MTSO, Kentsel Dönüşüm Çalıştayına hazırlanıyor | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı 
MTSO, Kentsel Dönüşüm Çalıştayına hazırlanıyor

 

MTSO, Kentsel Dönüşüm Çalıştayına hazırlanıyor

MTSO Kentsel Dönüşüm Çalışma Grubu, Mayıs ayında kentteki yapı stoğunun güçlendirilip deprem riskinin en aza indirilmesine katkı sunacak, bilimsel yöntemlerin tartışılacağı ‘Mersin Kentsel Dönüşüm Çalıştayı’na hazırlanıyor.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 14 No’lu İkamet Amaçlı İnşaat, 15 No’lu Mühendislik ve Mimarlık, 16 No’lu İnşaat Malzemeleri Üretimi ve Ticareti, 39 No’lu Emlak ve Destek Faaliyetleriyle 40 No’lu Genel İnşaat Faaliyetleri Meslek Komitesi Üyelerinden oluşan MTSO Kentsel Dönüşüm Çalışma Grubu faaliyetlerini sürdürüyor. Mersin’in kentsel dönüşümüne ışık tutması adına İstanbul’a giderek uygulamaları yerinde inceleyen Çalışma Grubu Üyeleri, düzenledikleri toplantıyla hazırladıkları gözlem sonuç raporundaki tespitleri Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır’la paylaştı. 
Mersin’in en büyük sıkıntısının sahil bandının önemli bölümündeki zemin sıvılaşması ve 1999 yılı öncesi binaların büyük kısmının riskli yapı sınıfında olduğuna dikkat çekilen toplantıda çalışmalara pilot bölge olarak Mezitli ve Yenişehir’den başlanabileceği önerisi getirildi. Toplantıda İstanbul’da uygulanan yöntemleri aktaran Çalışma Grubu Üyeleri, dönüşüm sırasında her belediyenin kat maliklerini ikna etmek için farklı yöntemler uyguladığına değindi. Kimi binanın yıkılması kiminin güçlendirilmesi gerekeceğinden Mersin özelinde de farklı uygulamalar geliştirilmesi gerektiği ifade edilen toplantıda en verimli sonucun belediyelerin, müteahhitlerin ve kat maliklerinin ikna olacağı ortak bir paydada buluşması halinde alınabileceği vurgulandı. Kentin olası depremlere hazır hale getirilmesinin önemine dikkat çekilerek çalışmalara vakit kaybedilmeden başlanması gerektiği ifade edildi. 
Mezitli ve Yenişehir’de deprem sonrası riskli bina tespitinin büyük ölçüde yapıldığı, imar çalışmalarının da diğer ilçelere oranla daha hazır olduğu ifade edilerek ilgili belediyelere pilot bölge olma önerisi götürülmesi kararlaştırıldı. Kentsel dönüşüm konusunda belediyelerin tek başına başarıya ulaşma ihtimali bulunmadığı da belirtilen toplantıda belediyelerin, MTSO ve ilgili meslek odalarının,  özel sektörün işbirliği içinde hareket etmesi gerektiği ifade edildi. 
Uygulamaları yerinde görmesi sonrasında geniş katılımlı bir Kentsel Dönüşüm Çalıştayı düzenlemeye hazırlanan MTSO Kentsel Dönüşüm Çalışma Grubu, bu çalıştay sonrası oluşacak raporu belediye başkanlarına sunacak. 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA