MERSİN EKONOMİSİ | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı 
MERSİN EKONOMİSİ

 

Av. Alpay Antmen’in Kaleminden

Mersin’de iş yapan esnaf , ticaret yapan tüccar , üretim yapan sanayici , tarım yapan çiftçi ekonomik anlamda halinden hiç de memmun değil.

Dolar 4 TL , Euro 5 TL, benzin 6 TL oldu olmasına ama Mersin ekonomisinin vaziyeti bu tablodan da vahim gibi gözükmekte.
 
Başta esnaf  AVM’ler nedeni ile  iş yapamıyor , siftah etmeden günü geçiriyor.Ticaret erbabı ve Mersin sanayicisi durumdan şikayetçi , tarım ile uğraşanları hiç sormayın tamamına yakını mutsuz.
 
Türkiye ekonomisi kötü ; kötü olmasına kötü ama biz Yerel olarak birlikte ne yapabiliriz. Bunu düşünmemiz gerekiyor.
 
Önce esnafımızı kalkındıralım. Alış verişlerimizi küçük esnaftan , bakkaldan ve pazarlardan yapalım. İhtiyaçlarımızı olabildiğince AVM’ler yerine çarşı esnaflarından , çarşılardaki mağazalardan alalım.
 
Mersin ekonomisini hep birlikte canlandırmalıyız. Vatandaş olarak bizler üzerimize düşeni yaparız , yapmasına ama , Yerel yöneticilerimize de çok büyük iş düşüyor burada.
 
Örneğin , Belediyelerimiz üretici pazarlarını artırmalı ve desteklemeli. Ayrıca kooperatifler kurarak üretimi ve tüketimi kârlı hale getirebiliriz.
 
Daha da önemlisi Mersin’e hep birlikte sahip çıkmamız gerekiyor.
 
Önümüzde Yerel Seçimler var. Aday adayları yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Aday adayları ve sonrada adayların bu Kent için ne projeleri var onları Halkımıza anlatmaları lazım. Sabahtan akşama kadar esnaf ziyareti ile , yöre Dernekleri ziyaretleri ile değil uygulanabilir proje üretip bunları nasıl hayata geçireceğini anlatacak siyasetçiler lazım bu Kent’e. 
 
Bu arada , siyasetçilerin proje diye ortaya atılacak her şeyin mali kaynağının da nasıl olacağını anlatmaları gerekiyor. Kağıt üzerinde kalan projeler , tabela projeleri ya da rakamlarla proje yaptık ettik diyerek ile bu işler olmuyor maalesef.
 
Başka Mersin yok…
 
Sevgi ve saygılarımla…



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA