“FEDAKARLIK SIRASI BİZDE..SADECE 1 GÜN” | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı 
“FEDAKARLIK SIRASI BİZDE..SADECE 1 GÜN”

 

3 Ocak Mersin’in Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’nun 96’ncı Yıldönümünde düzenleyecekleri Zafer Yürüyüşü’ne tüm Mersin halkını davet eden Başkan Tuna;

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 3 Ocak Mersin’in Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’nun 96’ıncı Yıldönümünde organize edecekleri Zafer Yürüyüşü ve etkinlikleri öncesinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. 

Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz,Mersin Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Mustafa Taşkın, MHP Toroslar İlçe Başkanı Hüsnü Doğan, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal, sivil toplum Teşkilatlarının başkan ve yöneticileri,  Toroslar Kent Konseyi Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ile basın mensupları katıldı.
3 Ocak programının detayları ile ilgili fikir alışverişinde bulunulduğu toplantıda, geleneksel olarak organize ettikleri 3 Ocak etkinliklerinde basın mensuplarının ve tüm Mersin halkının büyük desteğini gördüklerini belirten Belediye Başkanı Hamit Tuna, aynı desteğin devam edeceğine inandıklarını söyledi.
Konuşmasında, Toroslar Belediyesi olarak milli ve manevi değerlere her zaman sahip çıktıklarının altını çizen Başkan Tuna, 3 Ocak Zafer Yürüyüşü’nün Mersin’e sahip çıkma noktasında önemli bir sembol olduğunu kaydetti ve; “Büyük bedeller ödeyerek, bizlere bu aziz vatanı emanet eden atalarımızın emanetine sahip çıkmak için fedakarlık sırası bizde.. Sadece Bir gün” ifadelerini kullanarak; tüm Mersin halkını 3 Ocak 2018 Çarşamba günü saat:08.00’de Toroslar Kuvva-i Milliye Anıtı önünden başlayacak Zafer Yürüyüşüne davet etti.
Başkan Tuna; “Göreve geldiğimiz 14 yıl öncesinde Mersin’in Kurtuluş günü etkinlikleri sadece bir şekli yerine getirmek amacıyla yapılan, askerin, protokolün ve öğrencinin yer aldığı bir kutlamaydı. Mersin’in o eski günlerindeki manevi iklimi yeniden yaşatmak için halkın bayramı olan bu bayrama halkımızın sahip çıkması adına Zafer Yürüyüşü’nü düzenledik ve o günden bugüne şölen havasına dönüştürdük. Biz  bu işin sadece organizasyonunu yaptık.Siz değerli basın mensuplarımızın ve halkımızın katkılarıyla bu yürüyüş sadece Mersin özelinde değil, Türkiye genelinde de ilgi gördü. Mersin’de yaşayan insanlarımız, bu toprakların kolay vatan olmadığını ve bu toprakları bize vatan yapan atalarına sahip çıktıklarını  o muhteşem fotoğraf karesinde ortaya koydular.7’den 77’ye tüm vatandaşlarımız Kuvva-i Milliye anıtından Cumhuriyet Meydanına kadar dereler ırmaklara, ırmaklar nehirlere, nehirler denizlere nasıl akıyorsa onlar da sel olup akıyorlar. Jeopolitik durumu nedeniyle yaşadığımız  bu coğrafya çok önemli. Birlik ve beraberlik içerisinde olmamızı emperyalist güçler hiçbir zaman istemedi ve istemeyeceklerdir. Ama bütün bunlara inat biz bir ve beraber olarak ortak paydamızda birleşeceğiz.Kalabalıkları millet yapan değerler vardır. Dinidir, bayrağıdır, vatan toprağıdır, tarih şuurudur, milli kültürüdür, manevi değerleridir. Bu değerleri boşalttığınız zaman millet olma özelliğinizi kaybedersiniz.Toroslar Belediyesi olarak  göreve geldiğimiz günde beri özel gün ve haftalarımızı hiçbir zaman unutmadık, unutturmadık ve unutturmayacağız” dedi.
Başkan Tuna, 3 Ocak 2018 Çarşamba günü saat:08.00’de Toroslar Kuvva-i Milliye Anıtı önünden başlayarak; Hastane Caddesi, İstiklal Caddesi ve Sakarya Caddesi güzergahından Cumhuriyet Alanı’na kadar sürecek Zafer Yürüyüşü’nde; Mehteran Takımı, Erzurum Atlı Spor Kulübü Cirit Grubu, gaziler, motorize ekipler, temsili Elif’in Kağnısı, sırtında cepheye mermi taşıyan Nene Hatunlar’ın da yer alarak, tarihi yeniden canlandıracağını söyledi. 
Kutlamalar çerçevesinde; 3 Ocak Çarşamba günü saat: 10.00’da Akbelen Mahallesi Koray Aydın Stadı’nda, 3 Ocak Kurumlararası Futbol Turnuvasının 3’üncülük maçı ile saat:12.00’de final müsabakasına ve yine aynı gün saat:15.00’de Arpaçsakarlar Mahallesi’nde oluşturmayı planladıkları futbol sahasında gerçekleştirecekleri Cirit gösterisine de tüm Mersin halkını beklediklerini sözlerine ekleyen Başkan Tuna, Kuvva-i Milliye Caddesi üzerinde, Toroslar’ın güney girişinde bulunan orta refüjdeki alana yerleştirdikleri ve  Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde imal ettikleri Dünya küresi üzerinde Dünya lideri Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şaha kalkmış at sırtındaki 11 metre yüksekliğindeki heykelinin açılışını da;  3 Ocak Mersin’in Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’nun 96’ıncı yıldönümünde organize edecekleri  ‘Zafer Yürüyüşü’ esnasında yapacaklarının altını çizdi.
Daha sonra söz alan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da bu yıl da inşallah 3 Ocak’ı coşkuyla kutlayacaklarını belirterek; “Böyle anlamlı bir toplantıda sizlerle birlikte olmaktan büyük bir onur duydum ve bu toplantıyı ve etkinlikleri hazırlayan Toroslar Belediye Başkanımız Sayın Hamit Tuna ve ekibine teşekkür ediyorum. 3 Ocak, Mersinimiz açısından çok önemli bir gün. Tarihini bilmeyen milletlerin coğrafyasını başkaları gelir çizer..Dolayısıyla bu yürüyüş ve etkinlikler bizden sonraki nesillerimizi bilgilendirmek ve bilinçlendirmek açısından  çok önemli. Tabi ki kurtuluşumuza, ceddimize sahip çıkacağız. Bugünleri unutmayacağız ve unutturmayacağız” dedi.
Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal’da basın mensupları olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da 3 Ocak Zafer Yürüyüşü ve etkinliklere destek vereceklerini belirtti ve 14 yıldır bu güzel etkinliği düzenleyen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya teşekkür ederek bir çiçek takdim etti. Ünal; “Kurtuluşunu ve geçmişini bilmeyenlerin vatanı olmaz. Bunu bir gün değil, her gün yaşayacağız.3 Ocak’a biz de katılacağız. Mersinimizin kurtuluş gününü unutmayacağız ve unutturmayacağız. Değerli Belediye Başkanımızı Hami Tuna’nın 14 yıldır geleneksel hale getirdiği bu etkinliklere katılmak bizim namus borcumuzdur” dedi.

3 OCAK ÖYKÜ YARIŞMASINDA DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Toroslar Belediyesi’nin, Mersin’in Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’nun 96’ncı Yıldönümü kutlamaları kapsamında Mersin Yazarlar Derneği (MEYAD) ile birlikte bu yıl ilkini organize ettiği ‘3 Ocak Mersin’in Kurtuluşu konulu’ öykü yarışması sonuçlandı.
Türkiye’nin birçok ilinden yarışmacının katıldığı yarışmada dereceye girenlere ödülleri, 3 Ocak programının detayları ile ilgili fikir alışverişinde bulunulan toplantının ardından verildi.
Ödül takdimi öncesinde bir konuşma yapan Mersin Yazarlar Derneği (MEYAD) Başkanı Rüştü Aydın; Mersin’in düşman işgalinden kurtuluş gününü anlatan, o günkü duygu ve düşünceleri yansıtan öykü yarışmasına katkı sunmasından dolayı Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya teşekkür etti.
Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da daha önceki yıllarda şiir yarışması olarak düzenledikleri bu organizasyonu bu yıl öykü yarışması olarak gerçekleştirdiklerini ve bu yarışmanın da Türkiye çapında ilgi görmesinden dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirterek, bu organizasyonda büyük emeği olan Mersin Yazarlar Derneği Başkanı Rüştü Aydın ve yönetimine teşekkür etti.
Konuşmaların ardından; Mersin ve ilçelerinin yanı sıra Antalya, Denizli, Karaman, Trabzon gibi Türkiye’nin birçok ilinden 22 eserin katıldığı öykü yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz takdim etti.
Jüri üyelerine ve tüm yarışmacılara Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna tarafından teşekkür belgesi takdim edilirken, Başkan Tuna ayrıca yarışmada dereceye girenleri de tüm, yarım ve çeyrek altın ile ödüllendirdi. Yarışmada ayrıca, yaşı küçük olması nedeniyle değerlendirmeye dahil edilemeyen bir yarışmacıya da teşvik etmek amacıyla teşekkür belgesi verildi



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA