nci yıldönümünde saygıdeğer Mersinli hemşehrilerimizin ve Türk ulusunun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlar; bu bayramın gerçek sahibi çocuklarımıza sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimle sevgilerimi sunarım.”


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2025 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA