KOCAMAZ’A BETON TEPKİSİ | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı 
KOCAMAZ’A BETON TEPKİSİ

 

TEMA çatısı altında bir araya gelen 9 sivil toplum örgütü Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yeşil alan adı altında yaptıkları çalışmaları sert bir dille eleştirdi.

TEMA Mersin İl Temsilcisi Perihan Saydan Pazarbaşı sahil boyunca kilometrelerce uzanan ve dünyanın sayılı parklardan olan Kültür Parkı’ndaki ağaçların kesildiğini ifade eden Pazarbaşı, kesilen ağaçların yerine beton ve çelik yapılar inşa edildiğini söyleyerek “Mevcutta var olan yürüyüş ve bisiklet yolları sökülüp , kanun ve yönetmelikleri tanımlamalarından uzak yeni beton yollar yapılmaktadır. Şehrimizde korunabilmiş nadide yeşil alanlardan biri olan 100. Yıl Tabiat Parkı kamu yararı gözetilmeden özel işletmelerin tasarrufuna terk edilmiştir.” dedi.   

“BELEDİYE SİVİL TOPLUMLA DİYALOGA KAPALI” 

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Mersin İl Temsilciği, Büyükşehir Belediyesi’nin yeşil alan çalışmaları ile ilgili Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklaması düzenledi. Programa Cumhuriyet Kadınları Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Temiz Toplum Derneği, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği ve birçok sivil toplum kuruluşu katıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin son zamanlarda gerçekleştirdikleri şehrin doğası ve yaşam kalitesiyle ilgili uygulamalarından kaygı duyduklarını belirten TEMA Mersin İl Temsilcisi Perihan Saydan Pazarbaşı, belediyenin sivil toplumla diyaloga kapalı olduklarını söyledi.  Pazarbaşı, “Şehrimizi Birlikte Yönetelim “ anlayışıyla seçilen bir belediyenin, sivil toplum örgütlerinin görüşme taleplerini yanıtsız bırakmasını üzüntü ile karşılıyoruz. Belediyenin yeşil alan çalışmaları sadece refüj ve caddelerde sınırlı kalmış, yeşil alan düzenlemesi adı altında yapılan yanlış uygulamalarla mevcut yeşil alan varlığımız zarar görmüştür.  Şehrimizin nefes alabildiği alanlardaki 40-50 yılık ağaçlar kesilmiş ve yerleri betonla kapatılmıştır. Atatürk Evi’nin kuzey batısındaki ağaçlıklı Çankaya Aile çay bahçesi ve ulu ağaçlarıyla adeta Mersin’in simgeleşmiş mekânlarından biri olan Yoğurt Pazarı ne yazık ki aynı akıbeti paylaşmıştır. 

“KESİLEN AĞAÇLARIN YERİNE BETON VE ÇELİK YAPILAR” 

Sahil boyunca kilometrelerce uzanan ve dünyanın sayılı parklardan biri Kültür Parkı’ndaki ağaçların kesildiğini ifade eden Pazarbaşı, kesilen ağaçların yerine beton ve çelik yapılar inşa edildiğini söyleyerek sözlerine söyle devam etti, “Mevcutta var olan yürüyüş ve bisiklet yolları sökülüp, kanun ve yönetmelikleri tanımlamalarından uzak yeni beton yollar yapılmaktadır. Şehrimizde korunabilmiş nadide yeşil alanlardan biri olan 100. Yıl Tabiat Parkı kamu yararı gözetilmeden özel işletmelerin tasarrufuna terk edilmiştir.” Ayrıca, TEMA Vakfı temsilcileri belediyenin kendileriyle diyalog kurana kadar her hafta basın açıklaması yapacaklarını açıkladı.

İmece Gazetesi



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA