KARBOĞAZI, YATIRIM ve İLGİ BEKLİYOR | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı 
KARBOĞAZI, YATIRIM ve İLGİ BEKLİYOR

 

Serkan TULTAK

Yıllardır konuşur ve yazarız…
Ama konu Mersin olunca sonuç aynı olur!
İşte Karboğazı…
Kayseri’den çok daha güzel bir kent Mersin de çok önemli bir kayak merkezi olabilir.
Fakat olmuyor, olamıyor…
Daha yolu bile doğru düzgün değil.
 
***
 
Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin ile Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Ali Akdemir ve Ali Can, Nisan ayına kadar yerde kalan yüksek kar miktarı ile kayak turizmi açısından önemli üslerden biri olabilecek Karboğazı Turizm Bölgesi’nde incelemelerde bulundu.
Verdikleri bilgiler ve anlattıkları bugüne kadar konuştuğumuz sorunların benzeri gibi…
“Mersin’e 120, Adana’ya 100, Çukurova Bölgesel Havalimanı’na 80, Tarsus’a 60, Tarsus Kıyı Kesimi Turizm Bölgesi’ne 80, Niğde’ye 100 kilometre mesafede yer alan bu bölge; 2006 yılında turizm bölgesi ilan edilmesine rağmen, herhangi bir ilerleme kaydedilmemiş.
 
1/100 binlik planda işaretlenen bu turizm bölgesinde altyapı çalışmaları Mersin Büyükşehir Belediyesi tamamlanmalı, bölge yatırımlara uygun hale getirilmelidir.
 
Yaklaşık olarak 11 kilometre yol, içme suyu, kanalizasyon, gözetleme kuleleri acilen yapılmalıdır. Yapımı tamamlanan Trafo ve elektrik iletim hatları 4 kilometre daha uzatılmalıdır.
 
Palandöken ve diğer kış sporu bölgeleri gibi; kayak atlama sporlarının yapılabileceği eğim, kar miktarı ve geniş alanı içinde barındıran bölge, kentimizin yıldız tesislerine sahip olacaktır.
 
Kentimize önemli gelir sağlayacak bölge; aynı zamanda binlerce istihdam sağlayacaktır.
 
Günümüzün önemli gelir kaynaklarından olan futbol takımları, başka illerde ve ülkelerde kamp yapmaktadırlar.
 
Yaz aylarında serin iklime sahip yerler arayan takımlar için Karboğazı ideal bir havaya sahip.
 
Burada tesislerin yapılması ile onlarca futbol takımı kamp çalışmaları için burayı kullanacaktır. Yaylacılık faaliyetleri de son yıllarda gelişmeye başladı.
 
Dağ otellerinin yapılması sayesinde; kamp ve yayla turizmi bu bölgede gelişecektir”
 
***
 
Yıllardır konuşur ve yazarız…
Bu gidişle yıllarca yazmaya ve konuşmaya devam edeceğiz.


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA