MERÇED’DEN BÜYÜKŞEHİR, ANAMUR, AYDINCIK VE SİLİFKE BELEDİYELERİNE ÇAĞRI


Tarih : 5 Temmuz 2018 Perşembe 19:45

“BALIK ÇİFTLİKLERİNE İTİRAZ EDİN”

Mersin Çevre ve Doğa Derneği(MERÇED), balık çiftlikleriyle ilgili Büyükşehir, Anamur, Aydıncık ve Silifke Belediyelerine seslenerek kentte kurulması planlanan balık çiftliklerin yaklaşık 70 adet olduğu ve Mersin halkına sorumlu olan bu belediyelerin yaşam alanlarını korumak için balık çiftliklerine karşı itirazlarını yüksek sesle dile getirmelerini istedi. 


Volkan GÖK 

“TURİZMİN BİTMESİNE NEDEN OLUR” 
Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen basın toplantısında MERÇED adına açıklamalarda bulunan Sabahat Aslan, kentimizde kurulması planlanan balık çiftliklerinin bilimsel ve hukuki dayanağı olmadığını söyledi. Aslan, “ Balık çiftlikleri Muğla’da oluşan deniz kirliliğinden kaynaklı deniz ekosistemine ve Muğla’nın turizmine çok zarar vermiştir. Balık çiftlikleri aynı zararı Mersin’de yaratacaktır. Balık çiftliklerinde kullanılan GDO’lu yem ve çeşitleri kimyasallarının yanı sıra balıkların verimini artıracak ve hastalıklara karşı da antibiyotikler kullanılmasını Zaraları bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Balık çiftliklerindeki kirlilik ve kullanan kimyasallar, balıkların dışkıları denizin yüzeyine de yayılmaktadır. Bu da insan sağlığını tehdit etmenin yanında turizmin bitmesine neden olmaktadır” ifadelerini kullandı. 

“PROJELER İPTAL EDİLSİN” 
Balık çiftliklerinin zararları ortada iken Mersin halkına karşı sorumlu olan başta büyükşehir Belediyesi olmak üzere, Anamur, Aydıncık ve Silifke Belediyeleri yaşam alanları korumak için balık çiftliklerine karşı itirazlarını yüksek sesle yapmalıdır. Yetkililerden Mersin halkının haklı talebini yerine getirerek balık çiftliklerini bütün projelerini iptal etmesini istiyoruz” dedi. 

“HİÇKİMSE MERSİN’İ SAHİPSİZ ZANNETMESİN” 
CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen ise, “Üç, beş şirket kar edecek diye, biz ne Mersin’i ne Türk insanını nede denizlerimiz kirletmeyiz. Gerek hukuki mücadelemizi gerek TBMM de siyasi mücadelemizi gerekse de uluslararası platformda Avrupa insan hakları mahkemesinde kadar be bizzat derneklerimizle beraber bunun takipçisi olacağız. Hiç kimse mersin i sahipsiz zannetmesin” dedi.


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2025 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA