MTSO Başkanı Aşut; BAŞKAN ADAYI ŞAİBESİZ OLMALI | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı 
MTSO Başkanı Aşut; BAŞKAN ADAYI ŞAİBESİZ OLMALI

 

MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, adaylık şle ilgili spekülasyonlara

MTSO'DA İLKE LİYAKATTIR! 

Aşut, MTSO'nun kentte sadece ekonomik bir güç olarak algılanmaması gerektiğini belirterek, "Türkiye'nin en köklü ticaret odası olan MTSO Mersin'de sosyal ve kültürel olarak da önemli bir denge oluşturmaktadır. O nedenle Mersin iş dünyası seçim yaparken dikkat eder. Geçtiğimiz seçimlerde kendi ekibim bile beni çeşitli nedenlerden dolayı eleştirdi. Bu eleştirin altında yatan neden çatının doğru kurgulanmasıdır. En önemlisi ise liyakat ilkesidir" dedi. 

BAŞKAN ADAYI ŞAİBESİZ OLMALI 
Adaylığı ile ilgili olarak ise henüz sandığa gitmediğini, dolayısıyla sandıktan çıkmadan ben adayım diyemeyeceğini ifade ederek, " Büyüklerimizin bir lafı vardır. Sandıktan çıkacaksın sonra aday olabilirsiniz . Sandıktan  çıkamadan dışarıdan yaygara koparmayla aday olunmaz. Böyle bir yapı burası.  Yani Böyle bir yapıdan sandığa gittiniz. Sandıktan çıktıktan sonra komiteye girdiniz ve meclis üyesi oldunuz. Eğer hakkınızda şaibe yok ise altını çizerek söylüyorum. Hakkınızda istinad edilmiş bir suç yoksa temiz kağıdınızı getirirseniz meclis üyesi olursunuz.  Sonra o meclis doğru bir şekilde başkan ve yönetim kurulu üyelerini seçer.  Ben adayım demeyle bir şey olmaz. Sandıktan çıkacaksın sonra adaylığını açıklayacaksın." şeklinde konuştu. 

KOLTUĞA TEPEDEN İNEMESSİNİZ! 
Seçilecek ismin önemli olmadığına vurgu yapan Başkan Aşut, "İsim hiç önemli değil. Şehre hizmet edecek bir yapının oluşması lazım. Ben olmayabilirim. Ben ilk odaya girdiğimde yönetim kurulu üyesi değildim. Ama ben çalışarak bir yerlere geldim. 19 yıl önce ben çalışa çalışa geldim buralara. Önce ben meclis üyesiydim. Sonra yönetim kurulu üyesi oldum. Ardından başkan yardımcısı oldum. O dönem başkanımız vefat etti. Arkadaşlarımızın ortak kararıyla ben başkan oldum. O dönemde ben aday oldum. O zaman sistem farklıydı.  Şimdi öyle bir şey yok. Kademe kademe geçeceksiniz isim önemli değil. Şunu burada söylemek istiyorum ben meclis üyesi olduğum zaman benim için yönetim kurulunda liyakatli doğru insanların olması önemliydi." diye konuştu. 

GELENEKÇİ YAPISI BOZULAMAZ 
MTSO'nun 17 bin üyesi olduğunu hatırlatan Başkan Şerafettin Aşut, " Her üyem liyakatiyle Mersin Ticaret Odasını temsil edecek insanlardır.  Ticaret kanunun gereği Ahmet geldi böyle yönetecek Mehmet geldi böyle yönetecek diye bir mantık olamaz. Gelen herhangi bir arkadaşımız eğer böyle bir hata yaparsa 657 ile yargılanırsız. Devlet memurlarının aldığı cezanın aynısını bizde alırız. Bu çerçeveden baktığımız zaman bütün arkadaşlarım doğru yolda yürümek zorundalar.  Serbest bölgedeki Suriyeli iş adamlarının kendi adaylarını belirleyebilir..Kurallara uyduğu müddetçe seçilme şansları var:  Neden olmasın bu bir zenginlik. Eğer onlarda bu Mersin'de ekonomik anlamda bir hareketleri varsa onlarında bu çorbada tuzu olması lazım.  Kendi sektörlerinde seçilme şansları var." dedi.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA