BİLDİĞİNİZ GİBİ MUHARREM AYI İÇİNDEYİZ | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı 
BİLDİĞİNİZ GİBİ MUHARREM AYI İÇİNDEYİZ

 

Sami Akgün- yazdı

 

Hafta sonu Ankara’daydım. Tahtacılar derneği başkanı olmam dolayısıyla dostlarımız sağ olsunlar bir tv programına katılmak üzere davet etmişlerdi. Buse Gençtürk’ün hazırlayıp sunduğu “Ulusal Özel” programına Ankara’dan Hüseyin Gazi türbesi dedesi Hüseyin Öz dostumuzla birlikte konuk olduk. TRT halk müziği sanatçısı Muzaffer Şahin’de türkü ve deyişleriyle bize eşlik etti.

Bildiğiniz gibi muharrem ayı içindeyiz. Bu ayda Muharrem orucu dediğimiz bir oruç tutuluyor. İslamiyet öncesi de tutulan bir oruç. Kutsal kitabımız Kuran’da da geçiyor. 
Aşure ayı diye de biliniyor. İnsanlık için önemli birçok olay bu ayda yaşanmış. Nuh’un gemisi bu ayda karaya oturmuş mesela. İslam tarihinde çok önemli olaylar bu ayda meydana gelmiş. Kerbela olayı bu ayda yaşanmış. İslam tarihindeki çelişkilerin doruk noktaya çıktığı bir tarih.

Haliyle konumuz Muharrem ayıydı. Halk ozanımızdan dinlediğimiz güzel bir deyişle başladık programa. Muharrem ayının önemi, Hz. Hüseyin ve Kerbela olayının nedenleri, sonuçlarını konuştuk. Bu ayda tutulan oruçlardan ve yapılan ibadetlerden bahsettik. Hüseyin Öz dedem Kerbela olayının arka planını, öncesini sonrasını anlattı. Hz. Hüseyin’in haksızlığa karşı duruşuyla insanlığa örnek olduğunu söyledi.

Tahtacılardan bahsettim ben de. Orman işçiliği yaptıklarından, okuma yazma oranlarının artmasıyla diğer mesleklere de yöneldiklerinden, Muharrem ayında neler yaptıklarından vs. uzun uzun anlattım. Ayrıca Aleviliğin batıni yönüne vurgu yapan şeyler de söyledim. Güzel bir program oldu. İzlemek isteyen dostlar için sosyal medyada da paylaştım.

Dostlarımız bana otelden yer ayırtmışlar. Aynı gün dönmeme müsaade etmediler. Bu sayede yeni dostlar da edindim. Ankara biraz kasvetli geldi bana. Birbirine yakın çok fazla büyük binalar var. Bunaldım sanki biraz, ama dostların sıcaklığı sayesinde alıştım, rahat ettim. Kızılay, Ulus, Çankaya dolaştık biraz. Ayrıca Ankara’nın en yüksek tepesinde bulunan Hüseyin Gazi türbesini de gezdirdiler bana.

Güzel bir hafta sonu oldu. Hem programa katıldım. Hem de dostlarla bir arada oldum. Ankara’da beni misafir eden tüm dostlara ve özellikle Hüseyin Öz dostumuza çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Muharrem ayı dolayısıyla oruç tutan, aşure pişiren, yemek yapan tüm canlarımızın oruçlarının ve hizmetlerinin hak katında kabul edilmesini diliyorum. İnsanlığın güzel şeyler yaşamasına vesile olmasını diliyorum.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA