Adaylarda son söz Kılıçdaroğlu’nun | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Adaylarda son söz Kılıçdaroğlu’nun

 

CHP’de, 1 Kasım seçimlerinde milletvekili aday listesi üzerinde son çalışmalar yapılıyor.

Zihni Erdem / Ankara | aydinlikgazete.com
CHP’de, 1 Kasım seçimlerinde milletvekili aday listesi üzerinde son çalışmalar yapılıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun üzerinde çalıştığı ve kritik noktalarda son sözü söylediği aday isimlerinin yer aldığı liste, bu hafta içinde toplanacak Parti Meclisi toplantısından sonra 18 Eylül’de YSK’ya teslim edilecek.

KILIÇDAROĞLU TAM YETKİLİ
CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu ve kurmaylarının seçim hazırlıkları kapsamında aday listeleriyle ilgili hazırlıkları büyük ölçüde tamamladığı öğrenildi. Kılıçdaroğlu ve kurmaylarının hafta boyu üzerinde çalıştığı listelerde son Parti Meclisi’nde tam yetkili kılınan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun son sözü söyleyeceği ifade edildi. 
Kılıçdaroğlu’nun belirlenmesinde ağırlık olarak söz sahibi olduğu listelerin önce MYK’dan geçirileceği ve daha sonra da 16-18 Eylül tarihlerinde toplanması beklenen Parti Meclisi’nin bilgisine sunulacağı öğrenildi. Parti Meclisi’nde Kılıçdaroğlu’na tam yetki verildiği için listelerin PM’nin onayına sunulmasına gerek bulunmadığı belirtildi.

SÜRPRİZ DEĞİŞİKLİK BEKLENTİSİ
CHP kulislerinde Kılıçdaroğlu’nun, “7 Haziran’da seçilen arkadaşlarımız sadece yemin edebildiler. Onların yerini değiştirmeyi doğru bulmuyorum” sözlerine karşın listelerde bazı sürpriz değişikliklere gidebileceği ifade ediliyor. 
7 Haziran seçimlerinde ön seçimden çıkan milletvekillerinin yeniden aday gösterileceği, ancak partinin milletvekili çıkaramadığı ve oy kaybettiği seçim bölgelerinde listelerde, adaylarda ve aday gösterileceklerin sıralamalarında bazı değişikliklere gidilebileceği belirtildi. 
CHP kulislerinde Kılıçdaroğlu’nun üç büyük illerin birinci sıralarına kadın aday koyma fikrini gözden geçirebileceği konuşuluyor. 
CHP’nin 7 Haziran’da milletvekili çıkaramadığı illerin aday listelerinde değişikliğe gitmesine kesin gözüyle bakılıyor. CHP’nin özelikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile İç Anadolu’nun bazı illerinin listelerinde köklü değişikliklere gitmesi bekleniyor. Yönetim, 2011 seçimlerinde çıkardığı ancak 7 Haziran seçimlerinde elindeki milletvekillerini kaybettiği Tunceli (2), Kahramanmaraş (1) Adıyaman (1) Ardahan (1) ve Niğde (1) illerindeki liste başlarını değiştirmeyi planlıyor.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA