10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
TÜRKİYE’DE UMUDUN ADI MUHARREM İNCE | DEMOKRAT MERSİN GAZETESİ
image
Ahmet AKIN

TÜRKİYE’DE UMUDUN ADI MUHARREM İNCE

“24 Haziran’da BÜYÜK DEMOKRASİ BULUŞMASI’nı gerçekleştireceğiz. Daha güzel bir ülke için, geleceğimiz için, özgür ve adil seçimler için çalışacağız. Umutsuzluğa ve yılgınlığa yer yok. Umudu hep birlikte büyüteceğiz” diye yola çıktı, milyonları peşine takarak emin adımlarla Çankaya’ya doğru yürüyor. 
Meydanlara coşku, insanlarda heyecan, gariplerde umut ve mazlumlarda yükselen bir ses oldu Muharrem İnce. Adım adım, Anadolu’yu karış karış gezen ve her gittiği yerde muhteşem kalabalıklar, ilgi ve coşkuyla karşılanan, 80 milyonu kucaklayan, herkesin Cumhurbaşkanı Muharrem İnce Türkiye’nin umudu oldu.
Muharrem İnce psikolojik üstünlüğü ele geçirdi ve bu durum toplumda umut yaratıyor. Bugüne dek sürekli yenik hisseden kitle heyecanlı. Halkın, gençlerin, öğrencilerin duymaya hasret kaldığı sevgi, şefkat ve güven sözleri toplumda huzur yaratıyor.
“Bu memleket bizim. Hep beraber çalışıp, hep beraber başaracağız. Birbirimize sırtımızı değil yüzümüzü dönerek, konuşa konuşa, el ele özgürlüğün ülkesini kuracağız” diyen Muharrem İnce’ye göre, siyasetçi gelecek seçimleri, devlet adamı gelecek nesilleri düşünür.
Espirili siyasetiyle Türkiye’de yeni bir dönemi başlattı. Günümüzün iletişim tekniklerini siyasette uygulamanın önemini kavramış. Gençler, selfi çekişine bayılıyor. Gençlerin desteklemediği partilerin ve liderlerin başarılı olamayacağını biliyor. Çünkü, bir siyasi parti ya da lider gençlerle görünür oluyor. Gençler her zaman sokakta ve yaşamın içinde.
Recep Erdoğan’ın eleştirilerine de taşı gediğini koyarak yanıt vermede usta. Bir konuşmasında Erdoğan diyor ki; “CHP camileri yıkıyor.” İnce’nin yanıtı ise biraz eğlenceli. “Evet, diyor. Belediye Başkanlarımıza sordum. Sizler camileri yıkıyor musunuz diye.” Onlarda dedi ki; Evet yıkıyoruz. Hem de deterjanlı suyla.
En çok üzüldüğü konu çocukların hayalinin kaybolması. Bir milletvekili arkadaşının anlattığı  anektod yüreğini yakıyor. “Kağıt toplayan bir çocuğa milletvekili arkadaşımız soruyor. Senin hayalin ne diye. Benim hayalim büyük karton bulmak. Büyük karton çok para yapıyor. Çocuğun hayaline bakın nerelere düşürmüş çocukları. Ben çocuklara hayal kurdurmak istiyorum.”
Eski bir öğretmen olması nedeni ile öğretmenlerin sorunlarına çok duyarlı. Şöyle söylüyor: “Sözleşmeli öğretmenlik diye bir şey olmaz. Mahkeme kararı var. Öğretmenlik süreklidir. Mülakatı kaldıracağız. Mülakat varsa liyakat vardır. Zorunlu olarak yapılacaksa da video kaydı yapılacak. Adil olacağız. Terör ve ekonominin panzehiri budur.”
Erdoğan’a sık sık diploma göndermesi yapıyor. Diyor ki, “Diploma var mı yok mu? İki de bir sormayın, olan var olmayan var, canı çeker sonra.”Ekonomik zorlukların farkında. Bundan sonra halkın değil devletin kemer sıkacağını söylüyor. Ulusal güvenlik politikası ile ekonomik politikaların atbaşı gitmesi gerektiğini ifade ediyor.
Seçime on gün kala yarattığı bu ivme Muharrem İnce’yi Cumhurbaşkanlığına taşımaya yeter mi göreceğiz. Ama muhafazakar seçmenlerin yoğun olduğu kentlerde bile yarattığı ilgi, sadece CHP’yi değil Türk siyasetini de değiştirecek. Genellikle hantal ve yorgun CHP örgütleri için de adeta bir gençlik aşısı oldu.
Karşılıksız sevdik seni adam gibi adam cesur yürek Muharrem Öğretmen. Yolun da bahtında açık olsun.

ahmetakinmersin@gmail.com
www.ahmetakin.com.tr

 

 Yazı Tarihi : 18.6.2018 11:45:33 | E-Mail : ahmetakinmersin@gmail.com
 


 
  YAZARIN ARŞİVİ
 


 
  YORUMLAR
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA