10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
DAVUTOĞLU, CHP İLE MÜCADELE ETMİŞ MİDİR? | DEMOKRAT MERSİN GAZETESİ
image
Av.İzzet ULUDAĞ

DAVUTOĞLU, CHP İLE MÜCADELE ETMİŞ MİDİR?

YA DA HANGİ CHP İLE MÜCADELE ETMİŞTİR?

Av.İzzet ULUDAĞ yazdı

Davutoğlu, hayatının CHP ile mücadele etmekle geçtiğini söylemiş!

Çok doğru söylemiş!

Davutoğlu'nun zaten var oluş nedeni, Atatürk'ün CHP'sinin ortaya koyduğu millî değerler ile "derin strateji" içinde yılmadan yorulmadan mücadele etmesi, en son da ABD ve İsrail planı olan BOP çerçevesinde Türk millî Devleti'nin zaafa uğratılmasında ve hatta ülkenin bölünmesinde ciddi bir rol almasıdır.

Davutoğlu, sözüm ona "Yeni Osmanlıcılık" ideali (!) ile esas olarak, "Rus uçağını düşürmek gibi eylemleri de arkasına alarak" ABD adına ülkemizi tuzağa düşürmek için, kendini bildi bileli "derin stratejik" perspektifle siyaset sahnesinde veya bilimsel (!) çerçevede görev üstlenmiştir.

Davutoğlu, bu çizgisinde her zaman tutarlı olmuş, Atatürk ve milli devleti, bağımsızlığı ve Laikliği ve hatta Türk milleti hedefini, kendi amaçları için her zaman bir engel ve bir düşman olarak görmüş ve elbette bu engeli ve düşmanı bertaraf etmek için hayatı boyunca CHP ve Atatürk iradesi ile, kafasındaki "derin strateji" ile uyumlu biçimde emperyalist güçlerle dirsek teması kurarak mücadele etmiştir. Hâlen de mücadele etmektedir.

Ancak Davutoğlu'nun "hayatı boyunca mücadele ettiğini" söylediği parti, Atatürk'ün CHP'sidir. Kemal Kılıçdaroğlu'nun ifadesi ile "1930'lu yılların CHP'sidir".

Davutoğlu'nun hayatı boyunca mücadele ettiği parti, anlayacağınız üzere bugünün CHP'si değildir.

Çünkü bugün CHP üst yönetimi ve Kemal KILIÇDAROĞLU, DAVUTOĞLU ile ittifak kurmak, hatta vekil vermek gibi sözler sarf ediyor.

Hatta bu ittifakın temelini atmak için, Kemal KILIÇDAROĞLU , Davutoğlu'nun kurduğu parti için "Görüşlerimiz % 99 benziyor" diyor.

Burada bir Çelişki yok mu?

Hangi CHP ile yaşamı boyunca mücadele etmiştir Davutoğlu?

Hangi CHP?

Soru budur!

Çelişki de buradadır!

Büyük bir olasılıkla bu açıklamasını da değiştirecek ya da düzeltmek zorunda kalacaktır.

Ardından da hemen bu sözlerini düzeltti zaten. Söylediklerini şöyle değiştirdi:

“Elbette oradaki sözlerimle bu CHP’yi, Kılıçdaroğlu’nu kastetmiyorum. 28 Şubat sürecindeki CHP’yi kastettim."

Ancak Davutoğlu'nun o zamanki sadece CHP genel başkan olan Deniz BAYKAL'ı ve CHP'nin 28 Şubat'taki tutumunu kast etmediği çok açıktır. Aynı konuşmasında;

"Son dönemde CHP’nin DÖNÜŞÜM -buraya lütfen dikkat edin!- İÇERİSİNDE olduğunu biliyorum. Sayın Kılıçdaroğlu’nun da BU DÖNÜŞÜMÜ İYİ YÖNETTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM." diye ilave ederek Kılıçdaroğlu'nun CHP içinde yaptığı ve iyi yönettiği dönüşüm sürecini benimsediğini, olumlu bulduğunu belirtmiş ve hangi CHP'ye karşı hayatı boyunca mücadele ettiğini de çok net olarak açıklamıştır.

Davutoğlu'nun yaşamı boyunca mücadele ettiği ve her zaman mücadele edeceği parti;

ATATÜRK'ün emperyalist güçlere karşı İstiklâl Savaşı içinde kurduğu, Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türk Milleti'ne önderlik eden ve dünyada bağımsız olarak ayakta kalabilmek için, planlı, millî ekonomiyi hayata geçiren 1930'lu yılların devrimci, milliyetçi, halkçı, kamucu vb CHP'sidir!

Burası o kadar açık ki!

Özellikle bu noktayı Atatürkçü, milliyetçi, halkçı, kamucu ve hatta vatansever, muhafazakar, ayağı ve kafası Türkiye topraklarında bulunan bütün CHP seçmenlerinin de kavraması ve bu duruma göre vaziyet alması gerekmektedir.

Davutoğlu'nun hayatı gerçekten geçmişte de, bugün de Atatürk ve Altı Ok ile, millî devlet ile, Türklük kavramı ile, Türk milleti, millî ekonomi vb ile mücadele içinde geçmiştir ve bu mücadelesi yarınlarda da kıran kırana devam edecektir.

Doğru söze ne denir?

Peki, bu gerçeği görmezden ve bilmezden mi geleceğiz?

 

 Yazı Tarihi : 10.06.2020 14:32:30 | E-Mail : iuludag@ttmail.com
 


 
  YAZARIN ARŞİVİ
 


 
  YORUMLAR
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA