1. Uluslararası Mersin Maratonu İçin Nefesler tutuldu | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
1. Uluslararası Mersin Maratonu İçin Nefesler tutuldu

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 20 Eylül 2015 Pazar günü düzenlenecek olan1. Uluslararası Mersin Maratonu’nun basın toplantısı Orkide Kafe’de gerçekleştirildi.

Toplantıya, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Büyükşehir Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı, Türkiye Spor Yazarları Derneği Mersin İl Temsilcisi Ali Adalıoğlu, Mersin Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal, Atletizm Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Halil Oğuz, Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Mesut Bakkal, Milli Atlet Burcu Yüksel, sporcular Tola Asseffa Argachew, Abdelilah Cherkaoui ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

20 Eylül Pazar günü yapılacak olan 1. Uluslararası Mersin Maratonu hakkında bilgi vermek amacıyla düzenledikleri basın toplantısında konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Mersin’de ilk defa gerçekleştireceğimiz maratonun Mersinimiz için çok önemli bir organizasyon olduğunu belirtmek isterim. Yapılacak olan bu maraton, Türkiye’de gerçekleşen en önemli maratonlardan biri olacak” dedi.

Etiyopya, Fas, Kenya, Amerika Birleşik Devletleri, Rusya, Almanya, Bulgaristan, İtalya, Çek Cumhuriyeti ve Kıbrıs’tan yaklaşık 50 uluslararası sporcunun katılacağı maratonun 42 bin 195 metrelik parkurunun Mersin’in en önemli tarihi varlıklarından biri olan Soli Pompeipolis’in görkemli sütunları eşliğinde gerçekleşeceğine vurgu yapan Başkan Kocamaz, “42 bin 195 metre, 15 bin metre yarışları ve halkımızın da katılacağı 5 bin metre halk koşuşu gerçekleştirilecek. Bugün itibariyle 42 bin 195 metrede, Türkiye de dahil 10 ülkeden yaklaşık 250 sporcu, 15 bin metrede yine aynı şekilde Türkiye de dahil 10 ülkeden yaklaşık 675 sporcu yarışlara katılmak için başvuru yaptı” diye ifade etti.

Halkın katılacağı 5 bin metre halk koşusuna şu anda 1000’e yakın başvuru yapıldığını belirten Başkan Kocamaz, başvuruların Cumartesi akşamına kadar devam edeceğini söyledi.

“SPOR FAALİYETLERİYLE KENTLİLİK BİLİNCİNİ GELİŞTİRİYORUZ”

Mersin’in, bu tür büyük çaplı etkinliklere şiddetle ihtiyaç duyan bir kent olduğunun altını çizen ve bu tür organizasyonların ülkeleri birbirine yaklaştırmanın yanı sıra kentte kardeşlik ve kentlilik bilincini geliştireceğini sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Mersin’in uluslararası spor organizasyonlarına ev sahipliği yapacağına söz vermiştik. Bu amaçla Mersin Uluslararası Bisiklet Turu (Tour of Mersin), Pro-Beach Open Mersin Plaj Voleybolu Turnuvası, Atletizm Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası gibi birçok organizasyonu kentimizde gerçekleştirdik. Bu yık ilk kez gerçekleştirilecek olan 1. Uluslararası Mersin Maratonu’nda en büyük amacımız bu maratonu gelecek yıllarda daha da geliştirerek, dünya çapında bir organizasyona imza atmak” dedi.

MERSİN’İ SPOR ALANINDA GELİŞTİRİYORUZ

Spora ve sporcuya destek olmaya devam edeceklerini ve Mersin’i sporda Marka Kent haline getireceklerini söyleyen Başkan Kocamaz, Pazar günü gerçekleştirilecek Maraton kapsamında ‘Seviyorsan Koş’ temasıyla yapılacak Halk Koşusu ile Mersin halkını spora özendirerek sağlıklı yaşamı teşvik etmeyi amaçladıklarını vurguladı.

Mersin’de halkın spora katılımını artıracak projelerin olduğunu ve bu kapsamda hayata geçirilecek Akıllı Bisiklet Mersin Sahilinde projesine imza attıklarını belirten Başkan Kocamaz, “Projede yer alan bisikletleri Adnan Menderes Bulvarı üzerinde belirlenen güzergahlarda konumlandıracağız. Bu sayede halkımız ulaşmak istediği yere bisikletle giderek hem çevreyi korumuş olacak hem de sağlıklı yaşam için bir adım atmış olacak” diye konuştu.

‘Seviyorsan Koş’ temalı Halk Koşusu’na bütün Mersinlileri davet eden Başkan Kocamaz, koşabilecek olan vatandaşları 5 bin metre halk koşusunda koşmaya, koşamadığı takdirde ülkemizde son günlerde yaşanan elim olaylar, nedeniyle şehit ve gazilerimizi sahiplenme adına Mehmetçik Vakfı’na bağış yapmaya davet etti.

Uluslararası Mersin Maratonu’na katılacak olan tüm sporculara başarılar dileyen Başkan Kocamaz, emeği geçen herkese katkılarından dolayı teşekkür etti.

Başkan Burhanettin Kocamaz’ın ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Müdürlüğü tarafından parkurları tanıtmak amacıyla sunum yapıldı. Sunumda, Özgecan Arslan Meydanı’ndan başlayacak olan koşunun batıya doğru devam edeceği bilgisi verilirken, kırmızı renkte çizilen parkur çizgilerinin 42 bin 195 metre ve mavi renkte çizilen parkur çizgilerinin ise 15 bin metre de yarışacak sporcular için olduğu belirtildi. Halk koşusuna katılmak isteyen Mersinlilerin Forum, Marina, Kushimoto Sokağı, Viranşehir Sahil Büyükşehir Belediyesi Taş Bina önünde yer alan stantlarda 19 Eylül 2015 Cumartesi akşamına kadar başvuru yapabilecekleri ifade edildi.  



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA