TOROSLAR’DA TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı 
TOROSLAR’DA TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

 

TOROSLAR’DA TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Toroslar Belediyesinin Temmuz Ayı Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz başkanlığında yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Arpaçsakarlar Mahallesi, 1.Etap 1/1000 Ölçekli İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planına ait alınan Mersin 2. İdare Mahkemesinin 2022/1153 Esas Numaralı, 2023/733 Karar Numaralı kararının uygulanmasına ilişkin teklif görüşülürek, İmar ve Bayındırlık ile Çevre ve Sağlık Komisyonlarına havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

 “SPORUN VE SPORCUNUN YANINDAYIZ”

Tüm komisyonların ortak raporu doğrultusunda Toroslar Belediyesi Spor Kulübü’ne, belediye bütçesinden 500 bin TL maddi destek sağlanmasına ilişkin gündem maddesi de oy birliğiyle kabul edildi.

Başkan Yılmaz, sporun ve sporcunun her zaman yanında olduklarını belirterek; “Toroslarımız, tesisleşme ve sporcu sayısı itibariyle hem kentimizin hem de ülkemizin model aldığı bir ilçe haline geldi. Toroslar Belediye Spor Kulübü bünyemizde farklı branşlarda belediyemizi temsil eden çocuklarımız ve gençlerimiz, ulusal ve uluslararası organizasyonlardan başarı ile dönüyor. Bu da Toroslarımız ve kentimiz için gurur verici” dedi.

Daha sonra diğer gündem maddelerine geçildi. Toroslar Belediyesinin 2023 yılındaki finansman ihtiyacının borçlanma yoluyla giderilmesine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu görüşülerek, oy çokluğuyla kabul edildi.

“TOROSLAR ve MERSİN İÇİN ÖNEMLİ BİR KONU”

Arpaçsakarlar Mahallesi ve çevresini kapsayan Toroslar 1. Etap 1/1000 ölçekli ilave ve revizyon uygulama imar planına ait Mersin 2. İdare Mahkemesinin 2021/1164 Esas Numaralı ve 2023/661 Karar Numaralı kararının uygulanmasına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonunun Ortak Raporu da görüşülerek oy çokluğuyla kabul edildi.

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) Mersin İl Koordinasyon Kurulu’nun, Toroslar Belediyesince kabul edilen Arpaçsakarlar Mahallesi 1. Etap Uygulama İmar Planı’nın iptali için açtığı davanın takipçisi olacaklarını belirten Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; “Bu imar planı yapıldı, kesinleşti, ilan edildi. Vatandaşımız da buna göre pozisyon aldı, sözleşme yaptı, ruhsat aldı ve bir takım inşaatlara başladı. Burada vatandaşımızın mağduriyeti var. Şehir açısından bahsediyorum özellikle depremden sonra ortaya çıkan bir konut ihtiyacı var. Onun için bu konuyu hızla geçirmek tarafındayız. Bu arada mahkemenin süreci de bitmiş değil. Zaman kaybına uğramamak için bu kararı almak zorundayız. Çünkü bu kararı hep birlikte bu mecliste almamızla bitmiyor. Buradan Büyükşehir Belediyesine gidecek ve askıya çıkacak. İmar Planını akamete uğratan bu süreci mümkün olduğu kadar kısa tutmak niyetindeyiz. Bunun için de olağanüstü toplantımızı yaptık, komisyonumuz da raporu verdi. Onun için devam etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bu konu, Toroslar ve Mersin için önemli bir konu. Aynı zamanda bu karar son derece ilginç bir karar. Bir hukukçu olarak söylüyorum, soyut şeylere dayanan kent estetiği ve kent silueti öne sürülüyor. Hep beraber bu kararın akibetini takip edeceğiz” diye konuştu.

Ağustos ayında meclisin tatil olması nedeniyle bir sonraki meclis toplantısının 05 Eylül Salı günü saat 14.00 olarak gerçekleştirilmesine karar verildi.

BAŞKAN YILMAZ; “SİVAS KATLİAMI’NI SAVUNANLARI İBRETLE İZLİYORUZ”

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde bir konuşma yapan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, tarihe kara bir leke olarak geçen Sivas ve Başbağlar Katliamı’nı kınayarak, hainlerin hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaklarını söyledi.

Başkan Yılmaz, konuşmasında şunları söyledi; “2 Temmuz 1993, Sivas Katliamı’nın yıl dönümü. 5 Temmuz 1993, Başbağlar Katliamı’nın yıl dönümü. 3 gün arayla provokasyon ortaya çıkarmak için yapılmış bir katliam. Bizi, canlarımızı birbirimize düşürmek için dış eller tarafından yapılmış bir provokasyon. Tarihimize kara bir leke olarak geçmiştir. Vefat edenleri rahmetle anıyorum. O gün, orada fail olanları destekleyen daha sonra da mahkemede onları savunanların da nerede bulunduğunu, nerede durduğunu görüyorum. İbretle izliyoruz. Allah, bu tür sıkıntılardan ve acılardan devletimizi, milletimizi korusun.  Birliğimiz ve beraberliğimiz daim olsun.”

“ETLE TIRNAK GİBİYİZ. BİZİ HİÇ KİMSE AYIRAMAZ VE BÖLEMEZ”

Güçlü Türkiye’de hep beraber yaşamaya devam edeceklerini vurgulayan Başkan Yılmaz; “İki katliam arasında üç gün var. İki grubu birbirine düşürmek isteyen bir provokasyondu. Milletimiz bu oyuna gelmedi. Biz, devletimizin, milletimizin, insanımızın sünnisiyle alevisiyle yanındayız, arkasındayız, emrindeyiz. Etle tırnak gibiyiz. Bizi hiç kimse ayıramaz, bölemez. Çünkü birlikte yaşama irademiz, ortak geçmişimiz ve ortak geleceğimiz var. En önemlisi geleceğe dair umutlarımız var. Güçlü Türkiye’de hep beraber yaşayacağız inşallah” diye konuştu.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA