Ayıptır Söylemesi Ama Bu Yıl da Davos’a Gitmeyeceğim!.. | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı 
Ayıptır Söylemesi Ama Bu Yıl da Davos’a Gitmeyeceğim!..

 

Erdal AKALIN’ın kaleminden

Her yılın ocak ayı sonuna doğru gerek yazılı ve gerekse görüntülü medya gruplarını bir telaş alır; bu yılın Davos Toplantıları katılımcılarını müjdelerler!

Davos Toplantıları, 1971 yılında Dr. Klaus Schwab tarafından “Dünya Ekonomik Forumu” adı ile İsviçre’nin Davos kentinde düzenlenmeye başlanan bir toplantıdır.  Katılımcıların kimlikleri dikkate alındığında da bazılarına göre “Zenginler Kulübü” denerek tanıtılır.

Ülkemizden de değerli katılımcılarımızın orada bulunmasından gurur duyarız.  Sayın Tayyip Erdoğan, ‘One Minute’ olarak anımsanan oturumdan bu yana oraya küskündür ve artık katılmamaktadır.  Bu yıl ise ülkemizi Sayın Bakanlar Mehmet Şimşek ve Nihat Zeybekçi temsil edecektir.   Keza bazı şirketlerimizin yöneticileri de orada bulunacaklardır.

AK-ŞAKA köşesini temsilen bendeniz, bu yıl da Davos Toplantısı’na katılmayacağım!

Neden?

Davos Toplantıları, IMF ve Dünya Bankası ağırlıklı bir katılımcılar grubudur.   Dünya Bankası verilerine göre ise dünyamızın nüfusu 7,1 milyarı bulmuş ise de bunun % 11’lik kesimi, yani 800 milyonu fakirlik sınırındadır.  Günlük 1,9 dolar gelirle yaşamak zorunda olanların 300 milyonu Güney Afrika da, 250 milyonu Güney Asya da ve 50 milyon kadarı da Latin Amerika da yaşamaktadır.  

Buna karşın dünya insanlarının % 1’i, tüm dünya hasılatının yarısına ve % 10’luk kısmı ise % 85’ine sahip olmaktadır.  Geriye kalan % 90’lık ana kısım ise kalan % 15’i bölüşmektedir.  İşte Davos Ekonomik Forumu katılımcıları bu % 10’luk varsıl kişilerdir.  Yani benim gibi dünya hasılatının ancak % 15’ne talim edenlerin orada yeri yoktur.

Zenginler Kulübüolarak tanımlanan Davos Ekonomik Forumu’na karşı, dünyamızın garibanlarınca bir karşıt forum oluşturulmaya çalışılmıştır.  “Dünya Sosyal Forumu” adı ile tanıtılan bu girişim Brezilya’nın Porto Alegre kentinde 2001 yılında toplanmıştır.  “Başka Bir Dünya Mümkündür!” sloganı ile toplanan bu yeni forum grubu, maalesef yaşayamamış, belki de yaşatılmamıştır.

Buna karşın kırk yılı aşkın süredir düzenli toplanan Davos Forumu, “Parçalanan Dünyada Ortak Gelecek Oluşturmak!” ana teması ile bu yılda toplanabilmiştir.  ABD ve Fransa Başkanları ile Almanya Şansölyesi bu yılın özel konuklarıdır.  Bu yılın toplantısında Kadın –Erkek ayrımının iş dünyasındaki yansımaları ve eşitsizliği öne çıkarılacaktır ve dünyanın ünlü kadın yöneticileri oturum başkanlıkları ile onore edileceklerdir. 

Bana gelince, bu yılın yılbaşı ikramiyesi tek başıma bana çıkmış olsa dahi sanırım oraya   gitsem bile korkarım içeri alınmazdım!

Nedeni basit, bendeniz kendi ülkemde ve hatta yaşadığım kentte bile sakıncalı bir kimlik olarak tanınmakta imişim!

Özetlersem, durumun vaziyeti aynen şöyledir.   Bu yıl çıkan dördüncü kitabım bir biyografi çalışması idi; “Mersin’in Kanatsız Meleği Lina Nasif”.   Bu kitabın tanıtım programına katılmak inceliğini gösteren TRT Çukurova Bölge Müdürlüğü grubundan bir yapımcı beni canlı yayın konuğu olarak davet etmişti.  Davetli olduğum gün, kişisel programım uygun olmadığı için ve biraz da gerek TV ekranına ve gerekse mikrofon karşısına çıkmaktan haz etmediğim için özür dileyerek affımı rica etmiştim.   İlgili yapımcı ileri bir tarihe işaret edince, çok nazlanmış olmamak adına olabilir, ancak gene de önceden konuşalım demiştim.

Teklif edilen ikinci davet günü adına beni bu kez başka bir yapımcı arayarak katılacağım kesin bir tarihi söyleyince, olur demek zorunda kaldım.   Saptanan tarihte bu kez beni arayan bir başka yapımcı ise, bu günlerde hep Mersin konulu program yaptık, bu nedenle sizi birkaç ay sonrasına bırakıyoruz deyince, itiraf edeyim hem şaşırdım ve hem de bunun altında bir çapanoğlu olsa gerek diye düşündüm.

Sonunda haklı çıktım, bir iki gün sonra konuştuğum bir arkadaşım, maalesef sizi programa çıkartmak adına sakıncalı kişi olarak tanıtmışlar ve bu nedenle seni iptal etmek zorunda kaldılar deyince, anladın çapanoğlunu.   Sözüm ona, benim facebook yazışmalarım manidar bulunmuşmuş!

Ben yirmi yılı aşkın süredir bilgisayarla uğraşırım.   Bugüne kadar sosyal medya ile hiçbir ilişkim olmamıştır.  Ne facebook, ne instagram, ne linkedin ile ilgim yoktur.  Ayıptır söylemesi tweet nasıl atılır bunu da bilemem.  Anladım ki, ya olası bir yalancı facebook sayfası kuruldu adıma veya sizlerin halen okuduğunuz gibi sıradan yazılarım bazılarınca sakıncalı bulundu.   Zaten mikrofon ve TV ekranı meraklısı olmadığım için gülüp geçiyorum!

Keza demiştim ya, beni sıradan bir kitap tanıtımı için sakıncalı bulanlar, Davos’a gitse idim beni salona bile aldırmazlardı.  Kendi ülkesinde ve yaşadığı kentte sıradan bir sohbet için bile engellenen gariban yazarınızın Davos’ta ne işi olabilirdi ki!

Ha, eğer bu yazımı okudunuz ise, umarım sizler de sakıncalı kişi sayılmazsınız!..

Erdal Akalın (24.01.2018)

 

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA