MİLLETVEKİLİ ŞİMŞEK’TEN: BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
MİLLETVEKİLİ ŞİMŞEK’TEN: BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Kanal 33 televizyonunda Deniz Tuncay Akkapılı’nın sunduğu Seçim 2015 programında önemli açıklamalarda bulundu.

Önemli değerlendirmelerde bulundu. Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Şimşek, ''MHP olarak bu ülkede kardeşlik türküleri söyleteceğiz'' dedi.
 
Seçim çalışmaları kapsamında Kanal 33 Televizyonunda yayınlanan ve Deniz Tuncay Akkapılı’nın sunduğu “Seçim 2015” programına katılarak değerlendirmelerde bulunan Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Baki Şimşek önemli açıklamalarda bulundu. Birlik ve beraber istiyoruz diyen Şimşek, ''Halkımızda müthiş bir moral bozukluğu var karamsarlık var. Sadece huzur istiyorlar. Biz birlik istiyoruz, huzur kardeşlik istiyoruz.mhp planları projeleri olan geleceğe dönük hedefleri olan bir partidir. Biz seçime ekonomik vaatlerle girmek isterdik.Ama malesef yine 7 haziran öncesi olduğu gibi terör gündemiyle seçime giriyor.400 vekil verseydiniz bunlar olmazdı diyorlar.Şuanda 400 vekil de yetmiyor.Cumhurbaşkanımız 550 yerli ve milli vekil istiyor.Bundan önceki milletvekilleri yerli değilmiydi.Milli değilmiydi. Biz bu ülkede 77 milyon vatandaşımızın tamamını bu ülkenin yerlisi sayıyoruz.hiçbirini ayırmıyoruz hepsi bu ülkenin sahipleri.'' ifadelerini kullandı.
 
YSK’YI KUTLUYORUM
Seçim mitingleri ile ilgili de bilgiler veren Şimşek, "Şuanda mitingler durduruldu ama seçimde de halka ulaşmamız lazım.Demokrasinin gereği seçimin yapılmasıdır. Eğer Türkiye bir ortadoğu ülkesi haline gelmeyecekse, burda seçim mutlaka yapılmalıdır. Sandıkları taşıyalım anlayışına biz karşı çıktığımız zaman, Davutoğlu hdp ile beraber hareket ettiler diyor. Biz kendi doğrularımızı söyleriz. Ben burada YSK'yı aldığı karardan dolayı kutluyorum. Türkiye'nin her bir köşesi bu ülkenin toprağıdır ve seçim yapılacaktır demiştir'' dedi.
 
KOALİSYON KÜLTÜRÜ GELİŞMELİDİR
Seçimden sonra oluşacak koalisyon ihtimalleri üzerine de konuşan Milletvekili Baki Şimşek ''Biz kesinlikle yeni bir seçim taraftarı değiliz. 1 Kasım'dan sonra da mutlaka bir hükümet kurulmasını istiyoruz.Türkiye'de geçmiş tarihlerde bir çok koalisyon hükümeti kurulmuştur. Sağ sol çatışması üçlü koalisyon döneminde sona erdirilmiştir. Ama bugün bu çatışma terör AKP döneminde mezhep kavgalarıyla tekrar ve yeniden gelmiştir. Koalisyon bir ortaklıktır, kontroldür.Türkiye'de koalisyon kültürü gelişmesi lazım.'' ifadelerini kullandı.
 
TÜRKİYE MEVCUT YASALARLA YÖNETİLMELİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurun reisi olduğunu unutarak hala Ak Parti Genel Başkanıymış gibi siyaset yaptığını da söyleyen Şimşek, “Türkiye'de şuanda mevcut anlayışa göre bir fiili durumdan bahsediliyor.Yasa mı değişti, o zaman herkes fiili durum ilan etsin.PKK da ben güneydoğuda fiili durum ilan ettim diyor.Ben özerklik ilan ettim diyor.Türkiye fiili durumlara göre mi yönetilecek yasalara göre mi yönetilecek. Biz Türkiye'ni mevcut yasalara göre yönetilmesinden yanayız.Cumhurbaşkanı 77 milyonun  cumhurbaşkanı olmak zorundadır. Sadece gidip 400 milletvekili isteyen bir cumhurbaşkanı, Türkiye'nin cumhurbaşkanı olamaz.'' dedi.
 
GENÇLER SAĞDUYULU OLSUNLAR
7 Haziran’dan sonra hortlayan terör ve yaşatılmas istenilen kaos ortamı ile ilgili gençleri sağduyulu olmaya da çağıran MHP’li Şimşek, “Türkiye bütün değerleriyle bütün zenginlikleriyle bir arada olduğu süre içerisinde Türkiye, Türkiye olarak varlığını sürdürebilir. Bu devlet bu şekilde ayakta durabilir. Türk'ü de, Kürd'ü de, Çerkezi de, Lazı da bu ülkenin renkleridir. Bütün gençlerimize öncelikle sayduyu çağrısı yapıyorum. Bütün gençlerimiz akıllarıyla hareket etsinler. Şehitler geldiği zaman Ülkü Ocakları, Türkiye'nin her yerinde eylemler yaptı, sokağa çıktı. Bayrağını aldı ve ülke sahipsiz değil dedi. Ve bütün eylemlerde  menfi hiçbir olay yaşanmadı. hiçbir ülkücü silahlı hiçbir eyleme katılmadı. Ülkü Ocakları Başkanımız büyük gayret gösteriyor. Sokaktan gençlerimiz uzak tutuyoruz biz. Bütün gençlerimize, eğitimlerine devam etmelerini, kardeşçe yaşamalarını, bu ülkede paylaşamayacağımız bir şey yok. '' ifadelerini kullandı.
 
AYRIŞTIRILIYORUZ
Bir takım güçler tarafından Türk Milleti’nin ayrıştırılmaya çalışıldığına da dikkat çeken Şimşek, “Geçmişe göre daha kötü durumdayız şuanda. Ayrışma daha kötü düzeyde. Gençlerimizin uyanık olması lazım. Asker polisi öldüren hdp'nin barış mitinginde, Atatürk'ü Cumhuriyeti seven, CHPli  gençlerimizin ne işi var. Ben bunu bütün Cumhuriyet Halk Partililerinin sorgulamasını istiyorum. Bunların ne işi var. Bir tane türk bayrağının olmadığı bir yerde CHP' lilerin ne işi var. Herkes uyanık olmak zorundayız. Bu ülkeyi hepimiz seviyoruz, beraber yaşıyoruz. Ama belli şeylerde uyanık olmamız lazım. Bunları net görmemiz lazım” şeklinde konuştu.
 
ANKARA’DAKİ SALDIRIYI KINADI
Son olarak Ankara'da gerçekleşen bombalı saldırı ile ilgili konuşan Şimşek , “12 yaşında birçocuğumuz da hakkın rahmetine kavuşmuş, 70 yaşında bir anne de hakkın rahmetine kavuşmuş. Babası çocuğunu alıp gelmiş, hakkın rahmetine kavuşmuş. 100'ün üzerinde insanımız hayatını kaybetmiş, hala kimliği tespit edilemeyen vatandaşlarımız var. Hükümet mutlaka bunun sonuna kadar gitmelidir. Suruç, Reyhanlı, Diyarbakır'ı kapattılar ama lütfen Ankara'yı kapatmasınlar.  Sonuna kadar gidelim ve tedbirler alalım. İç İşleri Bakanlığı'na ben burdan sesleniyorum. Görevlerini yapsınlar, yapamıyorlarsa da istifa etsinler. Mutlaka faillerini açıklasınlar.'' ifadelerini kullandı.
 
MHP ÜLKEMİZİN SORUNLARINI ÇÖZECEK TEK PARTİDİR
 
Türkiye’nin birlik ve beraberliğini MHP İktidarının sağlayacağını vurgulayan Milletvekili Şimşek, Türkiye’de birlikteliği MHP iktidarı ile yaşayacaklarını da belirten Şimşek, “İnsanlarımız rahat olsunlar.Biz Türkiye'nin heryerinde kardeşçe yaşacağız. Halayı horonu her yerde beraber çekeceğiz.  İnşallah MHP iktidarında işçinin de, çiftçinin de köylünün de, atanamayan öğretmenin de, Recep dedenin de yüzü gülecek. Biz bunu vaat ediyoruz. Karamsar bir tablo çizmiyoruz. 13 yıllık AKP iktidarı daha yurt sorunun çözememiştir. Okuyamayan her öğrencimize mutlaka kredi vereceğiz, yurt sorunun çözeceğiz. Evlenemeyen gençlerimize kredi vereceğiz. Yıllık 700 bin gencimize yurt vaat ediyoruz. Bunların kaynağını genel başkanımız açıkladı. hepsinin kaynağı var. Sevgi tohumları ekelim, birbirimiz sevelim. Türkiye hepimize yeter'' ifadelerini kullandı.

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA