10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
CHP’de tüm ilçelerde aday bolluğu varken TOROSLAR’da niye yok? | DEMOKRAT MERSİN GAZETESİ
image
Politik BAKIŞ

CHP’de tüm ilçelerde aday bolluğu varken TOROSLAR’da niye yok?

CHP’de başta büyükşehir belediyesi olmak üzere bütün ilçelerde birden fazla belediye başkanı aday adayı var. Günler geçtikçe bu isimlerin artacağı da ortada.

 

Büyükşehir belediye başkanlığı için isimleri yazacak olursak şimdiden 6 güçlü ismin aday adayı olarak kamuoyunun önünde olduklarını görüyoruz.   

 

Macit Özcan                               Fikri Sağlar

Ahmet Akın                                Vahap Seçer

Serdal Kuyucuoğlu                     Aytuğ Atıcı

 

 

Macit Özcan’ın da tekrar aday adayı olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Eee koltuk sıcak…Ama Sayın Özcan’ın koltuğu sımsıcak çünkü hiç kalkmıyor. Tabi ki belediyede olduğu sürede…

 

Mersin’de büyük bir kesim Macit Özcan ile kaybedileceğini söylüyor. Neden diye sorduğumuzda ise; bu son 5 senesinin hizmet ve yatırımlar bakımından hüsranla sonuçlandığını ifade ediyorlar. Kent dökülüyor adeta diyorlar. Kimsenin Başkan Özcan’ın yardımcılarından, danışmanlarından ve hizmetlerden memnun olmadığını belirtiyorlar. Çoğunun halktan ve üretimden uzak ufuksuz isimler olduğunu söylüyorlar.

 

Adaylık konusunda Fikri Sağlar ise iki kez Mersin’de toplantılar düzenledi. Gazetecilerle yaptığı son kahvaltıda da net bir şekilde adaylığını açıklamadı. Sözlerini taban isterse olur gibi bir konuşma ile bitirdi…Sağlar’ın her ne kadar adı aday adaylığında geçirilse de birçok kesim yine de genel siyaset yapacağında ısrarlı. Çünkü Mersin’e ne zaman gelse ülke gündemini ilgilendiren açıklamalarda bulunuyor ve konuşmasının tamamını bununla bitiriyor. Hatta birçok kişi 2015 yılındaki genel seçimlerde Sağlar’ın milletvekilliğine adaylığını koyacağını bile söylüyorlar. Bakalım zaman ne gösterecek.

 

Ahmet Akın aday adaylığı konusunda birden bire gündeme gelen isim oldu. ORC’nin anketinde Başkan Özcan’dan sonra en fazla oyu alan isim. Bu onu oldukça teşvik etmiş olacak ki kenti bilboardlarla donattı. Gazetelerde söyleşileri yayınlanmaya başlandı. Gazetecilerin haber ve söyleşi için kapısını çaldığı ilk isim oldu…

 

Serdal Kuyucuoğlu’da atağa kalkan isimler arasında. Minibüslerle kentin dört bir yanını geziyor. Odalara, sendikalara, çeşitli kuruluşlara ziyaretlerde bulunuyor. Projelerini anlatıyor.

 

Bu arada aday adaylığında isimleri geçen CHP’li Vekiller Aytuğ Atıcı ve Vahap Seçer’in ise kriz anında en güçlü alternatif isimler arasında olduğu belirtiliyor.

 

Şimdilik büyükşehir aday adaylığı için gözlemlerimiz bu kadar…

 

Gelelim ilçelerin durumuna…

 

AKDENİZ

 

CHP’nin Akdeniz ilçesi için her dönem olduğu gibi bu dönemde adayı en fazla olan ilçelerin başında…

  

İlçe Başkanı Ünal Uyar’ın aday adaylığından vazgeçmeyeceği gün gibi ortada. Eski Başkanlardan Kenan Yücesoy’da iddialı isimler arasında. Eski İl Başkanı Yılmaz Şanlı, Mehmet Yeşil, Erdal Çapar, Ali Galip Özkan’ın da adları aday adaylığında geçiyor. Bu arada Dr. Necdet Tamaoğulları’nın aday adayı olması için çevresinden devamlı baskı gördüğü de edinilen bilgiler arasında.

 

Duyduğumuza göre İmar İnşaat A.Ş’nin Genel Müdürü Naci Akkaş’ın da yıllardır aklından Akdeniz için aday adaylığı geçmekteymiş…

 

YENİŞEHİR

 

Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç’in tekrar aday adayı olacağı biliniyor zaten bunu kendisi de açıkladı. İlçe Başkanı Rıza Turan’ın geçen aylarda adaylık için ismi çok cılız bir şekilde geçmişti ama arkası gelmedi.

 

Yenişehir’de de Dr. Hüseyin Çamak, Yücel Ceylan ve Önal Özdemir’in adları geçiyor.

 

MEZİTLİ

 

Bildiğiniz gibi Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım geçen aylarda tekrar belediye başkanlığına aday olacağını açıklamıştı. İlçe Başkanı Ulaş Yılmaz’ın da aklından aday adaylığı geçtiği herkes tarafından biliniyor.

 

Selçuk Salcan, Ali Gültekin, Necip Yücesoy, Cengiz Gökçel’in isimleri adaylık için geçiyor.

 

Ünlü hakem Selçuk Dereli’nin de aday adaylığında ismi son zamanlarda gündeme gelenler arasında.

 

YA TOROSLAR

 

Gördüğünüz gibi bütün ilçelerde fazlasıyla aday adayı var. Ama bir tek Toroslar ilçesinde yok. Şimdilik tek aday adayı İlçe Başkanı Mustafa Erkoç. Oldukça da iddialı. Kesin kazanırım diyor.

 

Tek aday konusunu CHP’nin il danışma kurulunda Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’da aynı şekilde dile getirdi. Toroslar’da tek adayın şuana kadar Mustafa Erkoç olduğunu belirtmişti.  

 

Neden Toroslar’de tek aday var? Bunun sebebi nedir? Diye kendi kendimize sorduk.

 

Bir ara Burhanettin Erdoğan’ın tabanda ziyaretlerde bulunduğundan dolayı aday adaylığına ısındığı belirtilmişti. Ama bunun da arkası kesildi. Ses yok.

 

Yine bildiğiniz gibi Başkan Özcan ve İl Başkanı Akar geçmişte ilçe başkanlığında Mustafa Erkoç’u desteklemişlerdi. Bunun aday adaylığı süresinde de aynı şekilde devam edip etmeyeceğini bilmiyoruz.

 

Ama aklımıza Toroslar’da tek aday olmasının sebebinin acaba geçmişteki bu destekten mi kaynaklandığı geliyor …Yine de zamanı beklemek gerekir. Belki birçok kişi aday adayı olmayı erken buluyor olabilir.

 

Şimdilik bu kadar…

 

 

 

 

 Yazı Tarihi : 21.04.2013 21:19:34 | E-Mail : www.demokratmersin.com
 


 
  YAZARIN ARŞİVİ
 


 
  YORUMLAR
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA