10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Mersin CHP’de il başkanlığı hesapları başladı | DEMOKRAT MERSİN GAZETESİ
image
Politik BAKIŞ

Mersin CHP’de il başkanlığı hesapları başladı

POLİTİK BAKIŞ…

Mersin CHP’de il başkanlığı hesapları…

CHP’de il başkanlığı için hesaplar yapılmaya, gruplar kurulmaya başlandı. Gidip gelmeler, teklifler, hesaplar ortaya döküldü. Kendi siyasi geleceğini garanti altına almak isteyenler şimdiden isim belirlemeye, o isim etrafında olmaya gayret gösteriyorlar. Herkesin hesabı ayrı. 

Bildiğiniz gibi İl Başkanı Faruk Mehmet Akar milletvekili aday adayı olacağı için Aralık ayında görevinden ayrılması bekleniyor. Daha önce bekleniyordu ama Akar’ın görevinden seçimlere 6 kala ayrılacağı tahmin ediliyor. 

Şimdi biz gelelim il başkanı adayı olacak isimlere…

Burhan Tekniker, Mustafa Erkoç ve Seyit Özananar’ın il başkanı olarak Murat Suatoğlu’nu öne çıkarmayı düşündükleri öğrenildi. Suatoğlu ve ekibinin ise bu teklife sıcak bakmadığı belirtiliyor…Sebebi belli değil…

İkinci ve en güçlü grup ise Mersin eski Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ve çevresindeki ekibin çalışmaları…

Macit Özcan aslına ilk olarak Yunus Özdemir’in il başkanı adayı olmasını istemiş. Hatta bu nedenle ikinci bölgede gezisi bile düzenlemiş. Sıcak bakılmamış. Arkasından Nuri Özdemir’i düşünmüş (HAYRET BİRŞEY DEDİĞİNİZİ DUYAR GİBİYİM. HAYRET Kİ NE HAYRET) çok tepki gelince hemen vazgeçmiş. 

Şimdi duyduğumuza göre Macit Özcan, Faruk Mehmet Akar, Cengiz Gökçel, Mehmet Özcan, Ali Mahir Başarır ve CHP Tarsus İlçe Başkanı Ali İlk, il başkanlığı konusunda Şefik Zengin ismi üzerinde anlaşmışlar. 

Macit Özcan’da Şefik Zengin’e olumlu görüş bildirmiş. 

Bu arada İl Başkanı Faruk Mehmet Akar’ın asıl adayı aslında Mehmet Özcan mış (Macit Özcan’ın amcasının oğlu)…

Yine bu ekibin içinde olan eski Gözne Belediye Başkanı, Toroslar Belediye Meclis Üyesi Cemal Yaz’ın Şefik Zengin ismine sıcak bakmadığı da öğrenilenler arasında. İkna edilmeye çalışılıyor muş…

Fakat bazı güçlü isimlerin aklından bir kadın il başkanı adayı geçiyormuş ve bu çerçevede arayış içerisindeler miş. 

Tabiki il başkanı adayı yazılanlardan ibaret değil. Başka iddialı isimlerde var. Onlarında çevresinde etkili ekipler var. Sistemli çalışıyorlar. 

Örneğin; 
Ahmet Yorgun, Ahmet Tekniker, Ünal Uyar, Alptekin Eser’in de adları il başkanı adayı olacak isimler arasında geçiyor. 

Macit Özcan ve ekibinin Şefik Zengin ismini belirledikten sonra sizce diğer etkili ve güçlü isimler buna seyirci kalır mı? Bence kalmazlar. 

Fikri Sağlar, Vahap Seçer, Aytuğ Atıcı’nın ne yapacakları, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç’in nasıl hareket edecekleri, kimleri destekleyecekleri henüz belli değil. Bu isimlerin bir adayı destekleme kararı alması çok şeyi değiştirebilir. 

Görüldüğü gibi aday belirleme çalışmaları, kimin etrafında şekillenileceği hep kişisel kaygılarla belirlenmektedir. 

CHP’nin içinde bulunduğu ideolojik durgunluk ve kargaşa ve giderek yaşadığı ve yaşayacağı oy kaybı, Türkiye’nin etrafını çeviren ateş çemberi, bunların nedenleri, bunlara neyin ya da nelerin sebep olmuş olabileceği, siyasi taktik ve öngörüler ve hatta davranışlar, var ise hatalar ortaya konulmamış ve tartışmaya açılmamıştır bile. Hiçbir aday ya da grubun tartışmaya açma ya da katılma cesareti göstereceği de görülmüyor.

Bu durumda kim, ne düşünüyor, CHP’nin ve ülkenin geleceği için ne öneriliyor bilinmiyor. 
Kim ya da hangi grup bu konularda nasıl bir yol çiziyor anlaşılmıyor. 
Süreçten görüldüğü ve anlaşıldığı kadarı ile aslında CHP üyesinin kafasındaki sorular yine cevaplanmayan sorular olarak kalmaya devam edecek. 

Bu süreci gözleyen ve partinin gidişatından rahatsızlık duyan pek çok kesim de “Allah sonumuzu hayretsin!” diyor. 

 

 Yazı Tarihi : 14.10.2014 13:36:20 | E-Mail : www.demokratmersin.com
 


 
  YAZARIN ARŞİVİ
 


 
  YORUMLAR
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA