MHP’li Öztürk: Gazilik ilahi bir unvandır | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
MHP’li Öztürk: Gazilik ilahi bir unvandır

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, Gaziler Günü’nü kutladı;“VATAN SİZE MİNNETTAR”

“GAZİLİK İLÂHİ BİR UNVANDIR”
 MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e mareşallik rütbesi ve gazilik unvanının verildiği 19 Eylül Gaziler Günü’nü yayınladığı bir mesajla kutladı. Türk milletinin destansı tarihinin birer aynası olan Gazilere şükranlarını sunan Öztürk, mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Türk milletinin medeniyetler mücadelesindeki yerini alması ve koruması, din, kültür, ahlak anlayışının yanı sıra ordusunun ve milleti adına mücadele veren fertlerinin kuvvet ve kudreti ile de alakalıdır. Türk milletinin ilahi ve ahlaki bakışında; din, vatan, bayrak ve namus kavramları, uğrunda ölünebilecek değerlerdir. Bu faziletli bakıştan dolayıdır ki, millet olarak taşıdığımız değerlere sahip çıkarken hayatını kaybedenlere Şehit, bu uğurda yara alan kahramanlarımıza da gazi deriz. Gazilik şehadete yaklaşmanın en yakın merhalesi, Allah’a ulaşmanın en son durağıdır. Din uğrunda şehadete erme fırsatı bulamayan gazilerimiz, mümtaz mücadeleleri ve ortaya koydukları kahramanlıkları ile minnet ve şükranlarımızı ömürleri boyunca hak etmişlerdir. Vatan ve bayrak uğruna ortaya koymuş oldukları mücadele ve mücadele sonrası çekmiş oldukları acı, hepimiz adına verilmiş mücadele, hepimiz adına çekilmiş acıdır. Milli mefkûre ve milletimizin namus haysiyeti için savaş meydanlarında, cephelerde, asayiş uygulamalarında ve milli birliğimizi korurken, teröre, terörizme karşı verdikleri mücadelede yara alanlar kutsaldır. Gazilerimiz bizler için fedakârlık yapmış milli kahramanlarımızdır. Gazilik; ilahi bir unvandır, Milli bir unvandır. Gazilerimiz, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün makamını paylaşan yiğitlerimizdir”

 “Bu kaynak kurutulamayacak”
 Günümüzde gazilerin bazı çevrelerce yıpratılmasına rağmen, bu mübarek kaynağın asla kurtulamayacağına işaret eden Öztürk, “Gazilerimiz vicdanlarda, yüreklerde hak ettiği yerde olmasına rağmen, dualardaki yerini korumasına rağmen, siyasi iradenin hışmına uğramış ve uğramaya devam etmektedir. Türk milletinin kahramanlık kaynağı olan “Şehitlik ve Gazilik” unvanları, siyasi iktidar, zihinleri satılmış aydınlar, ülke ve millet düşmanı yerli yobazlar tarafından hırpalanmış olsa da, değerlerimiz için, ülke ve bayrağımız için gelecekte de hayatını feda edecek vatan evlatlarımız olmaya devam edecektir. Aziz Türk milletinin bu mübarek kaynağı kurumayacak, kurutulamayacaktır. Hepimiz adına kutsal değerlerimizin uğruna verdikleri mücadeleden dolayı gazilerimize şükranlarımız sonsuza kadar devam edecektir” ifadelerini kullandı.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA