CHP Kurultayları… | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı 
CHP Kurultayları…

 

Nevzat Erol’un Kaleminden

45 yıldır CHP kurultaylarına giderim… Neredeyse yarım yüzyıl…
1972 yılında yapılan tarihi büyük kurultayı izlediğimde 18’li, 19’lu yaşlardaydım. 
Hayranlık derecesinde İsmet İnönü tutkunu Babamın;
“Bu kurultay başka, sen de gelmelisin!” Sözleri dün gibi aklımda kalmış… 
Babam kısa ve özlü sözlerini;
“İnönü’nün yeri ayrı, o bizim gönlümüzün başkanı, paşası… Ama oylar Ecevit’e…  Karaoğlan CHP’yi iktidara getirecek!“ diye tamamlamıştı.
İşte o tarihi büyük kurultayda Robert Kolejli Bülent Ecevit;
İstiklal Savaşının 2. İsmi… Atatürk’ün en yakın silah arkadaşı… T.C.’nin 2. Cumhurbaşkanı ve CHP’nin 35 yıllık Genel Başkanı… Milli Şef… İsmet Paşa’ya karşı kurultaydan zaferle çıkarak CHP’nin 3. Efsane Genel Başkanı olmuştu. 
Seçim sonuçları açıklandığında;
Kurultay salonunda yoğun bir HÜZÜN vardı… İsmet Paşa’ya oy verenler de… Bülent Ecevit’e oy verenler de AĞLIYORLARDI… Ne bir kavga… Ne bir gürültü… Ne çatışma… Ne atışma… Hiçbiri YOKTU.  
Gördüklerim ve duyduklarım beni çok etkilemişti.
En çok da seçimleri kaybeden Koskoca İsmet Paşa’nın, ceketini ilikleyerek, seçimleri kazanan Ecevit’i tebrik etmek için yanına gitmesi beni DUYGULANDIRMIŞTI… Adeta duygusal bir boşalma yaşıyor ve ben de AĞLIYORDUM…
İşte CHP böyle bir partiydi… Kurultaylarında da böyle ASİL görüntüler oluyordu.
Bu olayı izleyen günlerde CHP’nin;
ANA KUCAĞI, BABA OCAĞI… Gençlik Kollarına üye oldum…
Üyesi oldum… Yöneticisi oldum… Başkanı oldum… Kurultay Delegeliklerinin… Divan Üyeliklerinin… Onurlarını ve gururlarını doya doya, kana kana yaşadım… 
1972 Kurultayını takiben, Ecevit’li CHP, 1973 GENEL ve 1974 YEREL seçimlerinin BİRİNCİSİ oldu.
Yine 4 yıl sonra yapılan 1977 seçimlerinin de genel ve yerel seçimlerinde CHP BİRİNCİ parti oldu…
12 Eylül darbesine kadar CHP’nin olağan olsun, olağanüstü olsun… Küçük Kurultayları da, Büyük Kurultayları da… Kıran kırana da geçse, liste savaşları da olsa, hep seviyeli, hep düzeyli olmuştur.
Şimdilerde moda olan çok yıldızlı oteller… Öyle lüks lokantalar… Son model arabalar… CHP delegelerinin hep çok uzağında olmuştur.
Kurultaylar, Ankara’nın dondurucu soğuk ve ayaz günlerine ya da yaz günü yakan sıcak ve bunaltıcı günlerine rastlasa da CHP delegelerinin ŞİKAYETLERİ hiç olmazdı.
GENEL BAŞKANIN ve parti İLERİ GELENLERİNİN kurultay KONUŞMALARINI, sadece CHP’liler değil, partili partisiz her kesim haftalarca ve aylarca konuşurdu. 
Kimler geldi… Kimler geçti… Aramızdan ayrılanlara saygı ve özlemle RAHMET dileklerimizi, yaşayanlara da sağlıklı uzun ÖMÜR dileklerimizi SAYGIYLA SUNARIM…
CHP’nin İLERİ GELENLERİNDEN; Orhan Eyüpoğlu… Mustafa Üstündağ… Altan Öymen… Erdal İnönü… Alev Coşkun… Vedat Dalokay… İhsan Alyanak… Ahmet İsvan… Aytekin Kotil… Nedim Tarhan… Deniz Baykal… Süleyman Genç… Kemal Anadol… Murat Kahyaoğlu… Yüksel Çakmur… Ali Topuz… Ali Dinçer… Hikmet Çetin… Murat Karayalçın… Önder Sav… Erol Tuncer… Erol Çevikçe… Metin Tüzün… Fikri Sağlar… Muharrem İnce… Mustafa Sarıgül… Ve daha nice isimler… 
1980 sonrası sosyal demokratlar;
HALKÇI PARTİ… SODEP… DSP… SHP… Ve yeniden açılan CHP’de… Gittiler, geldiler… Gittiler, geldiler… Ama Ecevit’in CHP’nin başındayken 1973- 1977dönemleri… Ve yine Ecevit’in DSP’nin başındayken dönemler HARİÇ hiç İKTİDAR olamadılar… 
Cumhuriyeti kuran… Devleti kuran… 95 yıllık KOCA ÇINAR CHP 10- 15 gün sonra bir KURULTAY daha yapacak…
Türkiye Cumhuriyetinin ve CHP’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün;
“ASKERİYİZ…” Diyenlerle…
HAYIR öyle değil!
“YOLDAŞIYIZ…” Diyenlerle…
Ama “İKTİDAR OLACAĞIZ” diyenler YOK! “HÜKÜMETİ BİZ KURACAĞIZ” diyenler YOK!
CHP KURULTAYININ parti üzerindeki karabulutları dağıtması dilek ve umuduyla, ÜLKEMİZE ve CHP’ye hayırlı, uğurlu olmasını dilerim.


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA