CHP yönetiminden tüzükte geri adım | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı 
CHP yönetiminden tüzükte geri adım

 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, milletvekilleri, PM üyeleri ve il başkanları toplantılarında tüzük taslağına gelen itirazlar üzerine değişiklik talimatı verdi.

ZİHNİ ERDEM / ANKARA

CHP’nin bu hafta sonu yapılacak tüzük kurultayı öncesi, dün 47 milletvekili ortak bildiri yayınlamış, taleplerini 7 madde halinde sıralamıştı. Muharrem İnce, Yakup Akkaya, Mustafa Ali Balbay, Metin Lütfi Baydar, Mustafa Hüsnü Bozkurt, Selin Sayek Böke, İlhan Cihaner, Mevlüt Dud, Gürsel Erol, Emre Köprülü, Tanju Özcan, Haluk Pekşen, Necati Yılmaz’ın da bulunduğu milletvekillerinin bildirisinde taslakta demokratikleşme beklentilerinin dikkate alınmadığı vurgusu yapıldı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, tüzük değişikliği konusunda 2 Mart günü PM üyeleri, milletvekilleri, 4 Mart’ta da il başkanlarının görüşleri ve eleştirilerini dinlemişti. Milletvekilleri, Genel Merkez’in atama yetkisini artıran düzenleme başta olmak üzere taslakla ilgili eleştiriler yöneltmişti. Kılıçdaroğlu da eleştirilere, “Ben seçmeye meraklı değilim, rahatsızlık varsa düzeltiriz” yanıtını vermişti. Kılıçdaroğlu’nun talimatı üzerine, gelen itirazlar doğrultusunda taslakta revizyon için çalışma başlatıldı.

SEÇİME DEVAM

Genel Merkez’de yapılan her iki toplantıda “ön seçim kaldırılıyor” eleştirilerine neden olan maddelerin başında bir milletvekili çıkaran illerde merkez yoklaması yapılmasına ilişkin düzenleme yer almıştı. Bu düzenleme taslaktan çıkartılacak ve bir milletvekili çıkarılan iller, milletvekili adayını eskiden olduğu gibi ön seçimle belirleyecek. Bazı sorunların uzlaşı ile aşılması için Etik Kurul oluşturulması hükmü taslağa eklenecek. Böylece partide disiplin kurulunun yükü hafifleyecek.

Taslakta Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerinden genel sekreter, hukuk işleri, idari ve mali işler, yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcılarının genel başkan tarafından belirlenmesi, diğer üyelerin ise PM tarafından seçilmesi hükmüne yer verilmişti. Bu hüküm, MYK’da “atanmış-seçilmiş” ayrımına yol açacağı belirtilerek eleştirilere konu olmuştu. Eleştiriler üzerine bu hüküm de taslaktan çıkartılacak.

GENÇLİK YAŞI DA DEĞİŞMEYECEK

Toplantılarda, milletvekili adayları ile belediye başkanları adayları belirlenirken il başkanlarının görüşünün alınması önerisi gelmişti. Bu önerinin de tüzük taslağına konulacağı öğrenildi. Ayrıca gençlik üst sınırının 35 yaşa çıkarılmasına ilişkin hükümden de vazgeçilecek. Gençlik yaşı 30 olacak ama gençlik kotası yüzde 20’ye çıkarılacak.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA