22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK  11:20  ARSLAN: LAHEY ADALET DIVANı’NıN İLK İSRAIL KARARı  11:20  SEÇER’DEN KENTE SPOR TESISLERI VE SAHA MÜJDESI  11:15  CHP İL BAŞKANı ÖMÜR: YENI ZAFERLERE IMZA ATACAĞıMıZDAN EMINIM  11:11  ÖZYIĞIT, 5 YıLLıK HIZMET SÜRECINI DEĞERLENDIRIYOR, ÖNERILERI ALıYOR  11:05  CHP TARSUS BELEDIYE BAŞKAN ADAYı ALI BOLTAÇ: " SİYASETE DEĞİL HİZMETE ODAKLIYIZ"  10:59  “KADıNı DEĞERSIZLEŞTIREN SIYASI ANLAYıŞA KARŞı MÜCADELE EDECEĞIZ”  10:47  BAŞKAN ÖZYIĞIT,“TARıM ALANıMıZ KıSıTLı ANCAK BILIMI KULLANıYORUZ”  10:31  BÜYÜKŞEHIR ÖYKÜ YAZARLARıNı UNUTMADı  13:20  BIR MERSIN SEVDALıSı ŞINASI DEVELI… 
Terörün adı var mı, yok mu? | DEMOKRAT MERSİN GAZETESİ
image
Politik BAKIŞ

Terörün adı var mı, yok mu?

Terörün adı var mı, yok mu?

Politik Bakış ekibi olarak geçen günlerde sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta son derece önemli kısa ve zarif bir karşılıklı yazışmanın yapıldığını gördük. 

Dikkatimizi çeken bu yazışma, Baro Başkanı Av. Ali Er ile Mersin’in tanınmış avukatlarından İzzet Uludağ arasında gerçekleşti. 

Bu yazışma, aşağıda da okuyacağınız gibi Hakkâri Yüksekova’da kahraman askerlerimizin PKK teröristleri tarafından şehit edilmesinin ardından Baro Başkanı Ali Er’in Facebook hesabından çok haklı, yerinde ve zamanında bir kınama mesajı yayınlaması ile başladı. 

Sayın Er, o mesajında “el yapımı patlayıcıların infilak ettirilmesi neticesinde 5 kahraman askerimiz şehit olmuş, 19 askerimiz de yaralanmıştır” şeklinde yazdıktan sonra “Her zaman söylediğimiz gibi terörün dili, dini, ırkı ve milleti yoktur” diyerek mesajını devam ettirmişti. 

İşte tam da o sırada Av. İzzet Uludağ; "Terörün dili, dini vb yoktur" sözü bu somut eylemi ve durumun vahametini maalesef açıklamıyor.” katkısı ile araya girerek cevap verdi… 

Bu karşılıklı yazışma, bize son yıllarda millet olarak büyük kentlerde de yaşadığımız terör eylemlerini anımsattı. 

Son iki yıl içinde değişik kentlerde, üzerimizde önemli izler bırakan ve çok sayıda asker, polis ve sivil yurttaşımızın şehit edildiği sahneler kafamızda canlandı.

Bu eylemler sonrasında, siyasi partilerin ve örgütlerin yaptığı açıklamalar geldi aklımıza. 

Bu parti ve kurumlar, her terör olayı sonrasında gözyaşları içinde (!) “Terör eylemi nereden ve kimden gelirse gelsin lanetliyoruz!” türü çıkışlar yapıyordu. 

“Nereden ve kimden” geldiği pek açık olmayan bu terör eyleminin failleri lanetlendi lanetlenmesine de, ancak bu lanet hangi adrese gideceğini bir türlü anlayamadı, dolaşıp durudu ve yazın sıcaktan eridi, kışın soğuktan raflara konulmak üzere buzlandı. 

“Nereden ve kimden geldiği” pek belli olmayan terör örgütüne yollanan LANETLER, asla hedefini bulmuyor anlayacağınız.

Anladığım kadarı ile Sayın ULUDAĞ, bu tutumun yetersizliğini ve absürtlüğünü anlatmaya çalışıyor. 

Uzun süredir bir takım çevrelerin, terörü ve sonuçlarını pekiyi kavrayamadıklarından ne şiş yansın ne kebap misali, bazı kesimlerin de terörün kaynağının üstünü örtme, gizleme, olayı hafifleştirme, adını unutturma, kafaları karıştırma anlamına gelen “… terörün dili, dini, ırkı ve milleti yoktur” türünden söylemlerin üzerine balıklama atlama anlayışlarına bir anlamda tepkisiydi bu yazılan Av. İzzet ULUDAĞ’ın.…

Av. Uludağ, bu mesajında, terörün adının ve adresinin belli olduğunu, PKK terör örgütünü kuranların, kullananların, arkasındaki devletlerin açıkça yazılarak unutturulmaması gerektiğini dile getiriyordu…

Bizde haklı bulduğumuz için karşılıklı kısa ve öz yazışmayı sayfalarımıza taşıdık…

Mersin Baro Başkanı Sayın Av. Ali Er’in elbette ki konuyu saklama, terör örgütünün adını bilerek anmama gibi bir niyetinin olmadığını, şehit olan kahraman askerlerimizin PKK terör örgütü tarafından kalleşçe kurulan tuzaklarda hayatlarını kaybetmesine duyarlı-onurlu olan herkes kadar kahrolduğunu-üzüldüğünü biliyoruz. Bundan asla şüphemiz yok. 

Biz uzun süredir bazı kesimler tarafından başarılmaya çalışılan, unutturma-hedef saptırma-içini boşaltma eylemlerinden rahatsız olduğumuz için bu kısa karşılıklı yazışmayı bir fırsat olarak değerlendirerek, iki değerli hukukçu tarafından yapılan ve son derece öğretici olan bu yazışmayı gündemimize taşıdık.

“Kınıyorum, ben de kınıyorum, terör nereden gelirse gelsin lanet olsun, kınıyorum, terörün dili, dini, ırkı ve milleti yoktur” mesajları sizce de açık ve yeterli mi? 

Bu topraklarda terörün adı yok mu? Amacı, hedefi, hesabı yok mu?  

Her terör örgütünün adı vardır, amacı bellidir, adresi atılan bombanın künyesinde yazılıdır.  

IŞİD bir terör örgütü değil mi? Herhangi bir eyleminde adı koca koca harflerle yazılmıyor mu?
Yazılıyor. İyi de Türkiye’de neden ısrarla bazı kesimler tarafından ‘terör örgütü PKK’ tespiti yapılmıyor? Terörün adı ve adresi bu şekilde neden artık anılmıyor? Neden sadece kınıyorum denerek geçiştiriliyor?

Sayın ULUDAĞ, aşağıda da belirttiğimiz gibi bu adresi açıkça yazıyor: “Bu kalleş eylem, ABD’nin kara gücü olan ve vatanın bütünlüğünü bozarak ülkeyi yine ABD ve İSRAİL adına bölmeye çalışan PKK’dir.”

Terörün adını ve adresini açık yazalım ki milletçe yolladığımız MİLLİ LANET, BU ADRESİ HİÇ KİMSEYE SORMADAN BULSUN, GEREĞİNİ DE YAPSIN!”
  

 İŞTE O MESAJ VE TARTIŞMA…


17 Temmuz, 21:17 • 

Ali ER: “Hakkari Yüksekova'da askeri aracın geçişi sırasında el yapımı patlayıcıların infilak ettirilmesi neticesinde 5 kahraman askerimiz şehit olmuş, 19 askerimiz de yaralanmıştır.
Milletimiz, şanlı tarihini kahramanlık destanlarıyla yazmış, bağımsızlığını kahramanca mücadele veren, bu uğurda gözünü bile kırpmadan canını veren şehitleriyle kazanmıştır. Hiçbir KALLEŞ saldırı, hiçbir HAİN pusu milletimizi beraber yaşama kararlığından, bölünmez bütünlüğünden döndüremeyecektir.✔
Her zaman söylediğimiz gibi terörün dili, dini, ırkı ve milleti yoktur.✔
Yaşanan bu saldırıyı nefretle kınıyor, kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.
Aziz milletimize bir kez daha başsağlığı diliyorum.”
---
TC İzzet Uludağ: “Bu kalleş eylem, ABD’nin kara gücü olan ve vatanın bütünlüğünü bozarak ülkeyi yine ABD ve İSRAİL adına bölmeye çalışan PKK’dir. "Terörün dili, dini vb yoktur" sözü bu somut eylemi ve durumun vahametini maalesef açıklamıyor. Açık olmak gerekiyor mu?”

Ali ER: “Şüphe yok İzzet bey. Bunu her defasında zaten belirtiyorum.”
TC İzzet Uludağ: “Bu vahşi saldırı karşısında da belirtmekte yarar vardır. Eksik diye düşündüm. Her zaman bu gerçeği tekrar etmekte yararı vardır. Ülkelerin bazı dönemlerinde hafıza kaybı bulaşıcı hastalık gibi yaygınlaşabilir. Unutturmamak lazım.”

Bekir Alpan “*** Terör Şehitlerimize ; Allah'tan rahmet , yakınlarına başsağlığı , yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum,şehitlerimizin mekanı cennet olsun.
Ülkemizin , Milletimizin başı sağolsun .****İnsan sormadan edemiyor ? HANİ BİTECEKTİ !”

TC İzzet Uludağ: “Vatanın bütünlüğü ve teröre karşı mücadelenin adını tam ve doğru koyarak birleşirsek bitirebiliriz. Orasından burasından çekiştirerek bu hedefsiz mücadele bir sonuç vermez. Anca bunu Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Güçleri için söylemiyorum. Mehmetçik ve diğer güçler, ölümü ve şehadeti göze alarak vatanın bütünlüğünü savunuyor. Onlara hedefini biliyor. Ben bazı sivil güçlerden söz ediyorum. Kafa karıştırıcı.”

 

 Yazı Tarihi : 20.7.2017 13:49:00 | E-Mail : www.demokratmersin.com
 


 
  YAZARIN ARŞİVİ
 


 
  YORUMLAR
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA