10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Kılıçdaroğlu’nun önlenemez yükselişi | DEMOKRAT MERSİN GAZETESİ
image
Ahmet AKIN

Kılıçdaroğlu’nun önlenemez yükselişi

 

Ahmet Akın – Yeminli Mali Müşavir


Son yıllarda gerek dünyada ve gerekse ulusal ölçekte siyasetin temel değerlerinde önemli ve hızlı değişiklikler yaşanmaya başlamıştır. Bütün bu değişim ve dönüşüm sürecine ve ülkeden ülkeye farklı koşullar bulunmasına karşın, siyasette başarının anahtarının, kitlelere daha yakın olmak, onları etkin bir şekilde örgütleyebilmek ve bilimsel çalışmalardan yararlanmak yadsınamaz gerçeklerdir.  

Koalisyonlara son vereceğiz diye getirilen “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” denilen ucube sistem bırakınız koalisyonlara son vermeyi tam bir koalisyonlar, ittifaklar dönemi başlattı. Tek başına hiçbir partinin  önemi kalmadı. Cumhurbaşkanı seçimindeki yüzde 50+1 çoğunluk muhalefet partilerine avantaj olarak döndü.

Siyasette güçlü olmaktan daha önemlisi birlik olmak gerçeğini yaşama geçiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 2018 Cumhurbaşkanı seçiminden aldığı dersle, Türk siyaset tarihinde eşine rastlanmamış bir strateji ile 2019 yerel seçimlerinde büyük bir başarıya imza attı. 2018 genel seçimindeki “Millet İttifakı” nı daha da genişleterek Büyükşehirlerde zafer kazandı.  

Millet İttifakı’nın ana eksenini oluşturan Kılıçdaroğlu&Akşener birlikteliği büyüyerek devam ediyor. HDP, SP, DP, TİP’te bu demokrasi mücadelesinde çok önemli faktörler. Tüm muhalefet, Türkiye’nin din eksenli dikta monarşiye doğru götürülmek istendiğini açık bir şekilde görüyor. Ucube sistemi değiştirip yeniden güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönülmesine yoğun bir istek var.

Beştepe’nin çok söylediği bir söz var: “İstanbul’u kazanan Türkiye’yi kazanır.” İstanbul kazanıldı. Demek ki sırada Türkiye’yi kazanmak var. Yolu da birlik olmaktan geçiyor. 2019 yılındaki belediye seçimleri başarısı Kılıçdaroğlu’nun da yıldızı parlattı. CHP’li belediyelerin üstün performansı halktan olumlu puan alırken, Kılıçdaroğlu’nun yönetim becerisi kendini gösterdi. KIlıçdaroğlu “Millet İttifakı”nın Cumhurbaşkanı adayı olur olmaz onu bilemem ama aday olursa en az 10 milyon fark atacağından adım gibi eminim.

Siyaset ve siyasal çalışma, uzun dönemli ve çok kapsamlı bir çalışmayla yürütülen zor bir uğraştır. Bir ülkedeki bütün seçmenler ve geleceğin seçmenleri olarak bütün gençler, siyasetin merkezinde bulunan ve üzerlerinde ciddiyetle çalışılması gereken unsurlardır. Seçimlerde başarı, etkin ve başarılı seçim kampanyalarından çok, içinde bulunulan siyasal konjonktür ve uzun dönemli disiplinli siyasal çalışmalar ile yakından ilgilidir.  

Siyasetin temel unsuru insandır. Seçmeni anlamadan ve onu kazanmadan siyasette başarılı olmak olanaklı değildir. Seçmenin duygu ve düşüncelerini anlamak önemlidir.

ahmetakinmersin@gmail.com

 

 Yazı Tarihi : 5.06.2021 17:19:21 | E-Mail : ahmetakinmersin@gmail.com
 


 
  YAZARIN ARŞİVİ
 


 
  YORUMLAR
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA