CHP’nin ’Adalet’i AKP’ye umut | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı 
CHP’nin ’Adalet’i AKP’ye umut

 

İsmet Özçelik / Aydınlık Gazetesi

AKP ne zaman sıkışsa birileri imdadına yetişiyor. Yine benzer bir durumla karşı karşıyayız.

CHP, “kontrollü darbe” iddiasından geri adım atma eğilimindeydi. Gelen bilgiler bu yöndeydi. Hükümete yakın Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi’nin Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşme sonrası yazdıkları da aynı doğrultudaydı.

Ama iş birdenbire tersine döndü.

HDP’ye yakın politikaları ile tanınan Fikri Sağlar “kesin ihraç” talebiyle Yüksek Disiplin Kuruluna verilmişti. Sonra “kınama” ile geçiştirildi. Bir müdahale olduğu ve ara formül bulunduğu açıkça ortada.

16 Nisan halk oylaması öncesinde ve sonrasında CHP’de, PKK/HDP’den “uzak durma” eğilimi öne çıkmıştı. Şimdi birdenbire HDP’ye yaklaşma politikasına dönüldü.

O EKİP

CHP’de sanki gizli bir el gelişmelere müdahale etti. Halk oylaması öncesine göre yeni bir durum olduğu çok açık. İsim vererek ortaya çıkmasalar da yaşananlardan rahatsız olanlar var. “CHP’de ne oluyor?” diye sorunca, “O ekip yine devrede” yanıtını veriyorlar.

Kardeşinin ve yakınlarının şirketleri üzerinden Ankara Büyükşehir Belediyesinden ihale aldığı iddia edilen bir parti yöneticisinin ismi öne çıkıyor. Sık sık “Kimin eli kimin cebinde belli değil” ifadeleri kullanılıyor.

HDP ile temasları yürüten isimler suçlanıyor.

ABD PLANI YOL ALIYOR

ABD’nin “CHP, HDP/PKK ve FETÖ’yü yan yana getirme” planı artık her yerde konuşulmaya başlandı. Planın Ankara-İstanbul yolunda hayata geçirildiği vurgulanıyor.

CHP’lilerden gelen “Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşü Demirtaş’ın çığlığı” açıklamalarına HDP’den karşılık gecikmedi.

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbey Diyarbakır Sur’dan “mücadelemiz paralel” dedi. HDP yöneticileri yürüyüşe “somut destekten” söz ettiler. “Yürüyüşün bir umut olabileceğini” söylediler.

PKK yöneticilerinden Mustafa Karasu da yürüyüşe destek açıklaması yaptı.

FETÖ de boş durmuyor. Destek için her yolu deniyor.

YÜRÜYÜŞÜN RENGİ NETLEŞİYOR

Yürüyüşün ilk günlerinde HDP’liler araçlarıyla desteğe gitmişlerdi. Kendilerini belli etmeden omuz vermişlerdi. Yürüyüş ilerledikçe destek resmileşmeye başladı. “Mağdur FETÖ’cüler” de fotoğraf verdiler.

Yol boyunca yapılan açıklamalarda, Ergenekon, Balyoz, … kumpaslarının aktörleri için “adalet” istendi. Nazlı Ilıcakların, Altan kardeşlerin, … adları sıralandı.

Yürüyüşün rengi giderek netleşiyor: Turuncu!

TEDİRGİNLİK

ABD’nin planı net. “CHP, HDP ve FETÖ birleşsin, iç kargaşa çıksın” istiyor. Türkiye iç kargaşa ile uğraşırken Irak’ta ikinci, Suriye’de üçüncü İsrail’i ilan etmeyi hesaplıyor.

ABD’nin klasik taktiği. Binlerce, onbinlerce, yüzbinlerce insan ölecekmiş, umurunda bile değil. O kendi çıkarlarının peşinde.

ABD’nin tuzağını görenlerin sayısı artıyor. İçinde CHP’liler de var. Genelde tedirginlik hakim. “Bu iş nereye gidiyor?” sorusu öne çıkıyor.

AKP UMUTSUZDU, UMUTLANDI

AKP cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler konusunda umutsuzdu. CHP’nin HDP’ye, HDP’nin CHP’ye sarılması onları rahatlatmış. CHP yönetimi, “Adalet yürüyüşü AKP’nin kimyasını bozdu” tespiti yapsa da durum pek öyle görünmüyor.

Külliye’de durum değerlendirmesi yapanlar gelişmelerden memnun. Erdoğan’ın yakın çevresi ellerini ovuşturuyor. “CHP-HDP/PKK, FETÖ yan yana gelirse bu sefer de seçimi kazanırız” diyorlar.

Erken seçim şimdi daha çok konuşulmaya başlandı.

AKP’lilere bakılırsa, CHP’nin “Adalet yürüyüşü” AKP ve Erdoğan’a “umut” olmuş.

Her şeyi yeniden düşünmek gerekmiyor mu?



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA