ÖZEL-LEŞ-TİRME | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı 
ÖZEL-LEŞ-TİRME

 

Saadet Pesen’in kaleminden

saadet05@yahoo.com / 23 Haziran 2017

Onlar, okullarımızda; okulumuzun, öğretmenlerimizin, tüm çalışanlarımızın, annelerimizin ve babalarımızın ve elbette öncelikli olarak biz öğrencilerin birer parçasıydılar. 
Devlet memuruydular. 
Okullarımızın temizlik işlerinden sorumluydular. 
Sadece o değil tabi, birimiz sendeleyip yere düşsek yürekleri acır, yanımıza koşarlardı. Okula girişlerin ve çıkışların sorumluluğunu da kendiliklerinden üslenmişlerdi. 
Annelerimizi ve babalarımızı, yakınlarımızı da tanırlar ve gereken özeni gösterirlerdi. Ortaokulda da liselerde de aynı sistem vardı. 
Okullar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olup Kocaman büyük bir ailenin küçücük birimleriydiler. 
Yatılı tüm okullarda da aynı sistem en iyi biçimde sürdürülmekteydi. Hatta daha da candan aile ortamları özellikleriyle… 
Sonra ne mi oldu? 
VATAN, tüm kurum ve kuruluşlarıyla satılığa çıkarıldı. 
Cumhuriyet’in tüm değerleri “Sata sata bitiremedik” pervasızlığıyla satıldı, satıldı ve satılıyor… 
Devlet, ”Hantal” olarak nitelendirildi ve ağırlıklarından (!) kurtarıldı… 
Tüm kurum ve kuruluşlar özel-LEŞ-tirildi. 
“Müstahdem” ya da “Hademe” dediğimiz, devlet memuru sıfatlı çalışanlarımız buharlaştırıldı. “Özel temizlik şirketleri” denilen ucubeler yaratıldı. Veliler, dersliklerinin her türlü giderini karşılamakla görevlendirildi. Masa, tahta, silgi, tebeşir, ısıtma ve soğutma sistemleri de dâhil… 
Temizlik şirketi çalışanlarının ücretleri veliler tarafından karşılansın istendi. Belediyeler de aynı sistemsizlikle yönetilmeye başlandı. İnsanın aklına gelmez mi peki, belediye çalışanları ne iş yapar diye… 
(Mersin Yenişehir Belediyesi bu sistemsizliği kabul etmemiş ve taşeron vb. akıl dışılıkları reddetmiştir.) Gelelim Türk Silahlı Kuvvetleri yapısına; Hastahaneleri kaldırıldı. Okulları kapatıldı. Yemek vb. hizmetler özel-LEŞ-tirildi… Sonuç? Yandaş yemek firmalarının birkaç ay içerisinde binlerce askerin zehirlenmesi ile sonuçlanan akıl almaz olayları… Devletçiliğin, halkçılığın dışlandığı bu sistemsizlikte Özel-LEŞ-tirmeler öne çıkarıldı. 
1)      Sistemsizlik, çok ”Özel” olduğu için karşıt sesler duyulmadı, duyulmak istenmedi, 
2)      Ya, leş kargaları üşüştü, ya da “Leş” kabul edilerek üşüşüldü. 
*                      *                     
İnşaat sektöründe; satılan evlerin yarısı yabancılara ait. Ciddi bir oranı da Araplara… “Gidecek başka yerimiz yok” diyoruz amma, bu gidişle oturacak evimiz de kalmayacak… Olmazsa olmazlarımız artık çok çok çok belirgin: 
Devletçilik, 
Halkçılık, 
Cumhuriyetçilik, 
Milliyetçilik, 
Devrimcilik, 
Laiklik. 

Ne FETÖ’ye söz söylemekten çekinerek, ne PKK’nin yasal kolu HDP ile kol kola yürüyerek bunları gerçekleştiremezsiniz! 
Günü birlik değil, ufkun ötesini görelim artık!



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA