ŞEHİR TİYATROSUNUN AYAK SESLERİ DUYULMAYA BAŞLADI | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
ŞEHİR TİYATROSUNUN AYAK SESLERİ DUYULMAYA BAŞLADI

 

Erdemli Belediyesi Şehir Tiyatrosuyla ilgili çalışmalar sürüyor.

Erdemli Belediyesi Şehir Tiyatrosuyla ilgili çalışmalar sürüyor. Erdemli’yi kültür ve sanat şehrine dönüştürmek için çalıştıklarını söyleyen Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “kültür merkezi binamızın açılmasıyla birlikte, belediyemize ait kuracağımız şehir tiyatrosu da oyunlarını sergilemeye başlayacak” dedi.

Belediyece açılan tiyatro kursundan seçilen oyunculardan oluşturulacak olan Erdemli Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekibi, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu çalışmalarla Erdemli Belediyesi şehir tiyatrosunun ayak seslerinin duyulmaya başladığına dikkat çeken Başkan Tollu, Erdemli’yi kültür ve sanat şehri haline dönüştüreceklerini söyledi. Tiyatro Kursu, Çağdaş Halk Dansları Kursu ve Fotoğrafçılık Kursuyla başlayan kültürel ve sanatsal eğitim atağının, kültür merkezinin açılmasıyla daha kapsamlı ve daha kaliteli olarak süreceğini bildiren Başkan Tollu, sözlerine şöyle devam etti:

ERDEMLİ KÜLTÜR VE SANAT ŞEHRİ OLACAK

“ Kültür Merkezimiz çok yakında açılacak. Daha önce ifade ettiğimiz gibi,  herkesin kendisinden bir şeyler bulduğu, her zaman için aktif olarak kullanabilen, içinde sinema salonları, tiyatro salonları bulunan bir merkez olacak. Kültür merkezinin en önemli enstrümanı hiç şüphesiz Erdemli Şehir Tiyatrosu ekibi olacaktır. Açılan tiyatro kursunda yetenekleriyle dikkat çeken oyuncuların oluşturduğu bu ekip, ilçemizin tiyatro alanındaki eksikliklerini büyük oranda karşılayacaktır. Erdemli’yi kültürel alanda geliştirebilmek için çalışmalarımız sürecek. Erdemli kültür ve sanat şehri olarak anılacaktır. Her alanda Erdemli’ye ilkleri yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.

SANDALCI: ERDEMLİ’DE KURULAN İLK TİYATRO BİZE NASİP OLDU

Tiyatro grubunun azimle, yılmadan çalıştığını vurgulayan belediye tiyatro eğitmeni Deniz Sandalcı, planlarının kültür merkezinin açılışında iki oyun sergilemek olduğunu ifade etti. Bu amaçla daha sıkı ve yoğun şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Sandalcı, Kültür Merkezinin açılışını sabırsızlıkla beklediklerini söyledi. Tiyatronun bir yaşam tarzı olduğuna vurgu yapan Sandalcı, herkesin bunun farkında olması gerektiğini ve tiyatroya sahip çıkılmasını dile getirdi. Erdemli’de ilk defa bir tiyatro ekibinin kurulduğunu, bunun da kendilerine nasip olduğunu beyan eden Sandalcı, “Erdemli’ye bunu armağan eden, bizlere bu fırsatı veren Erdemli Belediye Başkanımız Satın Mükerrem Tollu’ya teşekkür ediyoruz. Kendisini mahcup etmeyeceğiz. Erdemli Belediyesi Şehir Tiyatrosu başarıdan başarıya koşacaktır” diyerek sözlerini sonlandırdı.  



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA