10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Cehalet cesareti | DEMOKRAT MERSİN GAZETESİ
image
Saadet PESEN

Cehalet cesareti

Mersin ADD (Atatürkçü Düşünce Derneği) Eğitim Birimi üyeleri olarak yıllarca devlet ve özel okullarda, ilkokullardan başlayarak ortaokullarda ve liselerde “Atatürkçü Düşünceyi” anlatma, kavratma bu düşünceyi yaşam biçimi haline getirme çabasıyla konferanslar verdik.

İktidarlar Atatürkçü Düşüncenin milletin her kesiminde yerleşmesinden rahatsız oldular.

Önce devlet okullarından sonra da özel okullardan bu konferansların verilmesini engellediler. Kılıfını da buldular; “Atatürkçü Düşünceyi biz zaten derslerde veriyoruz!”

Zaman içinde inisiyatif kullanan devlet ve özel okul yöneticileri oldu… Soruşturma geçirmelerine neden olsa bile…

Bu konferanslardaki önemli vurgulardan biri de Atatürk’ün TBMM’de yaptığı ve NUTUK olarak kitaplaştırılan “Hazine” olurdu.
Hemen tüm birimlerde mutlaka söylediğim özetle şuydu:

“İlkokulu bitirdiğinizde Hıfzı Veldet Velidedoğlu’nun özet sayılabilecek Nutuk’unu okumalısınız. Liseye başladığınızda Nutuk sizler için başucu kitabı olmalı. Üniversiteye gittiğinizde adeta bir Nutuk Başvuru Odağı olmalısınız…”

Geçtiğimiz günlerde Mersin Çamlıyayla ilçe Milli Eğitim Müdürü Nutuk’u “Sakıncalı” bularak yasaklamış!

Sakınca nedenleri ne olmuş peki?

Atatürk Vahdettin için “soysuzlaşmış, alçak” ve dönemin Osmanlı hükümeti için de “aciz haysiyetsiz ve korkak” demiş!

Şimdi öze gelelim: Hiçbir yorum, düzeltme, ekleme, çıkarma yapılmadan on yılların emekleriyle meydana getirilen Atatürk’ün söylemlerinin, yazdıklarının, tüm anlatımlarının ilk kez yayınlandığı Atatürk’ün Bütün Eserleri’nde (Kaynak Yayınları-36 cilt) gerçekler tüm çıplaklığıyla yazılmış, yayınlanmış, dağıtımı yapılmıştır.

Ne diyor Atatürk?

“Saltanat ve hilafet mevkiini işgal eden Vahdettin, soysuzlaşmış, şahsını ve yalnız tahtını temin edebileceğini tahayyül ettiği alçakça tedbirler araştırmakta, Damat Ferit Paşanın risayetindeki kabine aciz, haysiyetsiz, korkak, yalnız padişahın iradesine tabii ve onunla beraber şahıslarını koruyabilecek herhangi bir vaziyete razı…(Kaynak Yayınları Birinci baskı eylül 2015)”

Bakalım;

Vahdettin bir İngiliz gemisiyle işgalci İngilizlere sığınmadı mı?

Damat Ferit Hükümeti Anadolu’nun kurtuluşuna olumsuz tutumlarıyla ihanet etmedi mi?

Peki söylenen sözler gerçek dışı mı?

Bahane aramasın kimse
Gerçekler bunlar
İsteseniz de istemeseniz de…
Atatürkçülük maske değildir.
Gerçekliktir,
Yaşanmışlıktır, yaşanacak olandır,
Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürü için gereği yapılmalıdır!
Yapılmalıdır ki;
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gerçek anlamıyla yüreklere su serpsin ve coşkusu artsın!

Ne diyordu İsmet İnönü?

“Namuslular da namussuzlar kadar cesaretli olmadıkça başarıya ulaşamayız.”

Saadet Pesen saadet05@yahoo.com 23/Nisan/2021 İmece

 

 Yazı Tarihi : 25.04.2021 13:34:58 | E-Mail : saadet05@yahoo.com
 


 
  YAZARIN ARŞİVİ
 


 
  YORUMLAR
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA