Başkan Tarhan’dan Muhtarlara Akşam Yemeği | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
Başkan Tarhan’dan Muhtarlara Akşam Yemeği

 

Başkan Tarhan Muhtarlarla yemekte buluştu; sorun dinledi, yaptıklarını ve yapacaklarını anlattı.

MUHTARLARIMIZ DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞIDIR

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan Mezitli'deki muhtarlarla buluştu. 18 Eylül akşamı kalabalık bir muhtar grubu ile yemekte buluşan Başkan Tarhan, bugüne kadar yaptıkları önemli icraatlardan bazılarını vurguladıktan sonra, önümüzdeki günlerde yapacakları konusunda bilgi verdi. Yemekli toplantıya Belediye'nin ilgili müdürleri de katıldı.

Muhtarların yerel demokrasinin önemli bir parçası olduğunu belirten Tarhan "Muhtarlarımız mahallenin sorunlarının çözümü için çaba sarf ediyorlar. Burada siyaset yok. Sadece hizmet var. Biz de Mezitli Belediyesi olarak halkımıza hizmet için çaba harcıyoruz. Seçildiğimiz günden itibaren muhtarlarımızla sıkı ilişki içinde bulunmamızın nedeni sorunları anında ve yerinde çözmektir. Bugüne kadar çalıştık, bundan sonra da birlikte çalışmayı sürdüreceğiz" dedi.

MUHTARLARLA BİLGİ ALIŞVERİŞİ SÜREKLİ OLACAK

Mahallelerin tüm sorunlarının muhtarların ve birim müdürlerinin tespitleriyle farkında olduklarını belirten Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan "Mahallelerimizin sorunlarının çözümü için geldiğimiz günden beri muhtarlarımıza biz konuk olduk. En uzaktaki köyümüz artık mahalle, en uzak mahallelerimizden, Belediyemize en yakın mahallelerimize kadar ziyaretlerde bulunduk. Bu akşamda muhtarlarımızı biz konuk ettik. Mezitli genelindeki muhtarlarımızın katıldığı bu toplantı Belediye ve mahalleler arasındaki dayanışmayı arttıracağı gibi, Belediye hizmetlerinin anlatılmasında ve çözüm yollarının daha çabuk bulunması için gerekli.  Bilgi alış verişi mahallelerimize hizmet ulaştırmamızı daha da kolaylaştıracak. Tepeköy Mahallemizden, Viranşehir Mahallemize kadar pek çok tespitte bulunduk. Yollarımızın asfaltlanması, çöp konteynerlerinin düzenli bir şekilde konulması, parklarımıza oyun gruplarının takılması, yeni parklar yapılması bizim Belediye olarak asli görevimizden yalnızca bir kaçı. Bu asli görevlerimizde aksaklıkların olmamasını artık bir Belediye olarak rutin hale getirmeye çalışıyoruz. Bunda  büyük oranda başarılı da olduk. Bu noksanları azami hale kısa bir sürede getirmeye çalışmak bizim için önemliydi. Ancak daha büyük projelerimizde var. Bu projelerimizi de en kısa zamanda yapacağız."
    
KÜLTÜR VE KONGRE MERKEZİ YAPACAĞIZ

Başkan Tarhan Mezitli genelinde yapılan Belediye hizmetlerinin yanı sıra daha büyük projelerle de kentin gelişimine katkı sağlamayı sürdüreceklerini açıkladı. Tarhan: "Kentimiz genelinde istediğimiz gibi bir kültür merkezimiz, toplantı salonumuz yok. Bu eksiklik Mezitli'nin kültürel dinamiklerinin harekete geçirilmesinde aksamalara neden oluyor. Şu müjdeyi verebilirim ki kentimizin kültürüne katkı sağlayacak bir kültür ve kongre merkezini de en kısa zamanda gerçekleştireceğiz. Kentimizin kültürel gelişimi için elimizdeki imkanlarla pek çok iş başardık. Yazlık Sinema da bunlardan biri. Gelecek yıl, Yazlık Sinemamızı belki mahallelerimizde gezici sinemaya da dönüştürme imkanımız olacak. Böylece en uzaktaki mahallemize sinema ulaştıracağız. İstiyorum ki hiçbir mahallemizde sinemaya gitmedim diyen bir vatandaşımız olmasın, bu bizim yaşantımıza sosyal bir katkı sağlasın." diye konuştu.
        
SÖZ VERDİK YAPIYORUZ

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, seçim çalışmalarında söz verdiğimiz projelerden biri olan sahil şeridi, bisiklet yolu düzenlemesi projesi olduğunu da söyledi. Başkan Tarhan "Seçim çalışmalarından bugüne dek geçen zaman içerisinde yapmayı planladığımız bisiklet yolu projesi de bunlardan biri. Bu projemizi de gerekli yerlerle işbirliği içerisinde tamamlayacağız. Böyle projelerin hayata geçmesi biraz zaman alıyor. Bizden kaynaklanmayan aksaklıklar yüzünden geciken projemizi de en kısa zamanda olması için çabamız var." dedi.

MEZİTLİ MUTLU VE HUZURLU BİR KENT OLSUN

Başkan Tarhan, muhtarların isteğinin her zaman bu kentin yaşanabilir bir yer olması için gereken talepler olduğunu açıkladı.  Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan  "Mezitli'nin mutlu ve huzurlu bir kent olması için uğraşıyoruz. Muhtarlarımızda bu çabanın içerisinde. Onların isteklerini yerine getirmeyi sürdüreceğim. Onlara olan sevgimiz eksilmeyecek, çünkü onlar bu kent için mahallelerimiz için varlar. Her şeye karşın onlarla birlikte bu kenti güzelleştirmeye devam edeceğiz. Burada hep birlikte siyaset yapmadan mahalle sorunlarını çözeceğiz. Mahalle sorunları üzerine siyaset yapılmaz, hepimizin bunu fark etmesi gerekir. Yaşanılır bir kent için siyasetin başka mecralarda yapılmasının daha doğru olacağı kanısındayım. Siyasetin yapılacağı yer ayrıdır. Mahallelerimizin hizmetleri hiçbir zaman aksamayacak, elimizden gelen çabayı gece gündüz demeden göstereceğiz. Muhtarlarımızın istekleri bellidir. Bunu Belediye Başkan Yardımcılığımdan da biliyorum, şimdi de aynıdır. Kentte kimi çevreler var ki muhtarlarımızın talepleri, masumane talepler olarak kalıyor. Bir muhtarımız asfalt, sundurma, park istiyorsa bu talepler, kentimizin mutlu ve huzurlu bir kent olması için kesinlikle gereklidir. Bu talepleri biz en kısa zamanda yerine getiriyoruz, o an da imkanımız yoksa notunu alıyor  sonra muhakkak yapıyoruz." diye konuşmasını tamamladı.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA