20. Ulusal Cerrahi Kongresi Antalya’da yapılacak | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı 
20. Ulusal Cerrahi Kongresi Antalya’da yapılacak

 

13-17 Nisan 2016 Tarihleri arasında Antalya’da yapılacak olan 20. Ulusal Cerrahi Kongresi ile ilgili Kongre Başkanı ve Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tamer Akça, Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde bir açıklama yaptı. Akça Kongrede 336 konuşmacı ve kongre başkanının görev alacağını söyledi.

Prof. Dr. Tamer Akça'nın açıklaması şu şekilde:

"Ülkemiz cerrahlarının en büyük bilgi ve dostluk şöleni olan Ulusal Cerrahi Kongresi’nin yirmincisi 13-17 Nisan 2016’da Antalya’da gerçekleştirilecektir.

Oturumların içeriği; mezuniyet sonrası eğitimi, ileri akademik düzeyde bilgi ve cerrahinin yeni ufukları olmak üzere üç ayrı kavram altında ancak birbirinin içine geçecek şekilde planlanmış ve böylece hekimliğin “kendini yenileme” hedefi her aşamaya yayılmıştır. Planlamada uluslararası konuşmacılardan dünyadaki yenilikler konusunda yararlanırken, sanatımızı Türkiye’de uyguladığımız gerçeğini gözden kaçırmamak adına ulusal konuşmacılarımızdan evrensel bilginin yanı sıra olabildiğince kendi kurumsal deneyimlerini aktarmaları talep edilmiştir. Yine aynaya bakmamız gerektiği gerçeğinden yola çıkarak, olabildiğince komplikasyonlarımız ve bunların nasıl yönetilmesi gerektiği konusuna ağırlık verilmiştir. Oturumların olabildiğince görsel ağırlıklı ve interaktif olmasını hedeflenmiştir.

Poster olarak kabul edilen bildiriler çağın gereğine uygun olarak elektronik ortamda sunulacaktır. Görselliğin daha fazla ilgi çekici olduğu gerçeğinden hareketle video içeren bildiriler için ayrı bir salon planlanmış olup, video bildiriler katılımcıların dikkatine sunulacaktır.  

Özellikle kendilerine örnek aldıkları değerli cerrahlarla birlikte olma fırsatını yakalayacak olan genç cerrahların Türkiye cerrahi camiasının geleceği olduklarının ayırdına varmalarını sağlamak üzere daha fazla genç cerrahın ve asistanın kongreye katılımı için kontenjanlar ayrılmıştır.

Meslek dayanışmasının üst düzey ifadesi olan Ulusal Cerrahi ve Cerrahi Hemşireliği Kongresi birlikteliği bu kongrede de devam etmektedir. Aynı mekânda ve eş zamanlı olarak yapılacak olan On Beşinci Cerrahi Hemşireliği Kongresi bilimsel ve sosyal anlamda birlikten doğan kuvvetin ve uyumlu ekip çalışmasının hazzını yaşatmaya devam edecektir. Poliklinikte, serviste ve ameliyathanede aynı amaç için birlikte ter döktüğümüz değerli mesai arkadaşlarımız da bu kongrenin ayrılmaz parçası olarak bulunacaklardır. 

Görev alan kişi sayısı (konuşmacı ve oturum başkanı): 336

Görevlilerin %50’sini profesör seviyesinde akademisyenler oluştururken, %50’si ise doçent, yardımcı doçent ve uzman doktorlar oluşturmaktadır. Böylece genç cerrahların da meslektaşlarının karşısında sunum yapma olanağı sağlanmıştır.

Konuşmacı ve oturum başkanlarının %50’sini devlet üniversitelerinde görev yapan akademisyenler oluştururken, %50’sini ise çeşitli vakıf üniversitelerinde, eğitim ve araştırma hastanelerinde, özel hastanelerde veya Sağlık Bakanlığı’nda görev yapan ve serbest çalışan akademisyen ve uzmanlar oluşturmaktadır.

Yabancı konuşmacı sayısı: 10

Son zamanlarda artan terör saldırıları nedeniyle davetli yabancı konuşmacıların bir kısmı gelmekten vaz geçmiştir. Bu nedenle daha fazla olması planlanan yabancı konuşmacı sayısı her biri kendi alanında uluslararası şöhrete sahip 10 hekim ile sınırlı kalmıştır.

Florian Fitzal (Avusturya)

Marjut Leidenius (Finlandiya)

Michael Douek (İngiltere)

Mark Kissin (İngiltere)

Anders Bergenfelz (İsveç)

Barney Harrison (İngiltere)

Hanny Bahouth (İsrail)

Didier Mutter (Fransa

Karl Miller (İngiltere)

Hauke Lang (Almanya)

Oturum sayısı: Beş gün sürecek kongrede 8 ayrı salonda toplam 111 oturum gerçekleştirilecektir. Bunlara ek olarak 5 ayrı salonda yaklaşık 350 adet olan sözlü bildiri sunumu yapılacaktır. Poster bildiri sayısı yaklaşık 1000 civarında olup, video bildiri sayısı 65’tir.

Ana konular

Cerrahide etik

Medya, sosyal medya ve bilim insanı ilişkisi

Nobel ödülleri ışığında geçmişten geleceğe cerrahi

Cerrahi eğitimin geleceği

Mezuniyet sonrası eğitimde simülasyon çalışmalarının yeri

Acil cerrahi ve Travma – Olgular, eğitim, işleyiş, terörizm, afetler

Tiroid kanserleri ve iyi huylu kitleleri

Tiroid cerrahisinde teknoloji

Primer hiperparatiroidi – Tanı ve tedavide zorluk yaşıyor muyuz?

Adrenal kitlelerde fonksiyonel tarama, cerrah olarak ne kadar biliyoruz?

Meme ve aksilla cerrahisinde son dönemde ne değişti?

Meme kanseri tanısında ve izleminde doğrular nedir?

Onkoplastik cerrahi – hasta seçimi, teknik, sonuçlar

Anüs ve rektumun selim hastalıkları

Kolorektal acillerde hasta yönetimi

Anal inkontinans

Kolorektal kanserde evreye göre tedavi yaklaşımı

Kolorektal cerrahide teknik seçimi

Selim özofagus hastalıkları cerrahisinde teknolojinin katkısı

Özofagus kanserleri

Nöroendokrin tümörlerin tanı ve tedavisinde yenilikler

Gastrointestinal stromal tümörler

Gastroözofageal reflü – kimi hangi yöntemle ameliyat edelim, nükste ne yapalım?

Temel ve girişimsel endoskopi

Kaynağı bulunamayan GİS kanamaları

Hepatoselüler kanserde tedavi seçimi

Kolorektal tümörlerin karaciğer metastazları

Selim karaciğer lezyonlarında hasta yönetimi

Zor safra kesesi

Safra yolu yaralanmaları

Perihiler ve intrahepatik kolanjiosellüler kanser

Pankreas kanseri – prognoz, cerrahi, komplikasyonlar

Akut pankreatit – tanıdan tedaviye

Bariatrik ve metabolik cerrahide endikasyonlar, teknikler, komplikasyonlar, beklentiler

Transplantasyon

Fıtık neden nüks ediyor? Hangi teknik daha memnuniyet verici?

Cerrahi alan enfeksiyonları

Yoğun bakım enfeksiyonları

Cerrah ve mekanik ventilator ilişkisi

Preoperatif ve perioperatif dönemin önemi

Geriatrik hastada cerrahi

Antikoagulan alan hastada cerrahi

Cerrahi uygulanacak hastada beslenmenin önemi   

Kurslar

Vasküler Cerrahi

Meme Ultrasonografisi

Onkoplastik Meme Cerrahisi

Ameliyathanede Fotoğraf Çekimi

Deneysel Cerrahi

Endoskopi ve Endosonografi 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA