10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
TÜRMOB’un Yönetmelikler Değişiklikleri Genel Kurulu Yapıldı | DEMOKRAT MERSİN GAZETESİ
image
Ahmet AKIN

TÜRMOB’un Yönetmelikler Değişiklikleri Genel Kurulu Yapıldı

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği’nin (TÜRMOB) yönetmelikler değişiklikleri ile ilgili genel kurulu 10 Haziran 2017 tarihinde Ankara’da yapıldı. Divan Başkanlığını Yeminli Mali Müşavir Nail Sanlı’nın yaptığı genel kurulda, bir mecburi meslek kararı ile on yönetmelikte bazı değişiklikler yapıldı.

TÜRMOB’un Yeni Başkanı Yeminli Mali Müşavir MasisYontan’ın heyecanlı ve içten konuşması beğeni topladı. Daha maddeler üzerinde görüşmelere geçmeden delegelerin konuşmalarına sayı ve zaman sınırlaması getirilmesi doğru olmadı. Divan Başkanı’nın yanlış tutumu nedeni ile tartışmalı anlar yaşanmış olsa da sonuç olarak yararlı bir genel kurul oldu. En büyük tepkiyi de genel kurulun her anına müdahale eden TÜRMOB Genel Sekreteri Mali Müşavir Yahya Arıkan gördü. “TÜRMOB benim” saplantısından bir türlü kurtulamayan Arıkan, zaman zaman çok güç durumda kaldı.
Yönetmelik değişiklikleri, 3568 sayılı meslek yasasına aykırı birkaç hüküm dışında iyi hazırlanmıştı. Planlı ve ciddi bir çalışmanın yapıldığı anlaşılıyor. Emeği geçenlere bir kez daha yürekten teşekkür ederim. 
Bazı değişiklikleri şu şekilde sıralayabiliriz:
*Etik İlkeler Hakkındaki Yönetmelikteki “komite”ibaresi “kurul”olarak, “yılda altı defa toplanma”kararı da “ayda en az bir defa toplanır” olarak değiştirilmiştir. 
*Meslek mensupları, mesleki unvanlarını kullanmak şartıyla, mesleğin konusuna giren işlerle ilgili alanlarda, ilgili kamu tüzelkişiliklerinden lisans ve ruhsat gibi belgeler ile iktisap ettikleri unvanlardan sadece birini de kullanabilirler.
*TÜRMOB Personel Yönetmeliğinin 39 uncu maddesinde geçen “bütçe artışı” ibaresi, ”devlet memurlarına yapılan zam” olarak değiştirilmiştir.
*İşyeri açılış ve kapanışları en geç otuz gün içerisinde Odaya bildirilir. Meslek mensupları ve bunların kurdukları ortaklık büroları ve şirketler, hiçbir şekilde irtibat bürosu açamazlar.
*Meslek mensupları ile müşterileri arasında mesleki konularda yapılacak tip sözleşmeler Birlik tarafından hazırlanacaktır.
*Mesleki şirketlerin “irtibat bürosu” açmaları yürürlükten kaldırılmış olup, şubeden sorumlu ortağın, şubenin bulunduğu ilde ikamet etme zorunluluğu getirilmiştir.
*Başka bir Oda bölgesine naklolan veya isim ya da soyadı herhangi bir nedenle değişen meslek mensupları, naklin yahut değişikliğin meydana geldiği tarihten sonraki 30 gün içerisinde ruhsatlarını değiştirmekle yükümlüdürler.
*Disiplin kurulları, gerekçesini kararda belirtmek kaydıyla bir derece ağır veya bir derece hafif disiplin cezası uygulamasına karar verebilirler. Uyarma cezası, bir derece hafif ceza takdiri suretiyle ortadan kaldırılamaz.
*Tezkiye notu 80 puanın altında olan stajyerlerin, 80 puanın altında not verilen dönemi kapsayan stajları geçersiz sayılır ve eksik süre tamamlatılır.
Sonuç olarak, genel kurulda yapmış olduğum konuşmamda da belirttiğim gibi, bugün TÜRMOB’un içinde bulunduğu olumsuz durumun en önemli nedenlerinden birisi, kurumların yerini kişilerin, kuralların yerini keyfiliğin almış olmasıdır. Yapılması gereken, bir mesleğin ayırıcı özelliğinin halka karşı olan sorumluluğunun kabul edilebilirliği ilkesini yaşama geçirmek olmalıdır.

ahmetakinmersin@gmail.com
www.ahmetakin.com.tr

 

 Yazı Tarihi : 19.6.2017 10:42:48 | E-Mail : ahmetakinmersin@gmail.com
 


 
  YAZARIN ARŞİVİ
 


 
  YORUMLAR
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA