10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
MUAMMER AKSOY’U KİM YA DA HANGİ GÜÇ VE NEDEN ŞEHİT ETMİŞTİR? | DEMOKRAT MERSİN GAZETESİ
image
Av.İzzet ULUDAĞ

MUAMMER AKSOY’U KİM YA DA HANGİ GÜÇ VE NEDEN ŞEHİT ETMİŞTİR?

ADD KURUCUSU PROF. DR. MUAMMER AKSOY’U KİM YA DA HANGİ GÜÇ VE NEDEN 31 OCAK 1990 GÜNÜ ŞEHİT ETMİŞTİR?

Muammer AKSOY, içinde bulunduğumuz ekonomik sıkıntıları ve hatta krizi, bugünleri görür gibi, kaleme aldığı “Atatürk’ün Işığında Tam Bağımsızlık İlkesi” vb makalelerinde incelemiş ve bu çalışmalarını "ATATÜRK ve TAM BAĞIMSIZLIK" adı altında kitap haline getirmiştir.

Bu nedenle de AKSOY, M. Kemal Atatürk’ün çeşitli zaman ve yerlerdeki ifadelerinden yararlanarak bağımsızlığa bütünsel yaklaşımını ele almış ve ekonomik altyapıda da bağımsız olunmadıkça hiçbir alanda bağımsızlığın yeterli olup olmayacağını işlemiş ve olamayacağı sonucuna varmıştır.

24 Ocak Kararlarını ülkemizde uygulamak üzere 12 Eylül 1980’de Amerikancılar tarafından bir darbe yapılmıştır. Darbeden sonra ekonominin küresel sisteme bağlanması için bir hummalı bir faaliyet başlatılmıştır. 1990’lardan sonra yükselen bu küresel dalgaların önünde milli devletin küçültülmesini önlemek için direnen, mücadele eden aydınları susturmak için baskılar artırılmıştır.

Bu baskılar karşısında Prof. Dr. Muammer AKSOY, bağımsız bir Türkiye’nin yeniden hayat bulmasında emperyalist küresel saldırıların önünün alınmasında, engellenmesinde ve Atatürk devrimlerinin yeniden hâkim kılınmasında Türk Milleti’ne ve aydınlara bu yolda ışık tutması ve yol göstermesi için ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ’ni ciddi bir muhalefete rağmen kurmuştur. Bugün bazı ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ yöneticilerinin bile kabul etmediği, görmek istemediği nedenle, Özellikle ekonomik vb alanlarda bugün yaşadığımız zorluklar Prof. Dr. Muammer ve Uğur MUMCU olmak üzere katledilen bütün Atatürkçü aydınların şehit edilmelerinin nedenini açığa da koymaktadır.

Bu aydınların içinde başı çekenlerden, Türkiye’nin bölünmesi sonucunda Türk Milli Devleti’ni küçülterek yok etmek, Türk Milleti’ni dağıtmak amacıyla planlı olarak ABD’nin devletimiz içinde kullandığı gizli örgütü GLADYO tarafından gerçekleştirilen cinayetlerin ilk halkası, değerli bilim insanı ve Atatürkçü Prof. Dr. Muammer AKSOY’dur!

Bugün ülkemiz dünden daha çok tehdit altındadır.

Emperyalist ABD, Mavi Vatan’ımız dâhil, ülkemizi özellikle Yunanistan üzerinden kışkırtma ve provokasyonlar bir yana EGE’nin karşı yakasında kurduğu, GİRİT’in kuzeyi, SURİYE ve IRAK’ın kuzeyinde mevcut askeri üsler ve terör örgütleri ile, iç cepheyi de zaafa uğratmak, yaratıcı kışkırtıcılık adı altında kaos ve kriz yoluyla parçalama tehdidi ile yakın tehlike olduğunu ortaya koymaya devam etmektedir.

Açıkgözle bile görüleceği gibi saldırılar, farklı biçimde ve bütün alanlarda olsa da bütün gücüyle bugün hâlâ devam etmektedir.

Hocamızın dediğini yapmak, alt yapıda, ekonomide milli ve yerli atılımlara yol vermek, bütün ülke sathında üretimi her alanda artırmak ve emperyalist saldırının sızabileceği boş bir alan bırakmamak ve en geniş milli birliği sağlamak bugün en milli görevlerimizdendir.

ATATÜRK'ün kurduğu Türk Milli Devleti'nin muhafaza ve müdafaası için 1989 yılında ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ’ni kurup 31 OCAK 1990 günü şehit edilen Hocamıza, ardından zincirin çok önemli bir halkası olarak PKK'nin de maskesini düşürmek için hazırlıklar yapan ve 24 OCAK 1993'te şehit edilen Uğur MUMCU’lara vefa borcumuzu ancak bu bilinçle ve milli bağımsızlık, yerli/milli üretim çalışmalarıyla ödeyebiliriz!

 

 Yazı Tarihi : 31.01.2023 14:32:35 | E-Mail : iuludag@ttmail.com
 


 
  YAZARIN ARŞİVİ
 


 
  YORUMLAR
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA