Mersin Şoförle Odası bilime katkı sunuyor


Tarih : 30 Temmuz 2018 Pazartesi 12:28

Mersin Üniversitesi öğrencileri “MEÜTechSports” ekibinden Mustafa Kök ve Hakan Akdeniz Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı’yı makamında ziyaret etti.

Mersin Şoförler Odası, Mersin Üniversitesi “MEÜTechSports” ekibinin  talebi üzerinde öğrencilerin üzerinde çalıştığı hem elektromobil (batarya elektrik enerjili araç), hem de hidromobil (hidrojen enerjili araç) kategorilerinde 5-12 Ağustos tarihlerinde TÜBİTAK’ın organize ettiği ve Kocaeli körfez pistinde yapılacak yarışmalara katılacak olan 17 kişilik ekibin ulaşım sponsoru oldu. 

Mersin Üniversitesi adına 5-12 Ağustos tarihleri arasında TÜBİTAK tarafından organize edilen yarışmada “ürettikleri elektromobil (batarya elektrik enerjili araç), hem de hidromobil (hidrojen enerjili araç) kategorilerinde Kocaeli Körfez pistinde katılacakları yarışlarda derece almaları beklenen Mersin Üniversitesi “MEÜTechSports” öğrencileri Mustafa Kök ve Hakan Akdeniz, Başkan Veysel Sarı’dan yarışmalara katılacak 17 kişilik  ekibin Kocaeli’ne gidiş ve dönüşlerini sağlamak üzere“ulaşım sponsoru” olmasını istediler. 

Başkan Veysel Sarı ise, Mersin Üniversitesi makine Mühendisliği bölümü öğrencilerin oluşturduğu “MEÜTechSports” ekibinden Mustafa Kök ve Hakan Akdeniz, ürettikleri ve üzerinde çalışmaları sürdürülen “batarya elektrik enerjili araç ve hidrojen enerjili araçlar” hakkında verdikleri bilgiden çok etkilendiğini belirterek, ülkemizin bilim ve teknolojik gelişmesine katkı sunmak her kurumun, her bireyin görevi olmalıdır. 
İnanıyorum ki girişimci bu gençlerimiz kendilerine sağlanacak imkanlarla daha farklı yeniliklere imza atacaklardır. 
O nedenle: Konu araç ve yakıt olunca Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası, Mersin Üniversitesi öğrencilerinin umut veren bu çalışmasına duyarsız kalamazdı. 
O nedenle; Mersin Üniversitesi “MEÜTechSports” ekibinin 5-12 Ağustos tarihleri arasında Kocaeli körfez pistinde yapılacak yarışmalara katılmalarını sağlamak üzere gidiş- dönüşlerine katkı verecektir. 
Gururumuz Mersin Üniversitemizin “TechSports” ekibinde görev alan tüm gençlerimizi bu çalışmalarından dolayı kutluyor ve katılacakları yaraşmalarda da başarılar diliyorum” dedi.  


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2025 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA