10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
AMCAOĞLUMA ÇOK AÇIK MEKTUP! | DEMOKRAT MERSİN GAZETESİ
image
Av.İzzet ULUDAĞ

AMCAOĞLUMA ÇOK AÇIK MEKTUP!

AMCAOĞLUMA ÇOK AÇIK MEKTUP!

 

Sevgili Amcaoğlu,

Ben, bulunduğumuz koşullarda ülkemizi büyük sorunlardan ve emperyalist tasalluttan, hegemonyadan kurtarması için süper bir kahraman aramıyorum.

Atatürk’ün de Türk Milleti’nden beklediği budur zaten!

Milletleri, süper kahramanlar değil, devrimci bir önderlik ve program etrafında birleşmiş milletin bizatihi kendisi kurtarabilir!

Boşuna süper kahraman beklemeyin! Yorulursunuz!

Ben, 1919 yılında ve esasen 1914 Yılı'nın 29 Ekim günü emperyalist paylaşım savaşı ile başlayan ve Kurtuluş Savaşı ile kurduğumuz Türk milli Devleti ve ülkemiz için hala büyük tehdit oluşturan, İkinci Dünya Savaşı sonrasında da ülkemize nüfuz ederek adım adım geçmişte, 1930'lu yıllardaki kazanımlarımızı yok eden, sömürge muamelesi uygulayan, yaptırımlarla ve para spekülasyonu ile ekonomimize darbeler indirmeyi alışkanlık haline getiren emperyalist ABD ile ülkemizin egemenliğine karışan bazı BATI devletlerine karşı, başı dik, onurlu ve bağımsız, ancak KILIÇDAROĞLU’nun reddettiği “dünyanın en hızla yükselen iki ülkesinden biri olan 1930’lu yılların” Atatürk’ün devrimci politikasının hayata geçirildiği planlı, kamucu, devletçi ve halkçı, milliyetçi bir programın peşindeyim.

15 Temmuz’da FETÖ’nün darbe girişiminde yardım eden NATO’dan da çıkmayı benimseyen ve zorunlu gören milli bir programın peşindeyim.

İYİ Parti programına bakın, ne görüyorsunuz? “NATO’dan çıkacağız, bağımsız mı olacağız” diyor, yoksa aksine “NATO’ya bağlılığımız devam mı edecek” diye mi yazıyor?

Peşinde koştuğum program, milli programdır. Türkiye’nin, Türk Milleti’nin milliyetçi, halkçı ve devrimci programıdır. Tam bağımsızlık temeli üzerinde hazırlanmış ve 1914-1938 yılları arasında tereddütsüz uygulanmıştır.

Bu program, bugün de özellikle emperyalist müdahale ve ülkemiz içindeki beşinci kolları, Gladyo vb yardakçıları ile tarumar edilen ekonomiyi yeniden şaha kalkması için planlayarak, üretim devrimine önderlik ederek ekonominin planlı ve kamucu özelliği ile güçlenmesi, Türk Milleti’nin aç ve açıkta kalmaması, işsizliğin, enflasyonun ve hayat pahalılığının hızla azalması ve böylece iç cephenin sağlamlaştırılması ile de emperyalist saldırılara karşı ülkemizin direnebilmesinin kaçınılmaz programıdır.

İYİ Parti ve AKP de dâhil diğerlerinde bu halkçı, milliyetçi ve devletçi program var mıdır?

Var da biz mi bilmiyoruz?

ABD’nin dümen suyundan giden başta HDP ve İYİ Parti ile diğerlerinin programında Türk Milleti için sadece emperyalist boyunduruğun devamı söz konusudur!

Kişiler, emperyalist düşman ve yabancı unsurlar tarafından kolayca elde edilir. Türk Milleti’ni birleştirme amacı ile hareket eden bir program etrafında bir çelik gibi birleşen devrimci kadroları, hiçbir emperyalist güç ele geçiremez, ABD de, FETÖ de, PKK de ele geçiremez!

Amcaoğlu, Türk çiftçisi, bugün elbette çok zor durumdadır. Özellikle “Köylü Millet’in efendisidir” politikası terk edilerek 1980’li yıllardan bu yana izlenen “Çiftçi, kamburdur” anlayışı altında çiftini çubuğunu kaybedecek bir noktaya sürülmüştür. Ekip dikemez, hasat edemez noktadadır.

Açlık da kapıdadır!

Bizim, Türk Milleti’nin muhtaç ve mecbur olduğu programımız, planlı ve kamu ağırlıklı halkçı bir üretim için ayağa kalkmanın zorunluluğunu işaret ediyor ve bizi zorluyor.

Ali BABACAN gibi, Kemal DERVİŞler gibi, Faik ÖZTRAK’lar gibi sıcak paraya mahkûm etmiyor.

Kendi ayaklarımız üzerinde durma, kendi gücümüze güvenme ve dayanma işin esas noktasıdır. Kurtuluş ve çözümün başlangıcı buradadır.

Keramet kişide, adayın kim olduğunda da değildir.

Bugün içinde bulunduğumuz labirentten çıkış yolu ve çözüm, Abdullah GÜL’lerde, Ekmelettin’lerde, KILIÇDAROĞLU ya da İmamoğlu’larında, AKŞENER’de değil, Atatürk’ün devrimci Programı’ndadır!

Bu saydıklarım, halkı dinleyerek, somut bir çözüm önermeden, üretmeden sıcak para ve borçlanma ile içine düştüğümüz bu sıkıntılı günleri, işsizlik ve pahalılığı propaganda malzemesi olarak kullanarak ve sadece ABD Başkanı BIDEN’ın hedefi doğrultusunda Erdoğan düşmanlığı propagandası ile ABD’nin desteği ile de olsa kurtuluş yolu olamaz amcaoğlu!

Türk Milleti'ni kurtaracak program, önceliklidir, adaylardan, kişilerden önemlidir.

Atatürk BMM’ni açtıktan hemen sonra ilk programını açıklamıştı: HALKÇILIK PROGRAMI!

Milli program olmadan, milli devlet olmaz amcaoğlu!

Var mı bu adamlarda halkçılık programının bir tek izi bile?

Amcaoğlu, sana, ailene ve bütün akrabalara selam ve sağlık dileklerimi sunarım.

Hepimiz esasen biriz, birimizin derdi hepimizin derdidir.

 

 Yazı Tarihi : 15.11.2021 20:40:14 | E-Mail : iuludag@ttmail.com
 


 
  YAZARIN ARŞİVİ
 


 
  YORUMLAR
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA