10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
Olacak olan | DEMOKRAT MERSİN GAZETESİ
image
Saadet PESEN

Olacak olan

Siz hiç terör örgütüne yardım ve yataklık edenlerin, terörü önlediklerini gördünüz ya da duydunuz mu?
Siz hiç terör örgütlerini desteklediklerini açıkça duyuran, onlarla pazarlık yapan, masaya oturan ve birlikte yürüyenlerin terörü lanetlediklerini gördünüz ya da duydunuz mu?
Siz hiç terör örgütlerinden medet umanların ve onlara açık çek verenlerin, insanlar katledildiklerinde acı duyduklarını gördünüz ya da hissettiniz mi?
*        *
Yaklaşık 100 kişi bir arada. Sohbet konusu ülke sorunları.  “Hani, topraklarımızda düşman postalı mı var? Ne işgalinden söz ediyorsunuz?” diye soruyor birisi. Şaşırıyorsunuz. Sözüm ona topluma öncülük göreviyle yüklü ve hatta “Aydın” sıfatlı bu insanların işgalden ne anladıklarını ya da anlayamadıklarını duyunca ürperiyorsunuz.
Hâlâ ülkemizdeki AB-D işgalini göremiyor isek…
O, postallı işgal 100 yıl önceydi ve aslında en tehlikesiziydi. Fiili işgali görememek mümkün değildi. Oysa çağın işgalleri sinsi!
Önce işbirlikçiler bulunuyor ve hainler yaratılıyor,
Diliniz kirletiliyor,
Dinsel ve etnik olarak ayırımcılığa sokuluyorsunuz,
100 yıl öncesindeki gibi “Büyük Devletlerin (!)” tahakkümü altına girmek cazip hale getiriliyor ağa babaları tarafından  söyletiliyor işbirlikçilere,
Sarı öküz giriyor sıraya ve arkasından tümü…
İşbirlikçi hükümetler körüklüyor her türlü ayırımcılığı…
Daha ne olsun be?
İşgalden ne anlıyoruz? Ya da yabancı postaldan?
*        *
Hâlâ “Açılım”dan söz etmek nasıl bir şeydir anlayamıyorum. R T Erdoğan açıklama yapıyor: “Silahlar gömülecekse açılıma devam edebiliriz…” (Tercüme olarak)
Silahların gömülmediğini, tersine yığınağın arttırıldığını biliyoruz ve hatta yönetenlerin de bunları itiraf ettiklerini herkes duydu. Oslo görüşmelerinde de bu itirafı sağır sultan bile duymuştu zaten.
“Açılım süreci” denilen ülkemizin bölünmesi planını reddediyoruz.
PKK terör örgütünün tüm silahlarıyla ve tamamen teslim olması, olması gerekendir. Terör örgütüyle pazarlık OLMAZ!
*        *
7/Haziran seçimleri öncesinde HDP’nin Diyarbakır’da yaptığı mitingde patlatılan bombalarla canlar alınmıştı… “Bu bize 2-3 puan getirir…” diyenleri henüz unutmadık.
Peki, 10/Ekim/2015 günü başkent Ankara’da patlatılan bombalar kime, ne kadar puan getirecek?
Anımsayalım; “Seçimler öncesinde bazı kentlerde katliamlar olabilir… Bazı önemli şahsiyetler öldürülebilir… Ülkede iç savaş provaları yapılabilir…” denildi, yazıldı.
Peki, bu ülkenin istihbaratı;
İzinli eylemlere katılacak olan karayolu yolcularının otobüslerini durdurabiliyor, girişlerini engelleyebiliyor, eylem alanlarına sokmayabiliyor iken, başkentteki bu eylem için ve üstelik gelişler bilindiği halde güvenlik tedbiri al-a-maması hangi anlama gelir?
3 günlük ulusal yas anlamlıdır. Ancak yeterli değildir.
Terör örgütlerine verilen her türlü destek bitirilmelidir ve açıklanmalıdır,
Bölge ülkeleri ile işbirliği sağlanmalıdır,
Seçimlerin, kan dökme üzerine yapılması önlenmelidir,
Başsağlığı dilekleri, can kayıplarının sayısal açıklamaları, testi kırıldıktan sonra alınacak tedbirler, (!) önleyici değil, sakinleştirici olmaktadır.
Olacak olan oldu!
Yeter!
 
Saadet Pesen 
saadet05@yahoo.com 12/Ekim/2015 İmece
 

 Yazı Tarihi : 13.10.2015 10:30:01 | E-Mail : saadet05@yahoo.com
 


 
  YAZARIN ARŞİVİ
 


 
  YORUMLAR
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA