KADINLAR: ‘’DÜZENLEMEYİ GERİ ÇEKİN’’ | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı 
KADINLAR: ‘’DÜZENLEMEYİ GERİ ÇEKİN’’

 

Kadınlar, Nüfus Hizmetleri Kanun Tasarısında yapılacak olan değişiklikle müftülere verilen ‘resmi nikah’ kıyma izni tasarısına karşı tepkilerini dile getirip basın açıklaması düzenledi. Açıklamada kadınlar, ‘’Düzenlemeyi geri çekin’’ çağrısında bulundu.

Turan DAL 

Mersin Kadın Platformu ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları, meclise sunulan Nüfus Hizmetleri Kanun Tasarısından yapacakları değişiklikler ile müftülere resmi nikah kıyma izni verilmesine yönelik tasarıya karşı ortak basın açıklaması düzenledi. CHP Mersin İl binası önünde bir araya gelen birçok kadın, açıklamanın yapıldığı Özgür Çocuk Parkı’na ellerinde “ KADIN”, “Atılan Tekmeyi de unutmadık” yazılı dövizler taşıyıp,“ Hak, hukuk, adalet” ve “ Yaşasın kadın dayanışması” sloganları atarak yürüdü. 

”AİLE YAPISINA DİNİN DAYATILMASIDIR” 

CHP Mersin Kadın Kolları Başkanı Pakize Güler burada yaptığı konuşmasında, ”Biz kadınlar sormak istiyoruz; Kadınlar her gün öldürülürken, yoksulluk içindeyken, her gün tacize, tecavüze uğruyorken, çalışma hakları ellerinden alınıyorken, özgürlükleri gasp edilirken tek sorunumuz, evlenme akdinin müftü aracılığıyla çözüme kavuşturulması mıdır? Sizler; Medeni kanunun kadınlara verdiği haklardan neden rahatsız oluyorsunuz!” dedi. 

Müftülüklere verilen yetkinin sosyal hayatta din tahakkümünün dayatılması olduğunu ifade eden Güler, “Müftülük kurumu İslam ile özdeştir. Resmi nikahın müftülerce kıyılabilmesinin önünün açılması, Türkiye’deki aile yapısına dinin dayatılmasıdır. Türkiye’de çocuk istismarının ve tecavüzcülerin büyük çoğunluğunun dini nikah altında yapıldığını düşündüğümüzde bu tasarı bir gaflettir. 12 yaşında imam nikahına, 6 yıl sonra imamın kıydığı resmi nikaha ve çocuk gelinlere izin vermeyeceğiz. Bu düzenlemeyi derhal geri çekin” diye konuştu. 

”KADINLAR ÜZERİNDE YENİ BİR BASKI YÖNTEMİDİR” 

Ardından Platform adına konuşan Zeynep Kaya ise, yeni kanun tasarısının kadınların medeni haklarının tırpanlanmasının önünü açtığını ifade eden Kaya, “ Bu tasarı kadınların medeni kanun ile elde ettiği hakların ortadan kaldırılmasının; evlilik, miras, boşanma haklarında güvencesiz bırakılmasının önünü açıyor. Bu tasarı çocuk yaşta evliliklerin ve erkeklerin çokeşliliğinin önünü açıyor. Bu tasarı kadınlar üzerinde yeni bir baskı yöntemidir” dedi. Kaya, sözlerini ”Geçmişte olduğu gibi yine mücadele ile kazanılan hiçbir hakkın gaspına izin vermeyeceğiz” diyerek noktaladı.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA