10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
MİLLİYETÇİLİK, TÜRK MİLLETİ İÇİN SADECE SOYUT BİR KAVRAM MIDIR? | DEMOKRAT MERSİN GAZETESİ
image
Av.İzzet ULUDAĞ

MİLLİYETÇİLİK, TÜRK MİLLETİ İÇİN SADECE SOYUT BİR KAVRAM MIDIR?

      Milliyetçilik, mazlumların zulme karşı bir isyan bayrağı ve haklı topyekûn bir tepkisidir. 

      Milliyetçilik, emperyalizm çağında bir anti-tezdir.
      Türk millî devleti de, bugün zorunlu bir sentezdir.
      Peki, milliyetçilik hangi güce karşı ortaya çıkmış bir kavramdır?
      Bildiğiniz gibi, ülkemizin işgaline karşı bağımsızlık savaşı verip millî bir devlet kuran Atatürk'ün 6 OK'undan biri de milliyetçiliktir. 
      Milliyetçilik, bizi yutmak ve boğmak isteyen emperyalizme karşı bir tezdir. 
      Bu tez, ancak başta TSK ve millî bir ekonomi olmak üzere her yönden güçlü bir Türk Millî Devleti ile hayata geçirilebilir, kavram bu süreçte millî bir devlette somutlaşır. Ete kemiğe bürünür. 
      MİLLİYETÇİLİK, işte bu nedenle soyut bir kavram değildir.     
      MİLLİYETÇİLİK, Atatürk'ün "Mazlum milletlerin özgürlük ve bağımsızlığına kavuşması" için "mahv u nabut" olacağını 80 yıl önce ilan ettiği emperyalist güçlere karşı, çağımızda millî devleti oluşturan ve muhafaza eden milletin ve millî değerlerin sırtına geçirdiği bir zırhtır. 
      Mazlum milletlerin özgürlük ve bağımsızlığına kavuşması için bugün dünyanın  "mahv u nabut" olması gereken baş belası olan güç, ülkemizde darbeler yapan, Kemalist Devrimle yarattığımız ekonomimizi 1945 sonrası insafsızca çökerten, özellikle bugün de etrafımızı Karadeniz'de Ukrayna üzerinden, Ege'de, Doğu Akdeniz'de Mavi Vatan’da Türkiye'ye karşı kurduğu biri Girit'te olmak üzere 6 askerî üssü ile Yunanistan ve GKRY üzerinden, Suriye'nin kuzeyinde YPG/PKK üzerinden kuşatma harekâtına girişen, bölücü terör örgütü PKK/YPG'ye binlerce TIR silah ve para desteği veren ABD emperyalizmidir. 
      Günümüzde milliyetçi, devletçi, Türk millî Devleti'nden yana olduğunu ileri süren hiç bir kişi, güç, oluşum ya da parti vb ülkemizi yakından ilgilendiren her hangi bir konuda, eylemde, seçimlerde, Türkiye'mize yöneltilen bu vahşi emperyalist tasallutu açıklamalarının içine koymadan, direnme ve çözüm yolu göstermeden Türk milletine durumu anlatamaz, bunlar eksik ise adresi Türk Milleti olan bir bildiri olarak yayımlanamaz.
      Bu açıklamalarda, bildirilerde günümüzde emperyalizm ve özellikle ABD EMPERYALİZMİ de yoksa, bildiri ve açıklamalar temelsiz, amaçsız, hedefsiz olacaklardır. 
      Ya da Türk Milleti'ni şaşırtmak, kafasını karıştırmak için söz konusu bildiri veya açıklamada görünenden çok daha başka, gizli bir amaç bulunacaktır. 08.04.2021

 

 Yazı Tarihi : 14.04.2021 20:05:54 | E-Mail : iuludag@ttmail.com
 


 
  YAZARIN ARŞİVİ
 


 
  YORUMLAR
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA