EN BÜYÜK SORUN İMAR KİRLİLİĞİ | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı 
EN BÜYÜK SORUN İMAR KİRLİLİĞİ

 

Akdeniz Belediye Başkanı ve Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk ile ilçenin sorunlarını konuştuk:

Akdeniz ilçesinin en büyük sorunu olarak imar kirliliğinin ön plana çıktığını söyleyen Akdeniz Belediye Başkanı ve Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk, bu sebeple kentsel dönüşüme ağırlık verdiklerini ve Kentsel dönüşümde oluşacak ranttan mutlaka vatandaşın faydalanmasını istediklerini söyledi. 

ÖNCELİĞİMİZ KENTSEL DÖNÜŞÜM
Bugün Akdeniz ilçesinin birçok sorunla boğuştuğunu ve bunun başında imar kirliliğinin geldiğini belirten Başkan Pamuk, “Bu sorun da bölgemiz için son derece aciliyet teşkil ediyor. Bunun çözümü olarak da kentsel dönüşüm projesini önceledik. Şu anda TOKİ ile Belediyemiz arasında büyük bir anlaşma sağladık. Belediyemiz ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı arasında 30 Mart 2017’de ön protokol imzalandı. TOKİ Başkanlığı ile imzalanan ön protokol çerçevesinde Bahçe ve Barış Mahallelerinde belirlenen 27 hektarlık alanı kapsayan ilk aşama için hizmet alımı ihalesi yapıldı ve saha çalışması başladı” dedi. 

OLUŞACAK RANTTAN VATANDAŞ FAYDALANMALI
Kentsel dönüşümde oluşacak ranttan mutlaka vatandaşın faydalanmasını arzu ettiklerini de söyleyen Başkan Pamuk, “Özellikle imar açısında problemli olan mahallelerimizde TOKİ ile birlikte kentsel dönüşümü gerçekleştirerek oradaki vatandaşlarımızın daha modern, sağlıklı ve depreme dayanıklı evlerde yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak istiyoruz. Kentsel dönüşümde vatandaş lehine bir prensip benimsiyoruz. Kentsel dönüşümde oluşacak ranttan mutlaka vatandaşın faydalanmasını istiyoruz. Birinci önceliğimiz bu. İkinci önceliğimiz de planlama aşamasının çok sağlıklı yürütülmesi” şeklirde konuştu.

BELEDİYE BAŞKANLIĞI GÖNÜL İŞİDİR
Kaymakamlık ile Belediye Başkanlığı arasındaki farkı özetleyen Başkan Pamuk, 
“Kaymakamlığın bir okulu var, yasalarla belirlenmiş bir görev ve sorumluluk alanı var. Ancak Belediye Başkanlığı bir gönül işi. İnsanları sevmeyen birisi, bu görevi layıkıyla ve başarıyla asla yapamaz. Belediye Başkanı, vatandaşın her türlü işine ve hizmetine koşmak, halkın yaşadığı sorun ve sıkıntılar ne olursa olsun, yani görev ve yetki alanına girsin veya girmesin, o sorunlarla ilgilenmek ve çözüme kavuşturmak zorundadır” ifadelerini kullandı.

KAYYUM ADI ALTINDA YAZILAN BAŞARI ÖYKÜSÜ..

Akdeniz’de yazılan başarı öyküsünün baş aktörü Akdeniz Belediye Başkanı ve Akdeniz İlçe Kaymakamı Muhittin Pamuk ile yaptığı ve yapacağı hizmetleri, projeleri, özel hayatı ve yaşadığı KAYYUM sürecini konuştuk. 

3 Temmuz 2017’de Akdeniz Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Akdeniz İlçe Kaymakamı Muhittin Pamuk, hizmet aşkı, hayata geçirdiği projeler ve insan odaklı yönetim anlayışı ile kısa zamanda kendisini her kesime kabul ettirmeyi başardı. Bakıldığında zordur bir kaymakamın, belediye başkanı olarak hizmet üretmesi, o koltuğa alışması.. Çünkü Kaymakamlıkta bürokrasi, Belediyede ise siyasi anlayış hakimdir. Ancak sayın Pamuk her iki anlayış arasındaki kırmızı çizgiyi koruyarak çözdü bu işi. Belediyenin ağır borç yükünü hafifletti, hizmet gitmeyen mahalleye hizmeti götürdü, insana dokundu. Sahada çok fazla yer alarak, devletin güçlü elini ve sıcak yüzünü vatandaşa hissettirdi. Bu sebeple kısa sürede hafife alınmayacak bir başarı öyküsünün aktorü olarak karşımıza çıktı. Bu başarı öyküsü daha süreceğe benziyor. Ama öykünün sonu ne olur şimdilik kimse bilmiyor. Onun için bu kısa sureli başarı öyküsünü sayın Başkan ve Kaymakam Muhittin Pamuk’tan dinlemek istedik. Biz sorduk, o da her zaman ki samimiyeti ve sıcaklığı ile cevap verdi sorularımıza. 

1- Kendiniz hakkında kısaca bilgi verebilir misiniz?
M. Pamuk: “Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde, 1969 yılında dünyaya geldim. İlk, Orta ve Lise öğrenimimi Afşin'de tamamladıktan sonra 1987 yılında girdiğim İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden 1991 yılında mezun oldum. 1993 yılında Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak Mersin Kaymakam adayı olarak göreve başladım. İngiltere’de 1 yıl staj yaptım. Daha sonra Ankara-Evren, Ardahan-Hanak, Niğde-Ulukışla, Şanlıurfa-Suruç ilçelerinde görev yaptım. 2009-2014 yılları arasında Antalya-Gazipaşa’da, 2014 yılı Eylül ayında Kadirli Kaymakamı olarak görev aldım. Evliyim, eşim öğretmen, iki çocuk babasıyım. Erdemli Kaymakamı iken, 2017 yılı Temmuz ayı içinde hem Akdeniz Kaymakamı hem de Akdeniz Belediyesi Başkan Vekili olarak Mersin’e atandım.”

2- Göreve geldiğiniz ilk haftalarda Belediye ile ilgili tespit ettiğiniz en önemli sorunlar size göre nelerdi?
M. Pamuk: “Belediyede göreve başladıktan sonra öncelikli olarak yönetim mantığını değiştirmeye çalıştık. Belediyecilik, insan ve hizmet odaklı bir anlayışı gerektirir. Bizler de insan odaklı, vatandaş odaklı ve vatandaşa hizmeti önceleyen bir yönetim anlayışını belediyede hâkim kılmaya çalıştık. Bu noktada özellikle sivil toplum örgütleriyle, muhtarlarımızla ve vatandaşlarımızla yoğun diyalog içerisine girdik. 
Bugün itibariyle Akdeniz’e bağlı 65 mahallemiz var. Sorunlarla birebir muhatap olan vatandaşlarımızı dinlemek amacıyla tüm mahallelerimize ziyaretler gerçekleştirdik, sorunları yerinde tespit ettik. Sonra da bu sorunların çözümü noktasında hizmet birimlerimizle çalışmalara başladık. Akdeniz, altyapı sorunlarının ciddi şekilde yoğun olduğu bir bölgemiz. Dolayısıyla belediyenin 197 milyon lirayı aşan ağır borç yüküne rağmen önce altyapı sorunlarından başladık ve 65 mahallemizin tamamında asfalt, yol ve kaldırım çalışmalarına hız verdik, ilçemizde park ve yeşil alanların arttırılması amacıyla yoğun çalışmalar başlattık. 
Biz öncelikle 2019 yılına kadar altyapıyla olan sorunları belli bir aşamaya getirmek istiyoruz. Bu yöne yoğun bir planlama ve bütçeleme çalışmalarını gerçekleştirdik.  Hedefimiz altyapı problemlerini çözmüş bir Akdeniz ortaya çıkarmak. Aynı zamanda sosyal ve kültürel olarak da değişik etkinliklerle Akdeniz'i Türkiye'nin gündemine taşımak istiyoruz. Festivaller, kültürel çalışmalar ile Akdeniz'i Türkiye'nin gündemine taşıyacağımıza inanıyoruz.”

3- Bildiğimiz üzere Akdeniz Belediyesi bir hayli borçlu bir belediye. Bu borcu kontrol altına alabildiniz mi?
M. Pamuk: “Akdeniz Belediyesi; SGK, Maliye, İller Bankası ve Büyükşehir Belediyesi ile esnafa olan toplam borcu, yapılandırmayla birlikte Toplam 197 milyon 347 bin 572 TL’li borç ile 18 Aralık 2016 tarihinde kayyum yönetimine devredilmiştir. Belediyenin bu yüksek borcu, gerek uyguladığımız sıkı tasarruf tedbirleri sayesinde gerekse de zaman içinde yapılan borç ödemeleriyle birlikte, 1 yıllık süreçte 51 milyon 309 bin 50 lira azalarak, 146 milyon 38 bin 522 lira’ya düşürüldü. 
Bugün itibariyle hem bu yüksek borcu kontrol altına aldık, hem de personelimize, taşeron firmalara veya esnafa borcu olmayan bir belediye olarak, geçen 1 yıllık hizmet performansında 14 milyon 731 bin 974 lira tasarruf elde ettik. Belediyemizin kurum ve kuruluşlara birikmiş olan borçları da yapılandırılmış ve ödemeleri düzenli olarak yapılmaktadır.”

4- Belediyede şu an hangi hizmetler öne çıkmakta? 
M. Pamuk: “Kamu hizmet kurumu olan belediyeler; sadece yol, asfalt ve park yapan birimler değil, aynı zamanda sosyal hizmetlerde de ön plana çıkması gereken kurumlar. Buradan hareketle sosyal belediyecilik anlayışını ilke edinerek özellikle yaşlı, engelli ve dezavantajlı insanlarımıza dönük çalışmalar başlattık. Bunun en güzel örneği de Evde Bakım Hizmeti. Yaşlı ve yatağa bağımlı hastası olan 500 ailemizi tespit ettik. Bu ailelerimizin kişisel bakımı, ev temizliği ve hastane ihtiyaçlarına varıncaya dek tüm bakımlarını sağlıyoruz. 
Eğitime de çok ayrı bir önem veriyoruz. Liseden mezun olmuş, maddi durumu zayıf gençlerimiz için üniversite hazırlık kursu başlattık. Şu anda 500 civarında gencimiz, Akdeniz Akademi adıyla başlattığımız kurslara devam ediyor. Kursa katılan hiç bir gencimizden ücret almıyor, aynı zamanda 300 TL eğitim dokümanı desteği sağlıyoruz. Yine okullarımızın altyapısı ve okul binalarının onarımıyla ilgili ciddi çalışmalar başlattık ve Akdeniz’de 55 okulumuzun onarımını, boya, badana ve bahçe düzenlemesini gerçekleştirdik. 
Aynı zamanda dezavantajlı durumda olan kadınlarımıza ve gençlerimize dönük meslek ve iş edindirme kurslarını çok önemsedik. Bu kapsamda 2 tane SODES Projesi yürütüyoruz. Tabi burada Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz ile işbirliği içerisinde bu kurslarımızın diğer kurslarımızdan ayıran yanı, bu kurslara gelen kadınlara yönelik olarak, kurslarda kullanılan malzemeleri belediye olarak ücretsiz karşılıyoruz.
Akdeniz Belediyesi olarak ibadethanelerimize, camilerimize çok önem veriyor, camilerimizin bakım ve onarımını gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımızın daha sağlıklı bir ortamda ibadetlerini yapmaları için camii temizliğini belediye olarak üstlendik. İlçemizde bulunan 106 camiimizin tamamının temizliğini Akdeniz Belediyesi olarak biz yaptık. 
Terör örgütüne yönelik operasyonlarda kahramanca çarpışarak şehit olan askerlerimizin isimlerini yaşatıyoruz. Bu kapsamda Puğkaracadağ ve Huzurkent Mahallesi'nde iki yeni park yaptık ve bu parklarımıza Şehit Uzman Çavuş Mustafa Sarı ve Şehit Uzman Çavuş Ramazan Bahşiş'in isimlerini vererek, onlara ve şehit ailelerimize olan vefa borcumuzu bir nebze de olsa ödemeye çalıştık. 
Göreve gelir gelmez eskiyen parklarımızı yeniledik ve 14 yeni park imal ettik. Ayrıca gençlerimiz ve çocuklarımız için 8 yeni spor sahası yapıp vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Akdeniz Belediyesi olarak, belediyemiz olanaklarını azami verimle kullanarak vatandaşlarımıza ve kentimize en iyi hizmeti sunmanın gayreti içindeyiz. 
Kısa zamanda; tasarruf yapılarak borçlar azaltılmış, personelimizin yoğun gayreti ve özverisiyle birçok hizmet üretilmiş, kurum ve kuruluşlarla sağlıklı diyaloglar kurularak projeler gerçekleştirilmiştir. Akdeniz ilçesine ve Mersinlilere belediye çalışmalarının en iyi şekilde ulaşması için çalışmalarımız aralıksız bir şekilde devam edecektir.”

5- Kentsel dönüşüm için önemli hazırlıklar yaptığınızı biliyoruz. Kentsel dönüşüm şu an hangi mahallelerde ve hangi aşamada?
M. Pamuk: “Akdeniz ilçemizin öne çıkan en önemli sorunlarından birisi de imar kirliliği sorunu. Bu sorun da bölgemiz için son derece aciliyet teşkil ediyor. Bunun çözümü olarak da kentsel dönüşüm projesini önceledik. Şu anda TOKİ ile Belediyemiz arasında büyük bir anlaşma sağladık. Belediyemiz ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı arasında 30 Mart 2017’de ön protokol imzalandı. TOKİ Başkanlığı ile imzalanan ön protokol çerçevesinde Bahçe ve Barış Mahallelerinde belirlenen 27 hektarlık alanı kapsayan ilk aşama için hizmet alımı ihalesi yapıldı ve saha çalışması başladı. 
Özellikle imar açısında problemli olan mahallelerimizde TOKİ ile birlikte kentsel dönüşümü gerçekleştirerek oradaki vatandaşlarımızın daha modern, sağlıklı ve depreme dayanıklı evlerde yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak istiyoruz. Kentsel dönüşümde vatandaş lehine bir prensip benimsiyoruz. Kentsel dönüşümde oluşacak ranttan mutlaka vatandaşın faydalanmasını istiyoruz. Birinci önceliğimiz bu. İkinci önceliğimiz de planlama aşamasının çok sağlıklı yürütülmesi. 
Bölge mimarisine uygun, yeşil alanıyla eğitim alanlarıyla pazar yerleriyle geniş caddeleriyle yaşanılabilir modern bir kent ortaya çıkmasını istiyoruz. Bu da sağlıklı bir planlamayla mümkündür. Alan çalışmasına başladık ve önümüzdeki aylarda somut bir örnekle Mersinlilerin karşısına çıkmayı planlıyoruz. Kentsel dönüşüm kapsamında TOKİ ve müşavir firmayla imzaladığımız anlaşma çerçevesinde, başta Bahçe, Barış ve Mahmudiye mahalleleri, ardından da,  Çay, Çilek ve Özgürlük mahalleleri olmak üzere Akdeniz’de imar sorunu yaşanan tüm bölgelerde kentsel dönüşümü uygulamayı planlıyoruz. Mersin ve Akdeniz’de kentsel dönüşümü gerçekleştirmeden çarpık yapılaşmayı çözmeniz mümkün değil. Hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeden ama modern bir kentin de altyapısını oluşturarak kentsel dönüşümü gerçekleştirmek istiyoruz.”

6- Gerçekleştirmekte olduğunuz yeni projeler neler ve bu projeler hakkında bilgi verir misiniz?
M. Pamuk: “Akdeniz Belediyesi olarak, ilçemizde ve kentimiz Mersin’de ilklere ve yeniliklere imza atmaya devam ediyoruz. Örneğin Akdeniz ilçemizde İlk Evde Bakım Hizmeti Projesi, İlk Çöp Taksi Uygulaması ve ilk Engelsiz Park Projesi, İlk Kapalı Semt Pazarı Projesi ve İlk Tenis Kortu projesini biz gerçekleştirdik. 

Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında, Akdeniz Belediyemiz ile Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) arasında, “Akdeniz İlçesinde Çocuk ve Gençlerin Topluma Entegrasyonu için Mekânsal Düzenlemelerin Yapılması Projesi” protokolü imzalandı. Proje sayesinde Akdeniz’de 26 parkımız baştan sona yenilenip spor alanları ve oyun ekipmanlarıyla donatılacak; sosyal, kültürel, mesleki, spor kurslarının açılabileceği yeni mekânlar oluşturacağız. Toplam 8 milyon TL bütçeli projenin amaç ve hedefleri arasında, gençlerimizin istihdam edilebilirliklerinin kolaylaştırılması, zihinsel engelli bireylerin sosyal hayata entegrasyonu ve çocuklarımızın sosyal çevre ve sorumluluk bilincinin geliştirilmesi var. Mesleki kurslara katılanlar eğitimlerin sonucunda istihdam edilebilecekler, dolayısıyla kentimiz ekonomisine de katkı sunacaklar.
Bir diğer projemiz ise Akdeniz Çoklu Eğitim Merkezleri Projesi. Bu kapsamda; Adanalıoğlu, Çay, Çilek ve Karaduvar mahallelerinde bulunan belediyemize ait mahalle evlerinde, kadın ve gençlere yönelik dikiş–nakış, seramik, ahşap oyma ve boyama, çocuk bakıcılığı eğitimi ve kuaförlük, epilasyon ve cilt bakımı mesleki kursları verilecek. Belediyemizce hazırlanan, 1 yıl süreli ve 2 milyon TL bütçeli proje ile adı geçen 4 mahalle evinde toplam 11 dalda eğitimler verilecek. Her mahalle evinde kreş sınıfları açılacak ve kütüphane oluşturulacak. Örneğin Adanalıoğlu Mahalle Evi’nde, 20 bilgisayarın yer alacağı bir bilgisayar sınıfı kurduk. Projelerimizin gerçekleştirilmesinde bizlerden desteklerini esirgemeyen Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan’a ve Sayın Valimiz Ali İhsan Su’ya teşekkürlerimi sunuyorum.”

7- Kadınlar, yaşlılar ve engellilerle ilgili projeleriniz ve çalışmalarınız var mı?
M. Pamuk: “Tabi Akdeniz Bölgesi yoğun göç alan bir ilçe. Dolayısıyla kadınlara yönelik projeler bizim için son derece önemli. Şu anda kadına yönelik şiddetle ilgili olarak Kadın ve Aile Müdürlüğümüz yoğun bir konferanslar zinciri oluşturdu. Bizim mahalle evlerimiz var. Çay, Çilek, Özgürlük gibi dezavantajlı durumdaki insanlarımızın yaşadığı mahallerimizde, mahalle kültür evlerimiz var. Bu mahalle evlerimizde seri konferanslar yapıyoruz. Tabi aynı zamanda kadınlarımıza dönük özellikle ev kadınlarımıza dönük onların iş edindirme kurslarını çok önemsedik bu kapsamda 2 tane Sosyal Destek (SODES) Projesi yürütüyoruz. 
Halk Eğitim Müdürlüğümüz ile işbirliği içerisinde bu kurslarımızın diğer kurslarımızdan ayıran yanı bu kurslara gelen kadınlara dönük o kurslarda kullanacakları malzemeleri biz belediye olarak ücretsiz karşılıyoruz. Mahalle evlerinde verilmesi istenen kurs ve eğitimleri de düzenlediğimiz anketlerle mahalle sakinlerine, özellikle de kadınlara soruyor ve kursları böylelikle belirliyoruz. Aynı zamanda şöyle bir çözüm de gerçekleştirdik. Ev kadınlarının yanlarında çocukları oluyor, çocuklarını bir yerlere bırakmakta sıkıntı çekiyorlar. Bu kültür evlerimizde kreşlerimiz de var. Yani anne ve çocuk birlikte kursa geliyor, çocuk kreşte hem eğitim alıyor hem orda bakımı gerçekleşiyor. Anne de huzur içerisinde kurslara devam ediyor. 
Akdeniz Belediyesi olarak engellilerimizi, yaşlı insanlarımızı ve kadınları son derece önemsiyoruz. Mersin’de başlattığımız Evde Bakım Hizmeti, yine yatağa bağlı veya engelli vatandaşlarımıza yönelik bir hizmet.  Tabi evde engelli ve yatağa bağımlı bir hastanız varsa bu aile için son derece sıkıntılı bir durum. Bunu biraz da olsa hafifletmek adına Evde Bakım Hizmeti ekibimizle engellilere, yatağa bağımlı hastası olan ailelerimize evde bakım hizmeti veriyoruz. Yani temizlik ve diğer her türlü katkıyla, bu hizmet aracılığıyla onların yanında olduğumuzu vurguluyoruz. Az önce de belirttiğim üzere Akdeniz’de, engelli vatandaşlarımıza yönelik olarak ilk Engelsiz Park Projesi’ni de gerçekleştirdik. İnsan odaklı hizmet anlayışı ile bütçemizi ve imkânlarımızı azami bir verimle kullanarak, Mersin ve Akdeniz sakinlerine en iyi hizmeti ve en yararlı projeleri sunmanın gayreti içinde olmaya devam edeceğiz.”

8- Uzun yıllar Kaymakam olarak görev yaptınız. İlk kez Belediye Başkanlığı yapıyorsunuz. Kaymakamlığa göre daha siyasi bir görev olan Belediye Başkanlığı görevini yapmaktasınız. İki görev arasında size göre ne tür farklılıklar var?
“Klasik bir tanım olacak belki ama Kaymakamlığın bir okulu var, yasalarla belirlenmiş bir görev ve sorumluluk alanı var. Kaymakam, devleti ilçede temsil eden idari amirdir. Belediye Başkanlığı ise, sizin de dediğiniz gibi daha çok siyaseti içinde barındıran daha farklı yetki ve sorumluluk anlayışını kapsayan bir kamu hizmet birimi. 
Evet, belki belediyeciliğin bir okulu yok ama belediye yönetimini sahaya inerek; halkın içine karışarak, mahallelerde ve sokaklarda insanların arasında, görerek, dinleyerek ve yaşayarak öğreniyorsunuz. Akdeniz Belediye Başkanlığı görevimden de anladığım üzere belediyecilik gerçekten bir gönül işi. 
İnsanları sevmeyen birisi, bu görevi layıkıyla ve başarıyla asla yapamaz. Belediye Başkanı, vatandaşın her türlü işine ve hizmetine koşmak, halkın yaşadığı sorun ve sıkıntılar ne olursa olsun, yani görev ve yetki alanına girsin veya girmesin, o sorunlarla ilgilenmek ve çözüme kavuşturmak zorundadır.”



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA