CHP Mersin Milletvekili Kış, Ulaştırma Bakanı’na Yüklendi | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
CHP Mersin Milletvekili Kış, Ulaştırma Bakanı’na Yüklendi

 

CHP Mersin Milletvekili Kış, Ulaştırma Bakanı’na Yüklendi

" Turuncu hayaller kurmayın. Mersin'in rengi değişmez"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun  Mersin ziyaretinde, yerel seçimlerde büyükşehir ve ilçelerini turuncuya boyayacakları yönündeki sözlerine CHP Mersin  Milletvekili Gülcan Kış’tan cevap gecikmedi.

Kış,  " Sayın Bakan bitmemiş yatırımların başkenti haline getirdikleri Mersin için turuncu hayaller kurmasın. Mersin'in tercihi de rengi de değişmez.dedi.

Mersin’in sorunları üzerine TBMM Genel Kurulu’nda gündem dışı konuşma yapan CHP’li Kış, yıllardır Mersin’e gelip sözler verip sonra da Mersin’i unutan AKP’li Bakanlara tepki gösterdi.

CHP’li Kış, Geçen hafta sonu Mersin’e gelerek bitmeyen projeler için gurur duyduklarını  ve Mersin’i turuncuya boyayacaklarını açıklayan Ulaştırma Bakanı’nı hedef aldı.

Bakan Uraloğlu'nun, Mersin için vaadedilen tüm  projelerin gerçekleştiğini hatta Mersin için daha fazlasını yaptıklarını içeren sözlerini meclis kürsüsünden eleştiren CHP'li Gülcan Kış, Bakan’a  sert tepki gösterdi.

Milletvekili Kış,  Bakan’a ve AKP sıralarına şöyle seslendi:

 "Ortada bitirilmemiş ve defalarca ihalesi iptal edilen Çukurova Havalimanı varken, ortada eziyet yoluna dönüşen D400 karayolunu  rahatlatacak ve bitirilmeyen Çeşmeli-Taşucu Otoyol Projesi varken bu yatırımlardan sorumlu bir Bakan’ın "Mersin için ne vaadettiysek yaptık" demesine  uzun yıllardır Mersin'de yaşayan bir milletvekili olarak şaşırmadım dersem yalan olur." diyerek cevap verdi.

"Sayın Bakan Mersin'in hakkını verin"

Mersin'in Türkiye'de en fazla vergi veren illerin başında geldiğinin  altını çizen Gülcan Kış, " Mersin'in Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan 3 temel talebi var: Havalimanımızı bir an evvel hizmete açın, Çeşmeli-Taşucu Otoyol Projesi'ne bir an evvel başlayın, Mersin'imizi bir an evvel hızlı tren hatlarına entegre edip "Batı Mersin" dediğimiz bölgemizi de demir yolu ağıyla tanıştırın. Özetle, siz Mersin'in hakkını verin Sayın Bakan; zaten Mersin Büyükşehir Belediyemiz tüm Türkiye'ye örnek olacak bir hizmet anlayışıyla 2024 yılında da görevine layıkıyla devam edecektir " diyerek Bakan Uraloğlu'nun Mersin'in taleplerine daha ciddiyetle bakmasını önerdi.


"Mersinlilerin gözünü boyamaya çalışmayın"


Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun Mersin ziyaretinde  yerel yönetimlerle ilgili yaptığı açıklamalara da değinen  CHP'li Kış, " Sayın Bakan Mersin Büyükşehir'i ve ilçe belediyeleri ittifaka katıp, turuncuya boyayacaklarını söylemiş. Sayın Bakan Mersin'i hangi renge boyar bilemem ama bu sözleriyle Mersinlilerin gözünü boyamaya çalıştığını aklı selim olan herkes anlar. Ortada bitirilmemiş ve defalarca ihalesi iptal edilen yatırımlar varken bir  Bakan’ın Mersinle ilgili turuncu hayaller kurmasının takdirini kamuoyuna bırakıyorum.” dedi.

 Neredeyse her dönem bir bakanla temsil edilmiş olan Mersin'in geldiği bu durumu  uzun uzadıya anlatmaya gerek duymadığını belirten Kış, Mersin Büyükşehir Belediyesinin ve CHP’li ilçe belediyelerinin başarılı hizmetlerinden de bahsederek örnekler verdi.

Kış konuşmasına şöyle devam etti:    “Sayın Bakanı hayal kırıklığına uğratmak istemem ama Mersin'in kendi kendine yeten, kimsesizlerin kimsesi olan güçlü bir Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Belediye Başkanı var. Her şeye rağmen hizmet üreten, halkıyla kucaklaşan Cumhuriyet Halk Partili belediyeleri var; Bunu 1 Nisan sabahı hep birlikte göreceğiz"

CHP sıralarından alkış alan Milletvekili Kış, TBMM kürsüsünden yaptığı konuşmada, Mersin Milletvekillerine seslenerek Mersin’in sorunlarını çözmek için iktidar-muhalefet ayrımı yapmadan uzlaşı içinde tüm sorunları acilen çözme çağrısı yaptı.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA