‘BALLI PROJE’ MEYVESİNİ VERDİ | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
‘BALLI PROJE’ MEYVESİNİ VERDİ

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü işbirliğiyle hayata geçirilen “Kadın Üreticilere Ballı Proje” kapsamında 40 kadın üretici daha arılarına ve kovanlarına kavuştu.

Düzenlenen dağıtım töreninde mutlulukların yüzlerinden okunan kadın üreticiler, malzemelerini Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın elinden aldı. 

Üreticilere ve çiftçilere verdiği desteklerle bugüne kadar birçok başarılı projeye imza atan ve kadın üreticileri ekonomiye kazandıran Mersin Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl 80 kadın üreticinin bal üretimine başlamasını sağlayan  “Kadın Üreticilere Ballı Proje” ile bu yıl da 40 kadın üreticiye arı ve kovanlarını teslim etti. 

Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü’nde gerçekleştirilen dağıtım törenine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, MHP Erdemli İlçe Başkanı Bekir Özsu, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Davut Keleş, meclis üyeleri, muhtarlar ve kadın üreticiler katıldı. Dağıtım töreninde konuşma yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, göreve geldikleri günden bu yana Mersin’in tamamına hizmet verme gayreti içinde olduklarını, özellikle ihmal edilmiş köylerin eksiklerini giderme konusunda gece gündüz demeden çalıştıklarını söyledi. 

Türkiye’de ilk Tarımsal Hizmetler Dairesi’ni kurarak, bilinçlendirme, eğitme, teşvik etme adına birçok hizmet gerçekleştirdiklerini söyleyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, birçok kurum ile işbirliği içerisinde çalıştıklarını ifade ederek, özellikle kadın üreticilere destek verdikleri projelerden olumlu dönüşler aldıklarını söyledi. Başkan Kocamaz, “Özellikle arı ile ilgili yapılan çalışmalarda hanımefendileri tercih ettik. Onlar biraz daha gönülden katılıyorlar ve hevesliler. İnşallah hayırlı neticeler alınacak. Hanımefendilere verilen eğitim ve dağıtılan kovanlarla üretim yapacaklar ve ekonomiye katkı sağlayacaklar” dedi. 

Proje ile kentin temel tarımsal faaliyetlerde dezavantajlı olan bölgelerinde arıcılığın geliştirilmesini amaçlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 2016 yılında başlattığı projenin ilk etabında 80 kadın üreticiye dağıttığı 160’ı arılı 240 adet kovan ve malzeme yardımının kırsal alanlarda yaşayan kadın üreticiler tarafından yüksek talep görmesi üzerine, bu yıl yine 40 kadın üreticinin her birine 4 adet arılı, 2 adet boş olmak üzere 6 adet katlı kovan dağıtıldı. 2016 yılında Tarsus, Toroslar, Mezitli, Akdeniz Yenişehir ilçelerine dağıtım yapılırken bu yıl da Silifke ve Erdemli ilçelerinde yaşayan kadın üreticiler projeye dâhil edildi. Törende ayrıca kadın üreticilere içlerinde arıcı maskesi, eldiven, el demiri ve körük bulunan arıcı malzeme seti de verildi.   (BÜLTEN)



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA