SIRADA TECE VAR | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı 
SIRADA TECE VAR

 

Av. Alpay Antmen’in Kaleminden

Evet, şimdi de Tece… Kışla Alanı, Akkuyu, Balık Çiftlikleri vs , vs , vs … Şimdi, de sırada Tece var…
 
Mezitli’nin çalışkan Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın Tece konusunda çığlığına kulak vermek lazım… Neşet Başkan “göreve geldiğim tarihten hemen bir ay sonra (05 Mayıs 2014) tarihinden başlayarak Belediyemize defalarca yapılan yazılı başvuru, uyarı ve görüşmelerimize karşın, Tece yerleşim sınırları içerisinde imar planlarında “park, spor alanı vb.” olarak ayrılan ortak kullanım alanlarımıza yönelik merkezi kamu idareleri eliyle oluşturulmakta olan tehditler ciddi bir aşamaya gelmiştir” diyor.
 
Tece’de Mersin ve tüm halka hizmet etmek ve açık alan ihtiyaçlarını karşılamak üzere imar planlarında ayrılmış olan ve bölgede aynı nitelik ve büyüklükte alternatifi bulunmayan 76 dönümlük bir alan Maliye Bakanlığı ve TOKİ tarafından “Turizm Tesisi (Otel) yapılmak istenmektedir.
 
Kamu mülkiyeti niteliğindeki bu ve benzeri alanlar, ortak açık alan ve sosyal donatı alanı olma değerleriyle Halkımız ve çevre için büyük önem taşımaktadır.  
 
Tece’de toplam büyüklüğü yaklaşık 76 dönüm olan söz konusu bu alan imar planında Spor Alanı, Otopark, Yol ve Park olarak ayrılmıştır ve kamuya ait gayrimenkul niteliği taşımaktadır. 
 
Anılan bu alanın büyük kısmı 11 Ocak 2018 tarihinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığına (TOKİ) devredilmiştir,  Kültür ve Turizm Bakanlığının 05 Ocak 2018 tarihli yazısı ile söz konusu parsellerde Otel yapımının planlandığı anlaşılmaktadır.
 
Tece ve Kentimiz için yaşam alanları anlamında son derece önemli bu alanı Otel yapmak yerine tüm Halkımızın kullanıma açmak daha doğru olmaz mıydı?
 
Her yeri beton ile doldurursak nerede nefes alacağız, nerede dinleneceğiz, çocuklarımız doğayı, yeşili nerde görecekler? 
 
Yeşil alanlar, parklar, sahiller sadece parası olanların değil tüm Halkın kullanımına açık olmalıdır.
 
Sevgi ve saygılarımla…


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA