HACI BEKTÂŞ-I VELİ ANMA ETKİNLİKLERİ YAPILDI | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı 
HACI BEKTÂŞ-I VELİ ANMA ETKİNLİKLERİ YAPILDI

 

SAMİ AKGÜN


Dünya olarak, ülke olarak hala atlatamadığımız bir salgın hastalık dönemi içindeyiz. Tabi bir yandan da hayat devam ediyor. Nevşehir ilimizin Hacıbektaş ilçesinde her yıl ağustos ayı içinde Hacı Bektâş-ı Veli anma kültür ve sanat etkinlikleri yapılıyor.

Bu sene ilk etkinlik Kültür ve Turizm bakalığı tarafından “Bir velinin varisiyiz, mirasımız aşktır bizim” temasıyla 14 ağustos 2020 Cuma günü yapıldı. Kültür müzesi önünde açık havada yapılan etkinlikte, kısa film gösterisi ve konuşmaların ardından semahlar dönüldü. Etkinlikte Unesco’nun 2021 yılını Hacı Bektâş-ı Veli yılı ilan etmesinin duyurusu da yapıldı.

Ertesi gün Hacı Bektaş belediyesi öncülüğünde hazırlanan ve üç gün sürecek programlar vardı. Ünlü sanatçıların sahneye çıktığı “Kadıncık Ana” konseriyle başlayan etkinlikler çeşitli faaliyetlerle devam etti. Bu seneki Barış ve Kardeşlik ödülü Hacı Bektaş ilçesine önemli hizmetlerde bulunan “Hızır Avusturya” adlı kuruma verildi.

Aşırı kalabalıkların davet edilmediği, daha çok protokol düzeyinde davetlilerin bulunduğu etkinliklerde, pandemi koşullarına azami olçude hassasiyet gösterildi. Seneye pandemi de bitmiş olursa çok daha görkemli ve dünya çapında programlar bizi bekliyor gibi.

Hacı Bektâş-ı Veli 13. yy’da yaşamıştır. Anadolu’ya Horosan’dan gelmiştir. Bazı efsanelere göre güvercin donunda gelmiştir. Getirdiği entellektüel birikimin içinde askerlik, bilim, din, felsefe, ahlâk, vicdan vardır. Görüşleri ve düşünceleri sadece yaşadığı zamana değil geleceğe de ışık tutmuştur. Anadolu’nun Türkleşmesinde ve İslamlaşmasında önemli katkılar sağlamıştır.

“İncinsen de incitme. Dili, dini, rengi ne olursa olsun iyiler iyidir. İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır” diyen, “Sevgi, hoşgörü, kardeşlik ve barışın simgesi” olmuş Anadolu’nun büyük bilgesi Hacı Bektâş-ı Veli’yi saygıyla anıyorum.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA