“BU PLAN KAOSA NEDEN OLUR!” | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı 
“BU PLAN KAOSA NEDEN OLUR!”

 

Mersin Mimarlar Odası’ndan, geçen ay belediye meclis üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edilen 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı’nın kentte kaos ve kargaşaya neden olacağını söyledi.

Planın Mersin’in geleceğine dair herhangi bir vizyon veya bir senaryo sunmadığını belirten  Şube Başkanı Ömer Sakar, 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı’nın vatandaşların gündelik yaşamını otomobile bağımlı hale getiren bir plan olduğunu belirtti.

Gökhan KURT

 “HAFİF RAYLI SİSTEM PLANDA İŞLENMEMİŞ”

Mersin Büyükşehir Belediyesi geçen ay meclis üyeleri tarafından 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı oy birliğiyle kabul edildi. Plana ilişkin vatandaşların itirazları sürerken bir tepki de Mimar Odasından geldi. Mimarlar Odası’nda gerçekleştirilen basın toplantısında şube Başkanı Ömer Sakar imar planıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Büyükşehir Belediyesi'nin 2021 yılında hizmete açmayı hedeflediği Hafif Raylı Sistem projesinin imar planında işlenmediğini belirterek “Plandaki düzenlemelerin genelini ele alırsak, kent içinde yoğunluklar artırılmakta, aşırı yoğunluk nedeniyle trafik sorunlarının artmasına zemin hazırlamakta, kent çevresindeki doğal alanlar ve tarım alanları azaltılmakta, kent içerisinde geçen bazı dere kenarları yapılaşmaya açılmakta, yeşil alan sağlanmamakta, kaliteli ve yaşanabilir bir kent biçimi sunmamaktadır” dedi. Kentteki trafik sorunlarının artacağı ve yaşam kalitesinin düşeceğini belirten sakar, “ Kentin iş merkezi mevcut merkez dışında, Pozcu bölgesinde öngörülmüştür. Pozcu’daki ulaşım altyapısının oluşacak ek taşıt yoğunluğunu kaldırmayacağı aşikârdır” diyerek konuştu.

“57 BATTI-ÇIKTI KARARI SON DERECE HATALI BİR KARAR”

Sakar, “ Planda ulaşımda tespit edilen en büyük sorun, kentin anayollarının hemen her kavşağına katlı kavşak önerilmiş olmasıdır. Planda 57 adet yeni katlı kavşak önerildiğini şaşkınlıkla görmekteyiz. Bir katlı kavşağın maliyetinin ortalama 20 milyon TL olduğu göz önüne alındığında, 57 katlı kavşak için 1 Milyar 140 Milyon TL’lik inşaat maliyeti mal edilecektir. Sadece otomobile yönelik anlayışın ürünü olan katlı kavşaklar son derece hatalı bir karardır. Aynı maliyetle yüzeyden giden hafif raylı sistemin 34 km’lik kısmının maliyeti karşılanabilir.

“BELEDİYE PLAN İÇİN BİZE DANIŞMADI”

Planın olumsuz yönlerinin çok fazla olduğunu dile getiren Sakar, plana itirazda bulunacaklarını açıkladı. Sakar sözlerine söyle devam etti; “ Bu kentin geleceği ile ilgili bir öngörü yok. Planın olumlu yönleri çok az iken olumsuz yönleri çok çok fazla. Bu kentin önünü açacak bir plan değildir. Planlama ilkeleri ve kriterleri vardır. Bununla ilgili belediye bizimle herhangi bir temas kurması. 1 buçuk yıl önce sadece bize bir anlatım yaptılar. Sadece dinledik. Daha sonra bize herhangi bir yazılı bir şekilde görüş, talepte bulunmadılar. Bir plan kentin 20-30 yılını ilgilendiriyorsa ciddi bir çalışma gerektiriyor.  Bu şekilde kaos ve kargaşaya neden olur. Bu plan çözüm getirmiş olsaydı bu sıkıntılar şimdi olmazdı.Sonuç olarak bu haliyle plan, vizyoner bir gelişim planı içermeyen, kentin yaşam kalitesini düşürecek, trafiği artıracak ve gündelik yaşamı otomobile bağımlı hale getiren bir plandır” diyerek sözlerine ekledi.

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA