CHP’li Tahiroğlu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı 
CHP’li Tahiroğlu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı

 

YAŞAMIN HER ALANINDA CİNSİYET EŞİTLİĞİ SAĞLANMALIDIR

CHP Yenişehir İlçe Başkanı Tayar Tahiroğlu, bir ülkenin dünyada saygın bir yerinin olması için kadın erkek eşitliğinin toplumun en temel değeri haline gelmesi gerektiğine vurgu yaparak, “Kadınların yaşamın bütün alanlarında erkeklerle aynı haklara sahip olması ve aynı konuma gelmesi sağlanmalıdır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yenişehir İlçe Başkanı Tayar Tahiroğlu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında; cinsiyet eşitliğine vurgu yaptı. 
Kadın-erkek eşitliğinin sağlanması ve kadınların toplumsal konumunun iyileştirilmesi için öncelikle eğitimdeki cinsiyetçi anlayışın değişmesi gerektiğini ifade eden Tahiroğlu, “Müfredat, kadın erkek eşitliğini gözetecek şekilde yeniden düzenlemelidir. Kadınların eğitim seviyesi yükseldikçe iş ve çalışma yaşamına katılımları da artmaktadır. Eğitim seviyesi yükselen kadınlar, kariyer basamaklarında daha fazla ve daha hızlı yükselerek kendilerini ekonomik ve toplumsal yaşamda da güçlendirebilmektedir. Cumhuriyet Halk Partisi, kadınların Cumhuriyet reformlarına dayanan bu kazanımlarını korumak için mücadele etmektedir” dedi.

KADINLAR KENDİNİ GÜVENDE HİSSEDEBİLMELİ
Kadınların yaşadığı şiddete işaret eden Tahiroğlu, “Türkiye, kadınların başta evleri ve yaşadıkları köy ve mahalle olmak üzere yurdun her köşesinde kendilerini güvende hissedecekleri bir ülke haline gelmelidir” ifadelerini kullandı.

KADINLARIN İŞ GÜCÜNE KATILIM ORANI ÇOK DÜŞÜK
Bir ülkenin dünyada saygın bir yerinin olması için kadın erkek eşitliğinin toplumun en temel değeri haline gelmesi gerektiğini dile getiren Tahiroğlu, “Bir ülkenin gelişmiş bir ekonomiye kavuşması, kadınların iş gücü piyasasına yaygın olarak katılmasına bağlıdır. Oysa Türkiye’de iş gücü piyasasının en belirgin özelliklerinden biri, kadınların iş gücüne katılım oranının çok düşük olmasıdır. Ülkemizde kadınların iş gücüne katılımını artırmak ve çalışan kadınların refah düzeyini yükseltmek için, yasal düzenlemeler yapılmalıdır” dedi.

KADINLAR, YAŞAMIN BÜTÜN ALANLARINDA EŞİT HAKLARA SAHİP OLMALI
Kadınların bilgi toplumunda ve ekonomisinde çok daha başarılı olabildiğine işaret eden Tahiroğlu, şunları kaydetti: “Yenilik geliştirme konusunda önde olan ülkeler, bilim ve araştırma alanlarında çalışan kadınların oranlarının erkeklerin düzeyine ulaştığı ülkelerdir. Kadınlar, iş gücüne çok daha yüksek oranlarda katılmalı ve yükselen bilgi ekonomisinde daha etkin bir biçimde yer almalıdır. İleri teknoloji üreten ve kullanan bir bilgi ekonomisi hedefine ulaşabilmek için kadınların, yaşamın bütün alanlarında erkeklerle aynı haklara sahip olması gerekir.”

Tahiroğlu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA