10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
CHP’Lİ ADAYLARIN SUNUMU VE PERDE ARKASI | DEMOKRAT MERSİN GAZETESİ
image
Politik BAKIŞ

CHP’Lİ ADAYLARIN SUNUMU VE PERDE ARKASI

Biliyorsunuz, CHP’nin Belediye Başkan adayları kongre merkezinde projelerini anlattılar. 13 ilçe ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkan Adayı da bu toplantıya katıldı. Partililer toplantıya gerçekten büyük ilgi gösterdi.

 

Tabiki bizde oradaydık.

 

Fakat gevezeliği sevdiğimizden çok şeyi kaçırmışız. Huyumuz kurusun.

Ona merhaba, buna merhaba derken, seçimleri nasıl görüyorsunuz, büyükşehir’i kazanırmıyız (son zamanlarda en çok muhattap olduğumuz sorulardır) sorularına cevap yetiştirmeye çalışırken ayrıntıyı kaçırmışız.

 

Amaaa her yerde Demokrat Mersin’in muhabiri, yazarı, izleyeni, not tutanı, gözlemleyeni mutlaka vardır. Burada da vardı. Zaten böyle bir toplantıyı uzun süredir de bekliyorduk.

 

Bizde telefona sarılıp kaçırdığımız ayrıntıları Demokrat Mersin’in gözlemcilerine sorduk…

 

İşte tespitler…

 

Birçok ilçe adayı toplantıya iyi hazırlanmamış. Ayrıca bu toplantıyı hazırlayanlarda teknik ve profesyonellik açısından iyi hazırlanmamışlar.

Sadece Mezitli, Akdeniz, Toroslar ve Tarsus adaylarının iyi hazırlandığı gözlendi.  

 

Toplantının ilk can sıkan ve dikkat çeken yanı, CHP İl Başkanı Faruk Mehmet Akar’ın konuşma yapmaması oldu. Halbuki İl Başkanı böyle önemli bir toplantıda 13 ilçe adayı ve büyükşehir belediye başkan adayının katıldığı, partililerin hazır bulunduğu, koskoca salonun dolup taştığı bir ortamda kalkıp siyasi mesajını vermeliydi. Ya da en azından genel merkezden gönderilen bir mesaj okunmalıydı. Bu yapılmadı. Örgütünü seven birçok partili bu duruma üzüldü. İl başkanı böyle bir toplantıya önderlik yapmalıydı. Bu önderliği yapmadı-yapamadı. Bu büyük bir eksiklik olarak salona yansıdı.

 

Birçok adayın büyükşehir belediyesinin sınırlarına ve iznine giren projeler sunması dikkatlerden kaçmadı. Bazı ilçe adaylarının da böyle bir toplantıya çok iyi hazırlanmadıkları ortaya çıktı.

 

Toplantıda teknik eksiklikler adayları kızdırdı.

 

Buna ilk tepkiyi gösteren iyi hazırlandığı her halinden belli olan CHP Akdeniz Belediye Başkan Adayı Dr. Necdet Tamamoğulları oldu. Slayt gösterilerde hatalar olması, geri kalınması Tamamoğulları’nı kızdırdı. Bunu verdiği tepkiyle ortaya koydu.

Hatta Tamamoğulları’nın böyle bir ortamda sinirli bir çıkış yapmasının yerinde olmadığı dışarda ve içerde konuşulmaya başlarken arkasından CHP Toroslar Belediye Başkan Adayı Şefik Zengin’in de buna benzer sert çıkış yapması ve “Ben doktora benzemem benim tepkim daha sert olur” demesi Tamamoğulları’nın bu aksaklıklara verdiği tepkinin yerinde ve haklı olduğunu gösterdi.

 

Yenişehir Belediye Başkanı ve CHP Yenişehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Genç önce toplantıya katılmadı. Daha sonra toplantının bitimine doğru katıldı. Sipiker sunum yapmak için Başkan Genç’i kürsüye davet ettiyse de kendisi “ sunumum yok” diyerek sunum yapma teklifini reddetti. Bu tavrında Başkan Genç ile Macit Özcan arasındaki soğuk havanın devam ettiği yönünde yorumlara neden oldu.

 

Duyumlarımıza göre; katılmama durumunun genel merkeze haber verildiği ve bunun üzerine Başkan Genç’in apar topar toplantıya katıldığı da söylenenler arasında.

 

-Bizde son olarak gözlemcilerimize kimi beğendiklerini sorduk.

 

En başta Mezitli Belediye Başkan Adayı Neşet Tarhan’ı ve iyi hazırlanan Akdeniz Belediye Başkan Adayı Necdet Tamamoğulları’nı, Tarsus Belediye Başkan Adayı Haluk Bozdoğan’ı ve Toroslar Belediye Başkan Adayı Şefik Zengin’i beğendiklerini söylediler.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Yazı Tarihi : 02.03.2014 17:30:54 | E-Mail : www.demokratmersin.com
 


 
  YAZARIN ARŞİVİ
 


 
  YORUMLAR
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA