İÇEL SOROPTİMİST KULÜBÜ 45. YILINI KUTLADI | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
İÇEL SOROPTİMİST KULÜBÜ 45. YILINI KUTLADI

 

İçel Soroptimist Kulübü 3 Ekim Dünya Soroptimist ve Dostluk Gününde kuruluşunun 45. yıldönümünü kutladı.

Kutlama kapsamında kulüp  üyeleriyle bir dostluk yemeği düzenlendi. Düzenlenen yemeğe Seyhan Soroptimist Kulübü, Antakya Soroptimist Kulübü, Tarsus Şelale Soroptimist Kulübü, Mezitli Soroptimist Kulübü Başkanları ve üyeleri de katıldı.

Konu ile ilgili olarak İçel Soroptimist Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Müjde Atakan"
3 Ekim Dünya Soroptimistlik ve Dostluk günü, 126 ülkede, 3.000’in üzerinde Kulübü ve yaklaşık 93.000 üyesi ile aynı amaçla ve hedefle kutlanmaktadır.3 Ekim 1921 tarihinde 80 idealist kadının bir araya gelerek meslek sahibi kadınlar için hizmet kulübü kurması ile başlayan Soroptimist teşkilatı bugün bütün dünyada 94.hizmet yılını kutlamaktadır. Bildiğiniz gibi Soroptimist, adını Latince “soror - kız kardeş” ve “optima – iyi niyet” kelimelerinden almış olup,  "en iyiyi amaçlayan kadınlar" olarak yorumlanmaktadır. ABD’de kurulduğu 1921 yılından bugüne  yaklaşık 93 000 üyeye sahip Uluslararası Soroptimist Teşkilatı, Ulusal ve Uluslararası ortak projelerle  tüm dünyada  Genç kız ve Kadınların hayatını daha iyi hayatlara dönüştürme fikriyle çok çeşitli etkinlikler yapmaktadır.
Amacımız Uluslararası anlayışın, iyi niyetin ve barışın ilerlemesi için elimizden gelenin en iyisini yapmaktır Bizler ; kadın ve kız çocuklarının  tüm dünyada güçlü, barışçıl topluluklar yaratma adına eşit söz hakkına sahip olduğu bir dünya için kararlıyız.
Uluslararası Soroptimist teşkilatının üyesi olarak ırk, din, kültür ayrımı gözetmeden, benimsediğimiz düşünceler ve amaçlar doğrultusunda, Soroptimistler arasında dostluk ve beraberlik duygusunu geliştirerek küresel barış için çalışmalıyız.
Türkiye’de İlk Kulüp olan İstanbul Soroptimist Kulübü  aydın Türk kadını, yazar Müfide Ferit Tek tarafından 1948 yılında kurulmuştur . 19 şehirde, 40 Kulübüz ve 1.000’i aşkın üyemiz vardır. İçel Soroptimist Kulübü ise 10 Ekim1970 yılında sevgili üyemiz  Ülkü Ongun tarafından  kurulmuştur ve 45. Yılını kutlamaktadır. Antakya ve Tarsus Soroptimist Kulüplerine Kulüp Anneliği yapmıştır. Yakında  kulübümüz  Sponsorluğunda 3. Kulüp anneliği ile  41. Kulüp olarak Mezitli Soroptimist Kulübü’nün de üyeliği resmileştirilecektir.
Üllkemizin içinde olduğu terör, kadına karşı şiddet, eğitimin gün geçtikçe geriye gitmesi gibi bir çok  olumsuzluklarla  maalesef karşı karşıyayız.  Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere tanıdığı Cumhuriyet’in kıymetini bilmeye ve değerlerine sahip çıkmaya devam etmeliyiz. Bugün bir arada olmanın,  el ele vermenin, dostluğun, kardeşliğin günüdür. Kız kardeşliğin günüdür. Bizler değişip kendimizi yenileyerek etrafımıza ışığımızı yayacağız. Onların da değişmesine, kendilerini yenilemelerine fırsatlar yaratacağız.
Soroptimistler arasında kullandığımız   “Barışı Kadınlar Yapar” sözü ile hem 3 Ekim  Soroptimistlik ve Dostluk Günümüzü, hem de 45. yılımızı kutluyor, dostluk ve barış içinde aydınlık yarınlar diliyorum" dedi.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA