“CANLI HAYVAN TİCARETİ YASAKLANSIN” | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı 
“CANLI HAYVAN TİCARETİ YASAKLANSIN”

 

Canlı hayvan ticaretinin tamamı ile yasaklanmasının istendiği toplantıda, CHP Mersin Mv. Fikri Sağlar, “ İthal hayvanlar, bir yandaşı zengin etmek uğruna bizim hayvancılığı yok eden bir politikadır” dedi.

Brezilya’dan ithal edilen 25 bin üzerindeki büyükbaş hayvanların olumsuz ve sağlıksız koşullarda yolculuk ettiği iddiasıyla ilgili Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Mersin milletvekilleri, CHP İl Başkanlığı, Bağımsız Hayvan Hakları Topluluğu ve Hayvan Hakları İzleme Komitesi tarafından basın açıklaması yapıldı. 

Canlı hayvan ticaretinin tamamı ile yasaklanmasının istendiği toplantıda, CHP Mersin Mv. Fikri Sağlar, “ İthal hayvanlar, bir yandaşı zengin etmek uğruna bizim hayvancılığı yok eden bir politikadır” dedi. 

CHP MİLLETVEKİLLERİ, HAYVAN HAKLARI SAVUNUCULARI, DERNEKLER…. DEHŞET GEMİSİNE TEPKİLER ÇIĞ GİBİ 

Brezilya’dan ithal edilen 25 bin üzerindeki büyükbaş hayvanların olumsuz ve sağlıksız koşullarda yolculuk ettiği iddiasıyla ilgili Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Mersin milletvekilleri, CHP İl Başkanlığı, Bağımsız Hayvan Hakları Topluluğu ve Hayvan Hakları İzleme Komitesi tarafından basın açıklaması yapıldı. Canlı hayvan ticaretinin tamamı ile yasaklanmasının istendiği toplantıda, CHP Mersin Mv. Fikri Sağlar, “ İthal hayvanlar, bir yandaşı zengin etmek uğruna bizim hayvancılığı yok eden bir politikadır” dedi.Brezilyadan ithal edilen 25 bin 175 sığır, Nadan isimli gemiyle üç gün önce Mersin Limanı’na giriş yaptı. Sağlıksız koşullarda getirildiği iddia edilen hayvanlarla ilgili hem Brezilya’dan hem de Türkiye’de hayvan hakları aktivistleri tarafından protesto edildi. Konuyla ilgili Bağımsız Hayvan Hakları Topluluğu ve Hayvan Hakları İzleme Komitesi, CHP İl Başkanlığı ve CHP Mersin milletvekilleri Fikri Sağlar ile Serdal Kuyucuoğlu'nun katıldığı bir basın açıklaması yapıldı. 

“BAKANLIK, BU KANLI TİCARETİ DERHAL DURDURSUN” 
Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde yapılan açıklamada hayvan hakları aktivisti ve gazeteci Zülal Kalkandelen, Türkiye’nin ucuz et politikasının hayvanlara işkence, insanlara hastalık ve çevreye felaket olarak döndüğünü söyledi. Kalkandelen, “25 bin 175 sığırı dün Mersin Limanı’na getiren NADA gemisi, içindeki vahim koşullar nedeniyle Brezilya’da yoğun kamuoyu tepkisi ve davalara konu olmuştur. Mahkemenin isteği doğrultusunda gemiye giren teknik ekibin yazdığı rapora eklenen fotoğraf ve videolar elimize ulaştığında ülkemiz kamuoyunun bilgisine sunduk. Söz konusu raporda, hayvanların aç ve susuz bırakılmaması, acı ve hastalığa maruz kalmaması, huzursuzluğa yol açacak bir ortamda tutulmaması, doğal davranışlarını yerine getirmesini engelleyecek bir fiziksel ortamda bulundurulmaması ve hayvanlara korku ve stres yaşatılmaması şeklindeki beş evrensel kurala uyulmadığı, canlı hayvan ticaretinin açık bir hayvan sömürüsü ve zulüm olduğu belirtiliyor. Bu nedenle biz hayvan özgürlüğünü savunan aktivistler olarak, canlı hayvan ticaretinin tamamı ile yasaklanmasını talep ediyoruz. 2018 yılı sonuna kadar, 975 bin canlı hayvanın dehşet verici koşullarda farklı ülkelerden Türkiye’ye taşınacağı bilgisi medyaya yansımıştır. Biz, başta Brezilya olmak üzere canlı hayvan ticareti yapan tüm ülkeleri kınıyor ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nı bu kanlı ticareti derhal durdurmaya çağırıyoruz.”dedi. 

“YANDAŞ ZENGİN OLUYOR, HAYVANCILAR YOKSUL”  
CHP Mersin Mv. Fikri Sağlar ise, “Bir yandaşı zengin etmek uğruna bizim hayvanlığı yok eden bir politikadır.  Kars’ta kırmızı et borsasının oluşturduğu hayvan pazarını gördüm. Sabahın köründe on binlerce hayvan onlarca üretici bulunuyor. Ve biz kendi hayvanlarımızın satışını yapamıyoruz. Ama biz dışarıdan binlerce hayvan  ithal ediyoruz. Görünen o ki hayvanlar buraya geliyor. Bir yandaş tarafından satılıyor. O zengin oluyor, ama bizim hayvancılarımız yoksul oluyorlar.  Bu konuya ciddi bir şekilde tepki gösteriyoruz” şeklinde konuştu. Tükiye’nin Ak Parti öncesi tarım ve hayvancılıkta kendine yetebilecek bir ülke olduğunu belirten CHP Mersin Mv. Serdal Kuyucuoğlu’da bu yöntemle hem hayvanların eziyete uğradığını hem de köylü ve çiftçilerin mağdur edildiğini söyledi. 

“LİMANDAKİ KÖTÜ KOKUNUN ASIL KAYNAĞI İKTİDARDIR” 
CHP İl Başkanı Adil Aktay, “Son zamanlarda, Mersin limanından sık sık kötü kokular geliyor. Bu kokuların görünüşteki kaynağı, sağlıksız ve insafsız koşullarda büyükbaş hayvan taşıyan yabancı gemilerdir. Kötü kokunun asıl kaynağı ise Ankara'dır, AK Parti Hükümetidir. Kendi ülkemizin çiftçisini, kendi ülkemizin besicisini desteklemek yerine, uluslararası gıda tekellerini ve onların Türkiye’deki ortaklarını zengin etmeyi tercih eden AK Parti, yaşanan felaket tablosunun asıl sorumlusudur.” Şeklinde konuştu./ Gökhan Kurt

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA