Gençlik Kampları Niye Kapalı?


Tarih : 22 Ağustos 2019 Perşembe 11:19

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Kapızlı, bölgenin en temiz ve güzel sahillerinden biridir. Aynı sahilde 12 -17 yaş gurubu gençler için bir de kamp vardır. 23 Nisan Gençlik Kampı. 2012 yılında Milli Eğitim Bakanlığından Gençlik ve Spor Bakanlığına devredilen 16 blok halindeki binada 580 yatak vardır. Odalarda duş, tuvalet, yatak, dolaplar ve klima mevcuttur. Kampın içinde ayrıca voleybol, basketbol, mini futbol, masa tenisi gibi sporlar için de sahalar ve yüzme eğitimi ve su sporları yapmak için büyük bir havuz mevcuttur. Öğrencilere, tiyatro, el sanatları, müzik ve halk oyunları eğitimi de verilmektedir. 
Her yıl kamptaki yüzlerce gencin cıvıltılarına tanık olan tatilciler bu yıl kampın açık olmadığını söylediler. Konuyu araştırmak üzere kampa vardığımızda önce üzeri kumlarla kaplanmış gölgelikler ve sandalyeler karşıladı bizi. Kapılar açıktı. Elimizi kolumuzu sallaya sallaya içeri girdik, odaları gezdik. İçerisi tam bir virane idi. Tavandan düşen sıvalar yatak ve koltukların üzerine düşmüş, tuvaleti, duşları yosun kaplamıştı. Çekimlerimizi yapıp dışarı çıktığımızda birkaç tatilci “İleride de kapanmış gençlik kampları var” dediler. Gerçektende bu kampın 300 m. ilerisinde Mehmet Akif Ersoy Kampı, 200 m. sonra da Fatih Sultan Mehmet Kampı vardı ve onların kapısına da kilit vurulmuştu.
Kapızlı’dan ayrılıp Mersin’e doğru 3 km. geldikten sonra Akkum Gençlik Kampına da uğradık. Denize doğru uzanan bir burun üzerine kurulmuş, çamlar arasındaki bu kampın kapısı da kapalıydı. Kapıdaki görevli kampın neden kapalı olduğunu bilmediğini,  Müdürlüğe sormamızı söyledi.
Sorumuza cevap almak için Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünü aradık. Telefona çıkan hanıma gazeteci olduğumu, kapalı olan gençlik kampları konusunda bir yetkili ile görüşmek istediğimi söyledim. Bana bir isim ve telefon verdi. Hüseyin Göçük beyi aradım ve sorumu sordum. “Akkum Gençlik Kampı deprem fay hattında olduğu için kapalı. Diğer kamplar ise büyük bir ihtimalle restore edilecek. Ama açık kamplarımız da var. İçişleri Kampı, Tarım Yıldırım Beyazıt Kampı ve Maliye Kampı” cevabını aldım.” Peki şu anda bu kamplarda öğrenci var mı?” sorumuza “Birkaç gün sonra gelirseniz görebilirsiniz, tabi ki sizi içeri alırlarsa” dedi. “ İyi de, bu durumda nasıl haber yapabilirim” dediğimde “Ben size haber vereceğim” dedi. Son olarak görevini sorduğumda “Ben depocuyum” demez mi… “Ben yetkili birisini aramıştım. Müdür veya yardımcısı varken sorularımızı niye siz cevaplıyorsunuz?” dediğimde ise, “Uzun zamandır bu kamplarda görev yaptığım için bana yönlendirmiş olabilirler” dedi.
Açıklamalar bize pek inandırıcı gelmedi. Eğer Akkum Kampı fay hattındaysa birkaç km. ötedeki diğer kamplar neden değil?  Yaklaşık 40 km ilerisindeki Akkuyu’da nasıl Nükleer Santral yapılıyor? Diğer gençlik kamplarının sorunu tadilat ise neden yaz gelmeden yapılmadı? Ya da neden hepsi birden bu yıl tadilata alındı. Ayrıca ortada bir tadilat görüntüsüne de rastlamadık. Binlerce gencimizin her yönüyle sağlıklı yetişmesi için çok önemli katkı sunan bu kampların takipçisi olacağım. Ayrıca Mersin’lileri de uyarıyorum. Umarım bu kamplar birilerinin çıkarı için ranta kurban edilmez. 
Yusuf Çelik-Mersin.

Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2025 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA